05
wo, aug

KAL-FIRE – Drukke dag gehad en nu comfortabel relaxen in de naar eigen smaak ingerichte woonkamer. Haardvuur aan en genieten maar. Kal-fire combineert comfort met de nostalgisch flikkerende haardvlam. Via een simpele druk op de knop aangename gezelligheid. En door een uitgekiende techniek wordt de gasvlam omgetoverd in een niet van echt te onderscheiden haardvuur. De Fairo lijn is het brandend middelpunt van Kal-fire’s collecties.

Vuur, vuur en nog eens vuur. Eigentijdse haardbezitters willen vol zicht op de vlammen en zien deze het liefst in een brede rij. Gas is de oplossing en Fairo staat voor een nieuwe generatie gashaarden. Alle modellen hebben de voordelen van gas met de optiek van brandend hout. Speciaal aan deze haarden is ook de minimale omlijsting. Daardoor is het vuur van alle kanten goed zichtbaar. Makkelijk in gebruik is een van de vele voordelen van de Fairo lijn. Doordat de ruiten eruit gehaald kunnen worden, ook makkelijk te reinigen. Milieu en gasrekening blijven gespaard, doordat de haarden zuinig zijn en natuurlijk veilig, maar dat hoeft geen betoog. Fairo kan, afhankelijk van het gekozen model,  zowel vrijstaand midden in de woonkamer worden geplaatst als ook ingebouwd in de muur.

Gas- en houtvuur verschillen nogal, tenminste tot Kal-fire zich ermee bemoeide. Door de nieuwste keramische technieken zijn de boomstammetjes niet meer van echt te onderscheiden. En door de speciale Kal-Glow gloeivulling krijgt het vuur dat gloeiende warme effect dat tot nu aan hout was voorbehouden. Fairo haarden staan niet alleen voor gezelligheid, maar zijn ook hoogrendements haarden getuige de 86% en het HR+ label. Comfort dat het milieu spaart dus. Comfort is ook terug te vinden in de eenvoudige bediening. Het vuur hoger stoken of juist een beetje indammen gaat tegenwoordig niet meer gepaard met pook en vele zweetdruppels, maar met de speciaal meegeleverde afstandsbediening. Verder zijn de inbouwdiepte van slechts 35 cm en een voethoogte van 9 cm niet alleen ruimtebesparend, maar maken ze de Fairo’s ook uitermate geschikt voor ombouwen en schouwen.

De Horizon Bell XL gashaard van Bellfires biedt ruim 1,5 meter puur vuur. De haard wordt strak in de muur geplaatst, zonder kaders. Het unieke aan deze haard is dat het realistische vlammenspel over de gehele breedte constant brandt.

De extra brede maat zorgt voor veel warmte en sfeer. De haard is zeer geschikt om de woonkamer op sfeervolle wijze te verwarmen. Uiteraard is deze haard geschikt voor ieder type woning. Natuurlijk kan hij ook worden geplaatst in kantoren, praktijkruimten, serres, winkels enzovoorts.

De Horizon Bell XL is een haard gebaseerd op het gesloten verbrandingsprincipe. Eventueel kan deze sfeerbrenger met een radiografische afstandsbediening worden geleverd. Voor een extra moderne uitstraling kan worden gekozen voor een vlakke achterwand aan de binnenzijde. Daarnaast is de Horizon Bell XL leverbaar op aardgas of propaan.

De hoogte van de haard is 39 cm, de breedte 145 cm en de inbouwdiepte 43 cm. Indien gewenst zijn er binnen de Horizon Bell collectie kleinere modellen beschikbaar.

Bellfires introduceert de haard "Corner-Bell Large Hidden Door". Met deze haard kunnen geheel nieuwe strakke interieurinrichtingen worden gemaakt. De haard is niet in het midden van een schouwpartij gesitueerd, maar op de hoek ingebouwd. Dit zorgt voor een bijzonder effect en voor nog meer zicht op het vlammenspel vanuit meerdere posities in huis.

Door de toepassing van de "Hidden Door" heeft deze haard een tijdloze strakke uitstraling. Door de breedte van de haard, ongeveer 115 cm, kunt u tegelijkertijd met het hoekeffect, ook het horizontale effect creëren.

De inbouwhaard wordt uitgevoerd in een gesloten gassysteem. De sfeer en veiligheid worden, evenals bij alle andere Bellfires haarden, bijzonder goed gewaarborgd. De Corner-Bell Large Hidden Door heeft een eersteklas verbranding en een hoog rendement.

De afmetingen van Corner-Bell Large Hidden Door zijn (hxbxd) 41x115x35 cm. Afhankelijk van de indeling van de kamer gaat Corner-Bell Large Hidden Door links of rechts de hoek om.

De bediening is zeer eenvoudig. Met een radiografische afstandsbediening, voorzien van thermostaat en timer, kan de haard zo vanuit de luie stoel worden aan- of uitgezet en ook de hoogte van de vlammen is op afstand instelbaar.

Als haardenregisseur is TULP continu bezig om inspirerende mensen en innovatieve technieken bij elkaar te brengen. Zo werkt TULP vanaf het begin samen met jong design-talent en gevestigde namen zoals onder andere Piet Boon. Zn ontwerpen zijn echt, tijdloos en comfortabel met een nadruk op duurzaamheid en functionaliteit.

Geheel nieuw in de collectie zijn de gashaarden B-fire 35 en B-fire 150. Twee producten waarbij het vuur op de meest innovatie en geavanceerde wijze wordt geredigeerd. Met een nieuw gepatenteerd 2 brander systeem kan men altijd genieten van de sfeer van brandend vuur zonder dat het té warm wordt. Afhankelijk van de kamertemperatuur en grootte kan men er voor kiezen om 1 of 2 branders te laten branden.

Speciaal voor deze haarden ontwierp Piet Boon een Under-Cover kader. Door deze overschilderbare mal uit hittebestendig composiet, die je overigens niet ziet, kan de haard naadloos in de wand worden verwerkt zonder scheuren rondom in het stucwerk van de haard.

Steeds meer liefhebbers van een haard ontdekken het gemak van gas: aan is aan; uit is uit. Hoge vlammen, lage vlammen; je regelt het allemaal met één druk op de knop. Gewoon vanaf de bank, met de afstandsbediening. Stoken op gas is behalve makkelijk, ook schoon en veilig, met een prachtig mooi vlammenspel. Bellfires is in Nederland een begrip als het gaat om moderne gashaarden. Nieuw in de collectie zijn de View Bell en Corner Bell; behalve in Large en Small, nu ook in Medium. Warmte en sfeer in een handomdraai; voor elk interieur, voor elke woonstijl.

View Bell Medium
De meest exclusieve eigenschap van de View Bell-collectie is het driezijdige vlambeeld. De nieuwe Medium-uitvoering is 85 cm breed en biedt een panoramisch zicht op het vuurspektakel. Mooi design gaat hand in hand met kwaliteit, veiligheid en optimaal bedieningsgemak. De haard is immers met een afstandsbediening vanuit elke hoek van de kamer te bedienen. View Bell gashaarden: minimalistisch design, maximale vuurbeleving.

> Corner Bell Medium
De Corner Bell is een breed toepasbare hoekhaard met een tweezijdig glasvlak. De nieuwe Medium-variant biedt een podium van maar liefst 85 cm voor een fascinerend en zeer natuurgetrouw vlammenspel. Sfeerbeleving en bedieningsgemak in optima forma.

Keramische branders
Eén van de unieke kenmerken van Bellfires gashaarden zijn de in eigen beheer ontwikkelde keramische branders, die zowel bij hoge als lage vlammen een zeer realistisch vuurbeeld laten zien.

De winter staat weer voor de deur en wat is er nu gezelliger dan samen met vrienden of familie met een wijntje rond de openhaard te zitten? Helaas heeft niet iedereen een openhaard in de huiskamer, maar daarvoor heeft Smeg een perfecte oplossing; de afvoerloze gashaarden. De drie verschillende modellen gashaarden van Smeg zijn een aanvulling op de reeds bestaande Smeg-collectie van design apparatuur die de keuken en nu ook de rest van het huis compleet maken. De haarden uit de Linea, Classici en FAB- collectie brengen zowel stijl als warmte in ieder huis.

Met de nieuwe ronde doorkijkhaard B-fire 50 round doorbreekt Tulp traditionele ideeën over haardvormgeving en vuurbeleving. Resultaat, een ronde haard die in de muur is geïntegreerd en een echte eyecatcher vormt in de living, kantoor, keuken, slaap- of badkamer.

De unieke vorm van de haard is mogelijk door de ronde mal van het Under-Cover kader UC 50 die in de muur is verwerkt. Door de gladde toplaag is deze gemakkelijk in alle kleuren te schilderen. Afhankelijk van het type kader verdwijnt de haard in de wand of komt hij er juist uit. Under-Cover is volledig cradle to cradle en kan volledig door het milieu worden afgebroken, zodat het weer kan worden hergebruikt.

Deze organische gevormde gashaard (e 46 cm) is uitgerust met een gepatenteerd systeem waarbij je gemakkelijk schakelt tussen vol of half vermogen, terwijl het vlammenbeeld mooi hoog blijft branden en het binnen niet al te warm wordt.

De sfeer van een open haard is niet alleen in de winter bij veel mensen populair. Ook in andere seizoenen stellen velen dit op prijs, alleen is er dan minder behoefte aan de bijbehorende warmte. Faber heeft dit probleem opgelost met de ontwikkeling van de Step Burner. Deze revolutionaire gasbrander laat altijd een mooi vlammenspel zien, ook als er maar weinig warmte wordt afgegeven. Met de nieuwe haarden Relaxed Premium en Aspect kan iedereen dan ook voortaan altijd maximaal genieten van een mooi vuurbeeld.

