4686
Je huis inrichten: 3 x typisch landelijk
Gepubliceerd: 29-08-2019

Hou jij ook zo van die landelijke woonstijl vol sfeer en karakter? Een woonkamer die meteen als thuis aanvoelt, een keuken waarin het koken als een echte ambacht voelt?Met de juiste materialen, meubels en accessoires tover jij jouw huis zó om tot een landelijke cottage. In dit artikel: 3 x typisch landelijk.

 

De houtkachel
Echt houtvuur in je eigen woonkamer; er zijn weinig elementen zo heerlijk landelijk als de houtkachel. Daarvoor hoef je tegenwoordig geen ingebouwde schoorsteenmantel te hebben: je kunt ook kiezen voor een vrijstaande haard. Dik Geurts houtkachels zijn gemaakt van staal, met een robuust design dat heel mooi in de landelijke interieurs van nu past. Eenvoudig in gebruik en met een hoog rendement: daar geniet je elke avond van. Van het samenzijn bij de kachel, de fijne geur van het houtvuur, de warmte op een frisse avond… een houtkachel brengt echt dat landelijke gevoel. Kies er één met een opbergruimte voor houtblokken om je woonkamer nog gezelliger te maken!

inspiratiebrochures1.png

Natuurlijke materialen
Een landelijke woonkamer of slaapkamer voelt knus aan. Hoe bereik je dat gevoel? Door veel natuurlijke materialen in je interieur op te nemen. Een houten vloer in de woonkamer en natuurstenen tegels in de keuken. Rieten stoelen in de zithoek. Wollen plaids op de bank. Een schapenvachtje voor de open haard. Katoenen eetkamerstoelen. Vouwgordijnen voor het raam. Een robuuste houten buffetkast. Er zijn talloze natuurlijke materialen om uit te kiezen, zodat je jouw interieur van een persoonlijke noot kunt voorzien!

Vintage accenten
Een van de redenen waarom een landelijk interieur ons zo aanspreekt is omdat het een gevoel oproept dat in groot contrast staat met de overvolle levens van nu. Het plattelands leven van vroeger was zwaar maar ook overzichtelijk en bescheiden. We verlangen soms naar meer eenvoud.

Verwerk daarom vooral een paar sfeervolle vintage accenten in je interieur, die je gevoelsmatig mee terug in de tijd nemen. Een gieter met doorleefde uitstraling. Een oude theepot als lamp. De antieke kast van oma in de woonkamer. Een tweedehands schommelstoel. En zelfs: een ouderwetse straatlantaarn bij de voordeur mét Solar-verlichting. Want je kunt prima meegaan met de tijd en toch dat vintage gevoel oproepen! Landelijk wonen is een kwestie van sfeer en karakter.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide