Hou jij ook zo van die landelijke woonstijl vol sfeer en karakter? Een woonkamer die meteen als thuis aanvoelt, een keuken waarin het koken als een echte ambacht voelt?Met de juiste materialen, meubels en accessoires tover jij jouw huis zó om tot een landelijke cottage. In dit artikel: 3 x typisch landelijk.

Heerlijk rondom een warm vuurtje kruipen op een koude winteravond: wat is er gezelliger dan dat? Wanneer je een houtkachel in huis installeert, heb je altijd de ultieme sfeermaker bij de hand. Het knisperende vuur is uitnodigend voor vrienden en familie. Bovendien is dit het perfecte decor voor leuke gesprekken en romantische avonden.

Tijdens de koude en natte dagen kruipen we het liefst met een glas wijn en een goed boek voor de haard. Maar steken we deze warmtebron eigenlijk wel op de juiste manier aan? Veel mensen denken dat je een stapel kranten of een aanmaakblok nodig hebt, maar met het oog op duurzaamheid en milieu kun je beter andere methoden hanteren. Kalfire, Nederlands producent van hoogwaardige hout- en gashaarden, legt het graag uit aan de hand van drie tips. Op die manier geniet je verantwoord van een sfeervol haardvuur!

Een open haard in huis staat heerlijk romantisch en je verwarmt er in een mum van tijd de woonkamer mee. Maar niet al het hout is even veilig en prettig om te verbranden in de kachel of haard. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een speciale techniek om hout extra goed te drogen, en dat geeft veel voordelen! In dit artikel lees je waarom ovengedroogd brandhout een veilige én fijne keuze is.

Met de winter in volle gang zijn veel mensen als regelmatig rondom hun haard of kachel te vinden. De feestdagen zijn hiervoor natuurlijk uitermate geschikt, maar ook de donkere dagen in het weekend lenen zich perfect voor een warm avondje bij het vuur.

De haard is vaak het middelpunt van de woonkamer. Kalfire, Nederlands producent van hoogwaardige gas- en houthaarden, introduceert een nieuwe designhouthaard die sfeer in de woonkamer nog meer versterkt: de W53/50R. Deze driezijdige, gesloten roomdivider is volledig frameloos, waardoor van alle kanten een vrij en veilig zicht op het knisperende haardvuur en innovatieve ontwerp geboden wordt. Zo vormt de haard nóg meer het gezellige, warme en centrale punt in huis.

De zomer nadert zijn einde, en wat was ie lekker warm deze keer! We zijn enorm verwend met de vele zonnestralen hoewel de natuur het er wel wat moeilijker mee had. Langzaam gaan de temperaturen weer wat naar beneden en het wordt steeds wat eerder donker. Voor je het weet is straks de herfst weer begonnen. Natuurlijk willen we er dan ook warmpjes bijzitten.

Heeft u deze winter lekker warm bij de houtkachel gezeten? Die kans is groot want afgelopen winter heerste er een zogenaamde Siberische koudegolf in ons land. Tijdens deze koude dagen is een houtkachel voor veel mensen hun beste vriend: heerlijk warm en energiekosten besparend. 

Heb jij de mazzel dat je zo'n gezellige houthaard hebt, zo eentje waar je lekker voor kunt gaan zitten met een spannend boek en een lekker glas wijn? Dan kan je je geluk deze koude dagen vast niet op. Het kwik zakt komende week tot ver onder nul dus een extra stukje hout op het vuur is geen overbodige luxe!