12
wo, aug

Haardenregisseur TULP is continu bezig met vernieuwing en innovatieve technieken. B-fire 100 is een van de nieuwe modellen in de collectie van TULP.

Deze royale gashaard is voorzien van een dubbele brander waardoor het vlammenspel lijkt op dat van een echt houtvuur. Dit effect wordt versterkt door de levensechte houtstammen en de manier waarop deze gestapeld zijn.

De twee branders zijn ook afzonderlijk te gebruiken. Met de voorste brander creëert men een rustig en sfeervol haardvuur. Doordat slechts de helft van het vermogen gebruikt wordt geeft de haard een beperkte warmte af. Door ook de achterste brander aan te zetten vormen er hoge vlammen aan de achterzijde waardoor het vuur nog realistischer is aan een houtvuur.

De B-fire 100 leent zich perfect om in te bouwen in een schouw. Deze haard past dan ook in ieder interieur doordat de schouw hierop afgestemd kan worden. Hierdoor kan iedereen genieten van een sfeervol en realistisch houtvuur met het gemak van een gashaard.

De haard wordt standaard geleverd met afstandsbediening.

Afmetingen van de haard 65 cm hoog, 100 cm breed, 36 cm diep

S-fire 50, hier een haard, daar een haard, overal een gashaard Een haard is een echte sfeermaker en wordt meestal toegepast in de woonkamer. Met de nieuwste S-fire 50 van haardenregisseur TULP is het nu mogelijk om overal in huis te genieten van het vlammenspel.

Deze compacte gashaard heeft een geringe inbouwdiepte van slechts 24 cm. Hierdoor neemt de S-fire 50 minder ruimte in beslag dan een reguliere gashaard. Deze haard is gemakkelijk te plaatsen in ruimtes waar voorheen een gashaard niet mogelijk was. Denk hierbij aan kleinere woonkamers, de keuken, de slaapkamer of de werkkamer.

Ondanks de geringe inbouwdiepte, heeft deze haard een groots effect. Het brengt direct sfeer, warmte en gezelligheid. Met een hoogte van 55 cm en een breedte van 52 cm vormt de haard een perfect kader voor het intrigerende vlammenspel.

De haard wordt standaard geleverd met afstandsbediening.

Afmetingen: 55 cm hoog, 52 cm breed, slechts 24 cm diep

Faber gashaarden zijn als eerste haarden in Europa officieel CE goedgekeurd voor installatie met een afvoerpijp tot 30 meter hoogte. Dit vergroot de mogelijkheden aanzienlijk om veilig gashaarden in appartementencomplexen of hotels te plaatsen. Op basis van een natuurlijke trek kon dit voorheen tot een hoogte van 12 meter. Dit geldt voor alle Faber gashaarden met een gesloten verbrandingssysteem.

Niets is er gezelliger dan eten, kletsen, vergaderen of werken met op de achtergrond een haard met een speels vlammenspel. Een haard die de directe omgeving van de tafel voorziet van een sfeervol licht en warmte.

Zo ontstaan goede gesprekken, ideeën en inspiratie tijdens het eten of op een ander moment. Een haard is in eenvoudig te realiseren in iedere ruimte als gekozen wordt voor LED of BIO variant.

Waar de ruimte het toelaat of in een nieuwbouw situatie kan ook worden gekozen voor een geïntegreerde gashaard.

DRU Verwarming introduceert deze winter een nieuw model elektrische haard. Doorontwikkeling op de eerste generatie Metro elektrische haarden heeft er toe geleid dat DRU nu met een elektrische haard op de markt komt die nauwelijks nog van een echte haard te onderscheiden is.

De nieuwe Metro 120e slim line is in vele opzichten een vooruitgang op de eerste serie Metro elektrische haarden van DRU. Met nagenoeg dezelfde inbouwafmetingen, heeft de Metro 120e opvallend meer diepte in het vuurzicht. De redelijk eenvoudige takjes hebben plaatsgemaakt voor een realistische en royale houtset. Door het gebruik van nieuwe lichteffecten komt deze houtset nog meer tot leven.

Ook de Metro 120e is uitgevoerd met de Vario Flame® technologie. De Vario Flame® technologie kenmerkt zich door het hoge en wervelende vlambeeld, zoals bij een echt houtvuur. De nieuwe houtset in combinatie met de Vario Flame® technologie maken het vuurzicht van de Metro 120e tot een levendig en natuurlijk geheel.

