DRU introduceert de nieuwe Largo Slim Line II, een sfeerhaard op gas met een technisch hoogstandje. Het glasraam van de haard is dusdanig bevestigd dat er geen lijsten meer zichtbaar zijn. Deze nieuwe ontwikkeling heeft DRU reeds toegepast op diverse haarden en is uniek op de markt van sfeerhaarden op gas.

Uniek

Tegenwoordig is het vooral belangrijk dat de designs van gassfeerhaarden zoveel mogelijk gelijkenissen vertonen met de echte houthaarden. Lijsten moeten verdwijnen en grote glasoppervlaktes geven een royaal zicht op het houtvuur. Dat heeft DRU bereikt bij de Largo Slim Line II, een robuuste inbouwhaard met een groot frontaal vuurzicht. Door de beperkte inbouwdiepte van slechts 447 mm neemt de haard relatief weinig ruimte in beslag en kan deze in vrijwel elke woonruimte worden geplaatst.

Eigenschappen

Bij de achterwand van de Largo Slim Line II is er gekozen voor een zwart geprofileerde plaat. Hierdoor komt het vlammenspel goed tot zijn recht, mede door de aanwezigheid van de forse stammenset. De branders zijn gedeeltelijk in de houtstammen weggewerkt en zorgen voor zowel grote gele vlammen als een natuurecht gloei-effect. Voor de Largo Slim Line II is er een nieuwe schouw ontwikkeld, Luca genaamd. Naast de standaard nieuwe steensoorten Cala en Toro kunnen alle schouwen individueel (en betaalbaar) worden afgestemd op de wens van de klant.

Gebruiksgemak

De Largo Slim Line II wordt zeer compleet afgeleverd en is bijzonder gebruikersvriendelijk. Met de standaard meegeleverde afstandsbediening kan de haard vanuit de luie fauteuil worden ontstoken en de vlamhoogte worden bepaald. Functies als timer en klokprogramma zijn ook standaard aanwezig. Voor de noodzakelijke boezemontluchting zijn er diverse fraaie ventilatie-elementen verkrijgbaar, die naar wens kunnen worden voorzien van verlichting. De Largo Slim Line II is tevens verkrijgbaar in een tunnel-versie.

Gratis Dru Haardenbrochure aanvragen

De nieuwe Saxo Slim Line van DRU is een hoekhaard op gas met vanuit twee zijden zicht op het vuur. De hoge gele vlammen zorgen voor een sfeervol geheel en maken deze haard geschikt voor zowel klassieke als interieurs.

Onderscheidende kenmerken

Bij de Saxo Slim Line is bewust gekozen voor het verdwijnen van zichtbare metalen lijsten. Hierdoor blijft er veel glas en vuur over voor een optimaal vuurzicht. Opvallend aan de haard is het efficiënte vermogen dat is afgestemd op elke doorsnee woonkamer. Bij vergelijkbare haarden in de markt, die vaak teveel warmte geven, moet noodgedwongen de vlamhoogte verlaagd worden, ten koste van het vlammenspel. De Saxo Slim Line heeft hier geen last van en zorgt voor de juiste combinatie van warmteafgifte en vlamhoogte.

Uitrusting

De binnenzijde van de Saxo Slim Line is voorzien van een zwart geprofileerde achterwand. Belangrijke eigenschap is het unieke Vario Burner® brandersysteem voor een perfecte evenaring van echt houtvuur. De haard kan elektronisch op afstand worden ontstoken dat bijdraagt aan extra comfort. Een afstandsbediening met temperatuurdisplay behoort tot de standaard uitrusting van deze prachtige sfeerhaard op gas.

De architectuur in huizen verandert. Ruimtes die vroeger duidelijk van elkaar gescheiden waren lopen steeds meer op een natuurlijke wijze in elkaar over. Badkamers worden geïntegreerd in slaapkamers, werkplekken in woonkamers, keuken en woonkamer in één ruimte en de tuin wordt bij de woonkamer betrokken. Om niet verloren te gaan in grote ruimtes is het belangrijk intieme plekken te creëren.

De nieuwe doorkijkhaard van Bellfires is uitermate geschikt voor deze nieuwe architectonische verhoudingen. Het product kan namelijk dienst doen als ruimteverdeler, designobject én als gezellige warmtebron.

Met de haard Vertical Bell Large Doorkijk kan men in twee ruimtes genieten van gezelligheid, sfeer en warmte. Doordat men de keuze heeft aan iedere zijde een kader van 9 cm het unieke hidden door systeem te plaatsen, is het mogelijk in iedere ruimte een andere sfeer te creëren. De kaders kunnen worden uitgevoerd in antraciet, RVS of koperkleur en iedere RAL-kleur.

De haard heeft een levensecht vuur dat veel warmte geeft en met een afstandsbediening zeer comfortabel te bedienen is. Men kan kiezen tussen houtstammen, keramische keien of marmersplit. Het toestel werkt op aardgas of op propaan.

De maten van de Vertical Bell Large Doorkijk zijn 1280 x 580 x 370 mm. (hxbxd).

Al sinds jaar en dag staat Faber International BV bekend als dé trendsetter op het gebied van sfeerverwarming. Tijdens de Woonbeurs Amsterdam bleek maar weer eens waaraan het bedrijf uit Heerenveen deze reputatie te danken heeft. Hier introduceerde Faber de SP5, een nieuwe aanwinst binnen het Safire programma.

De eerste tekenen duiden erop dat ook dit model op korte termijn in vele Nederlandse huiskamers te bewonderen is. De sfeerhaard mag met recht een revolutie op het gebied van elektrisch vuur worden genoemd. Centraal in de vormgeving staat een Ultra Wide Screen. Faber heeft hiermee het basisprincipe minder lijst, meer vuur op elegante wijze weten uit te werken. De SP5 is dan ook méér dan zomaar een elektrische sfeerhaard. Het is een onderscheidend interieurobject, dat garant staat voor een warme woonomgeving en een maximum aan comfort.

Maximum aan wooncomfort
De sfeer en warmte die de SP5 uitstraalt is vrijwel letterlijk in de gehele directe omgeving van de haard voelbaar. Zo wordt door het heated glass een prettige stralingswarmte afgegeven. En zoals bij alle modellen uit de Safire-range kent ook de SP5 een opvallend gebruikersgemak. De haard kan in een handomdraai in elk vertrek worden opgehangen. Stekker in het stopcontact en klaar. Daarnaast kan met de multifunctionele afstandsbediening probleemloos het gewenste vuurbeeld worden gecreëerd. De SP5 sluit hiermee naadloos aan op huidige woontrends als comfort, gemak en een evenwichtige balans tussen design en functionaliteit.

DRU is veelzijdig als het gaat over sfeerverwarming op gas. De nieuwe gesloten inbouwhaard Saxo zorgt ervoor dat men op meerdere plaatsen in de woonkamer kan genieten van een prachtig tweezijdig vlambeeld en zijn heerlijke warmte.

De Saxo is zowel voor links- als rechtszijdige plaatsing geschikt. De haard kan op een variabele inbouwhoogte geplaatst worden door zijn inkortbare poten. De binnenbekleding is uitgevoerd in zwarte profielplaat. De frontlijst, verkrijgbaar in alu-metallic, zand-metallic en in antraciet, is eenvoudig afneembaar zonder gereedschap. Groot voordeel is het scharnierende glasraam waardoor men snel toegang krijgt tot de binnenzijde van de haard.

Belangrijke eigenschap is dat de haard is voorzien van het unieke Vario Burner® brandersysteem voor een perfecte evenaring van echt houtvuur. Bovendien kan door dit systeem het vlambeeld naar wens worden aangepast.

De Saxo wordt standaard geleverd met een afstandsbediening met temperatuurdisplay. Ook is er een driezijdige hoekhaard ,de Saxo Scenic.

Met de nieuwe Trio van DRU gaat er een wens in vervulling. Gelukkig is er nu een vrijstaande haard op gas met slanke vormen en een krachtige uitstraling. Zowel grote als kleine woonkamers kunnen worden voorzien van een prachtig middelpunt van vuur met 3-D-effect, zichtbaar vanuit meerdere posities.

Uiterlijk

Als er eenmaal is gekozen voor de Trio kan deze in een relatief korte tijd geïnstalleerd worden. Door het vrijstaande karakter van deze haard zijn ingrijpende bouwkundige werkzaamheden niet nodig. De draaideur zorgt voor een gemakkelijke toegang tot de binnenzijde van de haard.

Technische gegevens

Het model Trio is van het type gesloten verbranding, geschikt voor zowel aardgas als propaan. Voordeel is dat deze haard in vrijwel elke woning geplaatst kan worden. De Trio heeft een hoogte van 101 cm en neemt een vloerruimte in beslag van slechts 51x42 cm. Het interieur bestaat uit een metalen geprofileerde achterwand. Opmerkelijk is het hoge gele houtvuur met gloei-effect dat goed zichtbaar is door één van de drie aanwezige glasramen. De Trio is verkrijgbaar in de kleur antraciet en wordt standaard geleverd inclusief een afstandsbediening.

Niet aangesloten op het aardgasnetwerk en toch genieten van een sfeervolle gashaard? Het is mogelijk met de nieuwe DRU sfeerhaarden op propaanverbranding.

DRU staat al jaren bekend om haar fraai vormgegeven sfeerhaarden op aardgas. Veel van deze haarden waren uitsluitend beschikbaar op aardgas en daarmee niet geschikt voor woningen in bijvoorbeeld landelijke gebieden of wijken die aan zijn gesloten op stadsverwarming. Voor deze woningen is er nu een sfeervol alternatief: haarden op propaangas.

Assortiment

Alle gevel- en schoorsteentoestellen uit het actuele assortiment van DRU kunnen middels een ombouwset geschikt worden gemaakt voor verbranding op propaan. Daarnaast zijn er ook een aantal van de bekende DRU sfeerhaarden verkrijgbaar voor propaan verbranding.

Uitgebreide mogelijkheden

Van de strak ingebouwde Metro 70 Slim Line tot de meer klassieke Soprano met bijpassende schouw, voor elk interieur is er een passende haard. Veel van de sfeerhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden gecombineerd met het uitgebreide assortiment DRU schouwen. Voor de noodzakelijke boezemontluchting kan worden gekozen uit één van de beschikbare ventilatie elementen Lux, Lux Omni of Lux Sleeve. Een aantal hiervan kunnen optioneel worden voorzien van verlichting of van een ventilator

De consumentenprijzen van de sfeerhaarden voor propaan beginnen bij € 1.895,=, inclusief BTW.

Nederlandse woningen laten een mix zien van diverse stijlen. De Nederlander heeft er geen moeite mee om modern te combineren met koloniaal of bijvoorbeeld trendy met klassiek. Dat blijkt uit onderzoek door Flycatcher Internet Research naar de vraag hoe Nederlandse woningbezitters de sfeer in huis creëren en beleven. Het onderzoek werd gehouden in opdracht van Faber, specialist in sfeerhaarden. In lijn met haar visie voor elk interieur een passende sfeerhaard ontwikkelde Faber de nieuwe lijn Nostalgic Fires. De gashaarden Straight Nostalgic en de Hestia Nostalgic passen niet alleen uitstekend in een klassiek interieur, maar zijn er ook in een moderne uitvoering.

Het onderzoek, getiteld Sfeer en sfeerbeleving, werd gehouden onder ruim 750 Nederlandse woningbezitters tussen 25 en 65 jaar. Zij gaven hun mening over onder andere de stijl in hun woonkamer en het creëren van sfeer in de woonkamer met onder meer (open) haarden of kachels. Naast verlichting en kleuren is de haard een belangrijke sfeerbepaler in huis. Bijna een kwart van de ondervraagden voelt zich er prettiger bij en kan zich beter ontspannen. Daarnaast probeert de Nederlander vaak een extra sfeer te creëren met kaarsen, muziek, een hapje en een drankje én (hoe Nederlands!) met bloemen.

Nostalgic fires

De gashaarden van Faber kunnen worden afgestemd op elke behoefte van de klant en passen in elk interieur. De Straight Nostalgic en de Hestia Nostalgic zijn hiervan opvallende voorbeelden. De Straight Nostalgic is een stijlvolle gashaard met nostalgisch steenmotief als achterwand. De haard kan volledig zonder frame (Frameless) worden ingebouwd, waardoor de consument optimaal kan genieten van een zeer natuurgetrouw vuurbeeld. Hiervoor maakt Faber gebruik van de Log Burner, een (gepatenteerde) eigen vinding, waarbij een specifieke constructie van haardblokken en gasbrander zorgt voor een kampvuur-achtig vuurbeeld. Vanzelfsprekend kan deze gashaard ook worden geleverd met een modern frame (Straight), dat past in een eigentijds interieur. Speciaal voor de Straight Nostalgic is de schouw Dokkum ontworpen, die leverbaar is in meerdere steensoorten.

De Hestia Nostalgic is een klassieke haard met veel variatiemogelijkheden. Ook deze gashaard maakt gebruik van de Log Burner-techniek, maar is ook verkrijgbaar met het Flat Burner-systeem, waarbij het vuurbeeld meer over de hele breedte van de haard wordt verdeeld. Voor de achterwand kan gekozen worden voor een steenmotief, een nostalgische haardplaat of een zwart stalen achterwand. De haard kan worden geleverd met een bijpassende schouw of als inbouwhaard met zwarte dorpel. Een RVS uitvoering is eveneens beschikbaar. Het bedieningspaneel is volledig geïntegreerd in de schouw, aan de voorzijde verborgen achter een uitschuifbare dorpel. De Hestia en Straight Nostalgic wordt geleverd inclusief afstandsbediening met elektronische ontsteking.

Eigen R&D-afdeling

Elke gashaard wordt door Faber, in eigen huis en afgestemd op de wensen van de klant, geproduceerd. In haar R&D-afdeling ontwikkelt en onderzoekt Faber nieuwe mogelijkheden op gebieden als design, materiaalgebruik en technische uitvoering. In 1996 kwam Faber bijvoorbeeld als eerste met de gesloten (Multi Vent)-verbrandingstechniek op de markt. Deze techniek is later overigens door menig fabrikant overgenomen. Sinds 2000 maakt Faber onderdeel uit van de Ierse Glen Dimplex Group, wereldwijd de grootste fabrikant van elektrische verwarming en sfeerhaarden.

KAL-FIRE – Drukke dag gehad en nu comfortabel relaxen in de naar eigen smaak ingerichte woonkamer. Haardvuur aan en genieten maar. Kal-fire combineert comfort met de nostalgisch flikkerende haardvlam. Via een simpele druk op de knop aangename gezelligheid. En door een uitgekiende techniek wordt de gasvlam omgetoverd in een niet van echt te onderscheiden haardvuur. De Fairo lijn is het brandend middelpunt van Kal-fire’s collecties.

Vuur, vuur en nog eens vuur. Eigentijdse haardbezitters willen vol zicht op de vlammen en zien deze het liefst in een brede rij. Gas is de oplossing en Fairo staat voor een nieuwe generatie gashaarden. Alle modellen hebben de voordelen van gas met de optiek van brandend hout. Speciaal aan deze haarden is ook de minimale omlijsting. Daardoor is het vuur van alle kanten goed zichtbaar. Makkelijk in gebruik is een van de vele voordelen van de Fairo lijn. Doordat de ruiten eruit gehaald kunnen worden, ook makkelijk te reinigen. Milieu en gasrekening blijven gespaard, doordat de haarden zuinig zijn en natuurlijk veilig, maar dat hoeft geen betoog. Fairo kan, afhankelijk van het gekozen model,  zowel vrijstaand midden in de woonkamer worden geplaatst als ook ingebouwd in de muur.

Gas- en houtvuur verschillen nogal, tenminste tot Kal-fire zich ermee bemoeide. Door de nieuwste keramische technieken zijn de boomstammetjes niet meer van echt te onderscheiden. En door de speciale Kal-Glow gloeivulling krijgt het vuur dat gloeiende warme effect dat tot nu aan hout was voorbehouden. Fairo haarden staan niet alleen voor gezelligheid, maar zijn ook hoogrendements haarden getuige de 86% en het HR+ label. Comfort dat het milieu spaart dus. Comfort is ook terug te vinden in de eenvoudige bediening. Het vuur hoger stoken of juist een beetje indammen gaat tegenwoordig niet meer gepaard met pook en vele zweetdruppels, maar met de speciaal meegeleverde afstandsbediening. Verder zijn de inbouwdiepte van slechts 35 cm en een voethoogte van 9 cm niet alleen ruimtebesparend, maar maken ze de Fairo’s ook uitermate geschikt voor ombouwen en schouwen.