2900
 Scandinavische houtkachel

De voornaamste reden om een houtkachel of haard aan te schaffen is de sfeer die deze warmtebron met zich meebrengt. Daarnaast speelt de lage energierekening ook een hele belangrijke rol. Houtkachels en haarden beschikken tegenwoordig over allerlei moderne technische snufjes. Deze kachels vallen onder het label Bewust Stoken.

 

Bent u op zoek naar een kwalitatieve houtkachel,waarbij milieu en duurzaamheid de uitgangspunten zijn? Dan zijn houtkachels van Scandinavische herkomst een goede keuze.

Welke kachel of haard past bij u?
Een houtkachel koop je niet van de ene op de andere dag. Het is raadzaam om u goed te oriënteren en te voldoende informatie in te winnen. Zo zijn er om te beginnen houtkachels en houthaarden maar ook pelletkachels worden op hout gestookt. Deze kachels lijken erg op houtkachels, alleen worden ze gestookt op houtpellets. Iedere houtkachel heeft zijn eigen specifieke kenmerken en functies. Het is maar net wat welk model en type bij u in de smaak valt. Bovendien is het ook belangrijk om rekening te houden met de plek waar de kachel komt te staan en met het gebruiksdoel. Het is nogal een verschil of het de primaire warmtebron in huis wordt of enkel een gezelligheidsfunctie heeft.

Hoog rendement
Waarom zijn Scandinavische houtkachels zo’n goede keuze? Deze kachels, zoals de Jotul en Dovre kachels hebben een hoog rendement. Ze worden geproduceerd in Scandinavië. Daar zijn de winters erg koud. Met het ontwerpen van de kachels wordt dan ook altijd rekening gehouden met bewust stoken op hout. De ontwikkeling is er op gericht om zoveel mogelijk warmte uit één houtblok te halen. Dat is bewust en duurzaam. De optimale verbrandingstechniek zorgt er voor dat bijna alle rookgassen ontbranden en worden omgezet in warmte. 

Kacheltips
Om de keuze nog wat makkelijker te maken zijn enkele aanschaftips niet overbodig.

Ten eerste mag een houtkachel nooit te zwaar zijn in warmteafgifte. Het is niet lekker als het binnen no-time 30 graden in de woonkamer is. De plaats van de houtkachel is ook belangrijk. Een centrale plek in de woonkamer of woonkeuken zorgt voor een betere warmteafgifte en is daarom ook efficiënter.

Groot aanbod kachels en haarden
Naast houtgestookte kachels en haarden bestaan er ook nog elektrische kachels. Bij deze kachels hoeft u alleen maar een stekker in het stopcontact te steken. Heeft u advies nodig? Of wilt meer informatie over kachelonderdelen? Neemt u een kijkje op www.kachelsenhaardenwinkel.nl en ontdek ons assortiment met meer dan 600 kachels en haarden van 65 verschillende merken. Wij bezorgen in heel Nederland. U kunt bij ons terecht voor deskundig advies. Ons ervaren team helpt u graag bij het kiezen van een kachel die bij u helemaal in uw woonstijl thuis past. 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners