Niets is er gezelliger dan eten, kletsen, vergaderen of werken met op de achtergrond een haard met een speels vlammenspel. Een haard die de directe omgeving van de tafel voorziet van een sfeervol licht en warmte.

Zo ontstaan goede gesprekken, ideeën en inspiratie tijdens het eten of op een ander moment. Een haard is in eenvoudig te realiseren in iedere ruimte als gekozen wordt voor LED of BIO variant.

Waar de ruimte het toelaat of in een nieuwbouw situatie kan ook worden gekozen voor een geïntegreerde gashaard.

DRU Verwarming introduceert deze winter een nieuw model elektrische haard. Doorontwikkeling op de eerste generatie Metro elektrische haarden heeft er toe geleid dat DRU nu met een elektrische haard op de markt komt die nauwelijks nog van een echte haard te onderscheiden is.

De nieuwe Metro 120e slim line is in vele opzichten een vooruitgang op de eerste serie Metro elektrische haarden van DRU. Met nagenoeg dezelfde inbouwafmetingen, heeft de Metro 120e opvallend meer diepte in het vuurzicht. De redelijk eenvoudige takjes hebben plaatsgemaakt voor een realistische en royale houtset. Door het gebruik van nieuwe lichteffecten komt deze houtset nog meer tot leven.

Ook de Metro 120e is uitgevoerd met de Vario Flame® technologie. De Vario Flame® technologie kenmerkt zich door het hoge en wervelende vlambeeld, zoals bij een echt houtvuur. De nieuwe houtset in combinatie met de Vario Flame® technologie maken het vuurzicht van de Metro 120e tot een levendig en natuurlijk geheel.

Doordat de haarden van DRU op een LED technologie werken verbruiken ze zeer weinig energie, slechts 15 Watt. Dit is veel minder dan het gemiddelde verbruik van elektrische haarden die zijn voorzien van een gloeilamp. Dat betekent dat de elektrische haarden van DRU niet alleen goedkoper zijn in het gebruik, ze belasten ook het milieu veel minder. Daarbij ligt het gemiddelde aantal branduren bij een LED ook vele malen hoger dan bij een gloeilamp.

De Metro 120e is eenvoudig in te bouwen in meubels of in een boezem, aangezien er voor elektrische haarden geen afvoer benodigd is. De bediening is gelijk gebleven, met behulp van de meegeleverde afstandbediening is het vlameffect in intensiteit te veranderen en bovendien het verwarmingsgedeelte in- of uit te schakelen tot maximaal 1500 Watt. De haard kan uitgevoerd worden met een houtset of met kiezels.

Duurzaam leven is het modewoord van de laatste jaren. Tegelijkertijd stijgen de kosten van levensonderhoud en ook de energiekosten. Iedereen moet op de kleintjes letten. Wat moet de milieubewuste consument doen om er letterlijk warm bij te zitten, maar tegelijkertijd duurzaam en kostenbesparend te leven? In dit kader biedt een nieuwe innovatie van DRU Verwarming B.V. de consument de ideale combinatie van sfeer, warmte en duurzaamheid; Onlangs introduceerde DRU op een vooraanstaande internationale bouwbeurs in Brussel een unieke CV-sfeerhaard op gas, waarbij de vrijgekomen warmte van het haardvuur op efficiënte wijze gebruikt wordt om het water van de CV-installatie extra te verwarmen.

DRU is Nederlands grootste haardenspecialist en staat al vele jaren bekend om zijn constante innovaties. Hierbij wordt telkens naar een juiste balans gezocht in die belangrijke driehoek sfeer, warmte en duurzaamheid. Naast de bekende CV-sfeerhaard op hout heeft DRU nu ook een innovatieve CV-sfeerhaard op gas aan zijn assortiment toegevoegd. Deze Agua-serie is speciaal door DRU ontwikkeld voor mensen die milieubewuster met hun gasverbruik om willen gaan. Door de vrijgekomen warmte van de haard niet alleen te benutten voor de ruimte waar deze staat, maar ook warmte aan het water af te geven dat door de haard loopt, gaat er minder warmte verloren en wordt er meer rendement uit de haard gehaald.

p gas is bij uitstek geschikt om aan te sluiten op een zogenaamd buffervat. Water wordt vanuit het buffervat door de leidingen in de haard gepompt en vervolgens weer aan het buffervat toegevoegd. Op die manier zijn meerdere alternatieve energiebronnen aan het buffervat te koppelen en te gebruiken als bron voor warm water voor de CV-installatie, maar ook voor drink- en douchewater.

Het is ook mogelijk de haard direct aan te sluiten op een bestaande of nieuwe CV-installatie, zonder tussenkomst van een buffervat. Het water dat door de haard loopt wordt in beide situaties zowel door stralingswarmte als door de rookgassen verwarmd en in beide situaties is hiermee sprake van een optimaal rendement.

DRU heeft binnen de Agua-serie in eerste instantie twee types CV-sfeerhaarden op gas ontwikkeld: een inbouwsysteem (Agua B100) en een vrijstaand systeem (Agua F100). In Brussel werd al snel duidelijk dat er veel vraag is naar deze nieuwe serie, omdat de consument anno 2011 enerzijds duurzaam wil zijn en er anderzijds letterlijk, maar zeker figuurlijk, toch warm bij wil zitten.

DRU Verwarming B.V. introduceerde de nieuwste uitbreiding van de succesvolle Metro gashaarden serie. De Metro serie staat bekend om haar modern vormgegeven, sfeervolle, brede vuren. DRU voegt hier een riante blikvanger aan toe; de Metro 150, met een breedte van maar liefst 150 cm.

De nieuwe Metro 150 van DRU is de ultieme sfeermaker voor riante woonruimtes en horecagelegenheden. Met een breedte van 1,5 meter en een vermogen van 10 kW brengt deze gashaard zelfs in de meest royale ruimte sfeer en warmte. De Metro 150 is net als alle andere modellen binnen de Metro serie uitgerust met de Vario Burner® brandertechniek. Door deze unieke brander wordt het glasraam zo volledig mogelijk gevuld met hoge driedimensionale gele vlammen.

De Metro 150 is bovendien de eerste gashaard van DRU die is voorzien van een gescreende ruit. Het minimale frame wordt hierdoor op een elegante manier extra verborgen, wat zorgt voor een nog meer luxe uitstraling. Daarnaast is de binnenzijde van de haard uitgevoerd met de nieuwe Ceraglass achterwand van DRU dat middels een lichte spiegeling zorgt voor meer dynamiek en intensiteit in het vlambeeld. Zo vormt de Metro 150 een ware blikvanger in ieder interieur.

Door middel van het gepatenteerde Easy Release® glasraam wordt toegang tot de binnenzijde van de haard verkregen. De eenvoudig uitneembare ruit maakt schoonmaken makkelijker. Het hoge en brede gele houtvuur is regelbaar met een afstandsbediening, die standaard wordt meegeleverd. Deze afstandsbediening is voorzien van een temperatuur display en klokfunctie.

DRU Verwarming B.V. introduceert de kleinere variant van de unieke driezijdige Milo gashaard. Door het minimalistische design en het unieke SmartVent afvoersysteem, dat ook op deze variant is toegepast, is de Milo Small vrijwel overal te plaatsen.

Vorig jaar verbaasde DRU Verwarming B.V. zowel de professional als de consument door de voordelen van het nieuwe SmartVent afvoersysteem. Het systeem zorgt ervoor dat de inbouwdiepte van de gashaard aanzienlijk minder wordt. Hierdoor is de gashaard eenvoudiger te installeren, ook op plaatsen waar dit eerst onmogelijk leek vanwege de ruimte die een gashaard in beslag neemt. Het nieuwe afvoersysteem werd als eerste toegepast op de Milo, en nu dus ook op de Milo Small.

Ruimtelijkheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de Milo Small. De leefruimte van consumenten beperkt zich niet enkel meer tot de zitkamer. Steeds meer consumenten zijn daarom op zoek naar een haard waarbij ze uit diverse hoeken van hun woonruimte kunnen genieten van het vuur. Vanwege de omvangrijke inbouwdiepte en afmetingen van de huidige haarden is dit niet altijd mogelijk. Door de geringe inbouwdiepte die DRU realiseert met het nieuwe afvoersysteem, en de compacte afmetingen is de Milo Small vrijwel overal te plaatsen.

Ook de vormgeving van de Milo Small gashaard draagt bij aan de ruimtelijkheid van de haard. Het lijstwerk van de 3-zijdige haard is volledig weggewerkt in het plateau. De bescheiden afmetingen van het plateau en de top geven de haard een transparante en elegante uitstraling. De Milo Small is verkrijgbaar in het wit en antraciet

Gashaarden bieden comfort, gebruiksgemak en sfeer in één. Het imago dat ze peperduur zijn, wordt door DRU dit najaar definitief afgerekend. DRU introduceert een nieuwe lijn frameloze gashaarden tegen een zeer aantrekkelijke prijs: Global. De meeste modellen uit de serie kunnen bovendien worden uitgevoerd met het geheel nieuwe MaxVent® systeem.

De Globalserie bestaat uit vier modellen. De Global 70, 90, 100 en Global 70XT. De eerste drie zijn uitermate geschikt om strak ingebouwd te worden, maar kunnen eveneens met een front worden ingebouwd. Hierbij kan gekozen worden uit een smalle of een brede lijst. De Global 70XT is speciaal ontwikkeld om in een schouw te plaatsen. Maar ook deze kan, door het minimale lijstwerk en de geringe inbouwdiepte, eenvoudig strak of met een front ingebouwd worden.

Speciaal voor wie een gashaard tevens wil gebruiken voor het verwarmen van een woonruimte, kunnen de meeste modellen uit de Global serie worden uitgevoerd met het nieuwe MaxVent® systeem. Dit systeem haalt koude lucht uit de ruimte, verwarmt deze en geeft de warme lucht weer aan de ruimte af. De woonkamer of woonkeuken is razendsnel comfortabel warm. Zodra de haard op temperatuur is, schakelt het MaxVent® systeem vanzelf aan. Als daarna de ruimte op de gewenste temperatuur is, kan het systeem eenvoudig weer worden uitgeschakeld.