De door Faber ontwikkelde Step Burner is een gasbrander die op een unieke manier regelbaar is. Bij een volledig vermogen zijn de vlammen over de volle breedte te zien. Wanneer er minder warmte wordt gevraagd, concentreert het vuur zich in het midden van de brander. Nog een stapje terug worden deze vlammen kleiner, maar geven nog steeds het beeld van een sfeervol brandend haardvuur. De gashaard geeft dan echter niet veel warmte meer af, zodat zelfs in de zomer de temperatuur in de kamer op een aangenaam niveau kan blijven.

Trends
Consumenten kiezen graag voor grote, brede, horizontale gashaarden, omdat ze optimaal willen genieten van het vuurbeeld. Tegelijkertijd worden woningen steeds beter geïsoleerd en vaak voorzien van vloerwarming die niet zo snel kan reageren op de warmtebehoefte. De gashaarden met Step Burner houden met alles rekening, omdat het vlammenspel en de warmteafgifte deels van elkaar zijn losgekoppeld. Daardoor kan iedereen de haardsfeer èn warmte in huis halen die perfect bij de woning en het moment past.

Vernieuwde haardenseries
De Step Burner is toegepast in twee vernieuwde haardenseries van Faber: Relaxed Premium en Aspect. De gashaarden Relaxed Premium L en Relaxed Premium XL zijn nieuwe uitvoeringen van de succesvolle Relaxed-serie. Deze grote inbouwhaarden - respectievelijk 120 cm en 150 cm breed - hebben nu een strak en zeer smal frame, zodat het idee van een open haard nog meer wordt versterkt. Optioneel kan de Relaxed Premium worden voorzien van een zwarte glazen achterwand. Deze weerspiegelt op een natuurlijke manier het vuurbeeld en geeft het daardoor extra nadruk. Ook de gashaarden Aspect RD-L en Aspect ST-L zijn in hun nieuwe uitvoering uitgerust met de Step Burner. Omdat het doorkijkhaarden zijn - respectievelijk van drie en twee kanten - komt de revolutionaire gasbrander hierin zeer goed tot zijn recht. Alle vier de haarden hebben elektronische ontsteking, timer en thermostaat, en worden geleverd inclusief afstandsbediening. En ten slotte kan in alle gevallen voor een nieuwe decorset worden gekozen: naast houtblokken/sprokkelhout en kiezels, is namelijk nu ook een ondergrond van grijze splitsteen leverbaar. Met de vernieuwde gashaarden sluit Faber aan bij diverse trends op het gebied van wonen.

KAL-FIRE €e het gemak van gas, gaat voor steeds meer mensen boven de sfeer van een echte houthaard. Maar waarom kiezen? De nieuwe Kal-fire haard Fairo Hybride ziet eruit als een echte houthaard, maar werkt wel degelijk op gas. Mede dankzij innovatieve LED-verlichting is het vuurbeeld realistisch tot in de kleinste details. Het combineren van gas met LED is een primeur voor Kal-fire. En zo creëert deze Nederlandse haardspecialist vandaag de dag de sfeer van weleer met de techniek van morgen.

Straks in de winter brandt de haard bijna elke dag; deels voor de gezelligheid, deels voor de daadwerkelijke warmte. Maar ook in het voor- en najaar zijn er van die avonden waarop het binnen nét even te kil is. Dan is de weldadige warmte van een haard heel welkom.

Perfect vuurbeeld
Met de Fairo Hybride introduceert Kal-fire een technologisch hoogstandje: een gashaard met een zo realistisch vuurbeeld dat het een origineel houtvuur haast overtreft. De vakmensen van Kal-fire analyseerden het brandend houtvuur tot in de kleinste details: van het brandhout tot het vlammenspel, van de sfeervolle gloed tot de gloeiende as. De clou van de Fairo Hybride zit m in de houtstammetjes waarin gaskanalen zijn aangebracht. Zelfs de warme gloed op de stookbodem ontbreekt niet; het resultaat van subtiel geïntegreerde LED-verlichting. Opmerkelijk, hoe een gashaard het sfeerbeeld van een houtvuur kan perfectioneren.

Energiezuinig
De Fairo Hybride heeft een royale vuuropening: 65,6 cm hoog en 75,7 cm breed. En daarbij een rendement van 73,3%. Dankzij de nieuwe verbrandingstechniek wordt zelfs met weinig gas al een prachtig vuurbeeld gecreëerd. Waar een traditionele gashaard al gauw 12 kW nodig heeft voor een bepaald vuurbeeld, heeft de Fairo Hybride slechts 4 tot 6,1 kW nodig. Kortom: meer sfeer met minder energie!