Doordat de haarden van DRU op een LED technologie werken verbruiken ze zeer weinig energie, slechts 15 Watt. Dit is veel minder dan het gemiddelde verbruik van elektrische haarden die zijn voorzien van een gloeilamp. Dat betekent dat de elektrische haarden van DRU niet alleen goedkoper zijn in het gebruik, ze belasten ook het milieu veel minder. Daarbij ligt het gemiddelde aantal branduren bij een LED ook vele malen hoger dan bij een gloeilamp.

De Metro 120e is eenvoudig in te bouwen in meubels of in een boezem, aangezien er voor elektrische haarden geen afvoer benodigd is. De bediening is gelijk gebleven, met behulp van de meegeleverde afstandbediening is het vlameffect in intensiteit te veranderen en bovendien het verwarmingsgedeelte in- of uit te schakelen tot maximaal 1500 Watt. De haard kan uitgevoerd worden met een houtset of met kiezels.

Duurzaam leven is het modewoord van de laatste jaren. Tegelijkertijd stijgen de kosten van levensonderhoud en ook de energiekosten. Iedereen moet op de kleintjes letten. Wat moet de milieubewuste consument doen om er letterlijk warm bij te zitten, maar tegelijkertijd duurzaam en kostenbesparend te leven? In dit kader biedt een nieuwe innovatie van DRU Verwarming B.V. de consument de ideale combinatie van sfeer, warmte en duurzaamheid; Onlangs introduceerde DRU op een vooraanstaande internationale bouwbeurs in Brussel een unieke CV-sfeerhaard op gas, waarbij de vrijgekomen warmte van het haardvuur op efficiënte wijze gebruikt wordt om het water van de CV-installatie extra te verwarmen.

DRU is Nederlands grootste haardenspecialist en staat al vele jaren bekend om zijn constante innovaties. Hierbij wordt telkens naar een juiste balans gezocht in die belangrijke driehoek sfeer, warmte en duurzaamheid. Naast de bekende CV-sfeerhaard op hout heeft DRU nu ook een innovatieve CV-sfeerhaard op gas aan zijn assortiment toegevoegd. Deze Agua-serie is speciaal door DRU ontwikkeld voor mensen die milieubewuster met hun gasverbruik om willen gaan. Door de vrijgekomen warmte van de haard niet alleen te benutten voor de ruimte waar deze staat, maar ook warmte aan het water af te geven dat door de haard loopt, gaat er minder warmte verloren en wordt er meer rendement uit de haard gehaald.

p gas is bij uitstek geschikt om aan te sluiten op een zogenaamd buffervat. Water wordt vanuit het buffervat door de leidingen in de haard gepompt en vervolgens weer aan het buffervat toegevoegd. Op die manier zijn meerdere alternatieve energiebronnen aan het buffervat te koppelen en te gebruiken als bron voor warm water voor de CV-installatie, maar ook voor drink- en douchewater.

Het is ook mogelijk de haard direct aan te sluiten op een bestaande of nieuwe CV-installatie, zonder tussenkomst van een buffervat. Het water dat door de haard loopt wordt in beide situaties zowel door stralingswarmte als door de rookgassen verwarmd en in beide situaties is hiermee sprake van een optimaal rendement.

DRU heeft binnen de Agua-serie in eerste instantie twee types CV-sfeerhaarden op gas ontwikkeld: een inbouwsysteem (Agua B100) en een vrijstaand systeem (Agua F100). In Brussel werd al snel duidelijk dat er veel vraag is naar deze nieuwe serie, omdat de consument anno 2011 enerzijds duurzaam wil zijn en er anderzijds letterlijk, maar zeker figuurlijk, toch warm bij wil zitten.

DRU Verwarming B.V. introduceert de kleinere variant van de unieke driezijdige Milo gashaard. Door het minimalistische design en het unieke SmartVent afvoersysteem, dat ook op deze variant is toegepast, is de Milo Small vrijwel overal te plaatsen.

Vorig jaar verbaasde DRU Verwarming B.V. zowel de professional als de consument door de voordelen van het nieuwe SmartVent afvoersysteem. Het systeem zorgt ervoor dat de inbouwdiepte van de gashaard aanzienlijk minder wordt. Hierdoor is de gashaard eenvoudiger te installeren, ook op plaatsen waar dit eerst onmogelijk leek vanwege de ruimte die een gashaard in beslag neemt. Het nieuwe afvoersysteem werd als eerste toegepast op de Milo, en nu dus ook op de Milo Small.

Ruimtelijkheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de Milo Small. De leefruimte van consumenten beperkt zich niet enkel meer tot de zitkamer. Steeds meer consumenten zijn daarom op zoek naar een haard waarbij ze uit diverse hoeken van hun woonruimte kunnen genieten van het vuur. Vanwege de omvangrijke inbouwdiepte en afmetingen van de huidige haarden is dit niet altijd mogelijk. Door de geringe inbouwdiepte die DRU realiseert met het nieuwe afvoersysteem, en de compacte afmetingen is de Milo Small vrijwel overal te plaatsen.

Ook de vormgeving van de Milo Small gashaard draagt bij aan de ruimtelijkheid van de haard. Het lijstwerk van de 3-zijdige haard is volledig weggewerkt in het plateau. De bescheiden afmetingen van het plateau en de top geven de haard een transparante en elegante uitstraling. De Milo Small is verkrijgbaar in het wit en antraciet

Gashaarden bieden comfort, gebruiksgemak en sfeer in één. Het imago dat ze peperduur zijn, wordt door DRU dit najaar definitief afgerekend. DRU introduceert een nieuwe lijn frameloze gashaarden tegen een zeer aantrekkelijke prijs: Global. De meeste modellen uit de serie kunnen bovendien worden uitgevoerd met het geheel nieuwe MaxVent® systeem.

De Globalserie bestaat uit vier modellen. De Global 70, 90, 100 en Global 70XT. De eerste drie zijn uitermate geschikt om strak ingebouwd te worden, maar kunnen eveneens met een front worden ingebouwd. Hierbij kan gekozen worden uit een smalle of een brede lijst. De Global 70XT is speciaal ontwikkeld om in een schouw te plaatsen. Maar ook deze kan, door het minimale lijstwerk en de geringe inbouwdiepte, eenvoudig strak of met een front ingebouwd worden.

Speciaal voor wie een gashaard tevens wil gebruiken voor het verwarmen van een woonruimte, kunnen de meeste modellen uit de Global serie worden uitgevoerd met het nieuwe MaxVent® systeem. Dit systeem haalt koude lucht uit de ruimte, verwarmt deze en geeft de warme lucht weer aan de ruimte af. De woonkamer of woonkeuken is razendsnel comfortabel warm. Zodra de haard op temperatuur is, schakelt het MaxVent® systeem vanzelf aan. Als daarna de ruimte op de gewenste temperatuur is, kan het systeem eenvoudig weer worden uitgeschakeld.

Zoals ook bij alle andere gassfeerhaarden van DRU, wordt de Global-serie standaard geleverd met een programmeerbare afstandsbediening. De prijzen voor de Global producten zijn verrassend laag. DRU levert tevens standaard schouwen bij de Global 70XT.

Gashaarden bieden comfort, gebruiksgemak en sfeer in een. Het imago dat ze peperduur zijn, wordt door DRU dit najaar definitief afgerekend. DRU introduceert een nieuwe lijn frameloze gashaarden tegen een zeer aantrekkelijke prijs: Global. De meeste modellen uit de serie kunnen bovendien worden uitgevoerd met het geheel nieuwe MaxVent® systeem.

len. De Global 70, 90, 100 en Global 70XT. De eerste drie zijn uitermate geschikt om strak ingebouwd te worden, maar kunnen eveneens met een front worden ingebouwd. Hierbij kan gekozen worden uit een smalle of een brede lijst. De Global 70XT is speciaal ontwikkeld om in een schouw te plaatsen. Maar ook deze kan, door het minimale lijstwerk en de geringe inbouwdiepte, eenvoudig strak of met een front ingebouwd worden.

Speciaal voor wie een gashaard tevens wil gebruiken voor het verwarmen van een woonruimte, kunnen de meeste modellen uit de Global serie worden uitgevoerd met het nieuwe MaxVent® systeem. Dit systeem haalt koude lucht uit de ruimte, verwarmt deze en geeft de warme lucht weer aan de ruimte af. De woonkamer of woonkeuken is razendsnel comfortabel warm. Zodra de haard op temperatuur is, schakelt het MaxVent® systeem vanzelf aan. Als daarna de ruimte op de gewenste temperatuur is, kan het systeem eenvoudig weer worden uitgeschakeld.

Zoals ook bij alle andere gassfeerhaarden van DRU, wordt de Global-serie standaard geleverd met een programmeerbare afstandsbediening. De prijzen voor de Global producten zijn verrassend laag. DRU levert tevens standaard schouwen bij de Global 70XT.