Zoals ook bij alle andere gassfeerhaarden van DRU, wordt de Global-serie standaard geleverd met een programmeerbare afstandsbediening. De prijzen voor de Global producten zijn verrassend laag. DRU levert tevens standaard schouwen bij de Global 70XT.

Gashaarden bieden comfort, gebruiksgemak en sfeer in een. Het imago dat ze peperduur zijn, wordt door DRU dit najaar definitief afgerekend. DRU introduceert een nieuwe lijn frameloze gashaarden tegen een zeer aantrekkelijke prijs: Global. De meeste modellen uit de serie kunnen bovendien worden uitgevoerd met het geheel nieuwe MaxVent® systeem.

len. De Global 70, 90, 100 en Global 70XT. De eerste drie zijn uitermate geschikt om strak ingebouwd te worden, maar kunnen eveneens met een front worden ingebouwd. Hierbij kan gekozen worden uit een smalle of een brede lijst. De Global 70XT is speciaal ontwikkeld om in een schouw te plaatsen. Maar ook deze kan, door het minimale lijstwerk en de geringe inbouwdiepte, eenvoudig strak of met een front ingebouwd worden.

Speciaal voor wie een gashaard tevens wil gebruiken voor het verwarmen van een woonruimte, kunnen de meeste modellen uit de Global serie worden uitgevoerd met het nieuwe MaxVent® systeem. Dit systeem haalt koude lucht uit de ruimte, verwarmt deze en geeft de warme lucht weer aan de ruimte af. De woonkamer of woonkeuken is razendsnel comfortabel warm. Zodra de haard op temperatuur is, schakelt het MaxVent® systeem vanzelf aan. Als daarna de ruimte op de gewenste temperatuur is, kan het systeem eenvoudig weer worden uitgeschakeld.

Zoals ook bij alle andere gassfeerhaarden van DRU, wordt de Global-serie standaard geleverd met een programmeerbare afstandsbediening. De prijzen voor de Global producten zijn verrassend laag. DRU levert tevens standaard schouwen bij de Global 70XT.

Een haard is voorbestemd voor een centrale plek in huis. De nieuwe 3 zijdige haard, de B-fire 95 van Tulp biedt tal van architectonische oplossingen rondom de haard. Combinaties met wandhangende kasten met een hardstenen bovenzijde of een dik natuurstenen plateau die plaats biedt aan tal van sfeervolle woonaccessoires of heerlijke loungekussens voor extra zitplekken. Naast de bovenkap van de haard is eventueel ook plaats voor een tv.

Door de glaspanelen is er van alle invalshoeken goed zicht op het vuur. Dit betekent optimaal genieten van de heerlijke warmte van het vuur en de gezelligheid van een levendig vlammenspel. De haard wordt geleverd met een unieke dubbele brander waardoor je de vlammen over de volle diepte van de haard ziet branden. Een ander voordeel van deze dubbele brander is dat de warmte ideaal regelbaar is, hierdoor kan de haard branden zonder dat het direct heel warm binnen wordt.

De B-fire 95 is ook leverbaar als hoekhaard (links of rechts), hij heeft dan in plaats van 2 glazen zijkanten, 1 zijkant in glas uitgevoerd. Er kan worden gekozen tussen houtstammen of kiezels.

Maatvoering van het glas: 88 cm breed x 38 cm hoog x 29 cm diep.

DRU Verwarming B.V. introduceert dit najaar een nieuwe lijn frameloze gashaarden tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De Global 70 en Global 70 XT kunnen bovendien worden uitgevoerd met het geheel nieuwe MaxVent® systeem. DRU introduceert binnen de Global serie twee modellen. De Global 70 is uitermate geschikt om strak ingebouwd te worden, maar kan ook met een front ingebouwd worden. Hierbij is er de keuze uit een smalle of een brede lijst. De Global 70XT is speciaal ontwikkeld om in een schouw te plaatsen, maar ook deze kan door het minimale lijstwerk en de geringe inbouwdiepte eenvoudig strak of met een front ingebouwd worden.

Speciaal voor consumenten die een gashaard ook willen gebruiken voor het verwarmen van een woonruimte, kan de Global serie worden uitgevoerd met het nieuwe MaxVent® systeem. Door middel van het MaxVent® systeem wordt koude lucht uit de ruimte gehaald, waarna het snel wordt verwarmd en weer aan de ruimte wordt afgegeven. Zo gaat het verwarmen nog sneller en efficiënter. Zodra de haard op temperatuur is schakelt het MaxVent® systeem zich vanzelf in. Wanneer de ruimte op de gewenste temperatuur is kan het systeem eenvoudig weer worden uitgeschakeld.

Zoals ook bij alle andere gassfeerhaarden van DRU, wordt de Global serie standaard geleverd met een programmeerbare afstandsbediening. De prijzen voor de Global producten zijn verrassend laag. Zo is de Global 70 al vanaf € 2.195,- verkrijgbaar en de Global 70XT vanaf € 2.295,-. DRU levert tevens standaard schouwen bij de Global 70XT.