Haardenproducent FLAM uit Sint-Truiden zet in op een warm najaar. ‘Vaste brandstoffen’ en zelfs kolen maken daarbij een comeback. Ook het programma gashaarden werd uitgebreid als antwoord op de vraag naar stijlvolle en zuinige gaswarmte. Onmiskenbare blikvanger is het nieuwe branderbed ‘Sliced’ dat zich bij uitstek leent voor minimalistische interieurs.

Ondanks de hoge prijzen is gas als brandstof nog lang niet afgeschreven. De nieuwe technologieën en ongekend hoge rendementen verzachten de stookkosten. Een gashaard geeft bovendien sfeer en met een uitgekiend design kan hij in elk soort interieur worden ingepast. De intensieve samenwerking met de bekende designpartner hegge ID heeft FLAM dan ook succes gebracht.

Eerder dit jaar gooide FLAM al hoge ogen met de paradepaardjes TERRA en KWADRA. Deze gasinbouwhaarden behalen een rendement tot 87%, mede door het revolutionaire ”flushline design”. Het succes van deze haarden krijgt nu een vervolg met nieuwe arrangementen.

TERRA: Gasvlammen uit een ‘Sliced’ landschap De TERRA inbouwhaard is nu in een breedte van 120 cm beschikbaar (naast de bestaande 70, 100 en 150 cm). Daarbij kan worden gekozen uit een hoekmodel of panoramamodel. Naast de unieke en originele keramische bodembedekking ‘Dry River Bed’ is er nu ook de wit keramische bodembedekking ’Sliced’. Deze wordt gevormd door rechte lijnen die een helder maanlandschap doorsnijden. Ideaal voor een vleugje kubisme in minimalistische, moderne interieurs.

KWADRA: klassiek, modern of tijdloos De KWADRA wordt breder en is nu ook verkrijgbaar in 100 cm breedte. Strak in het muurvlak (met enkel het glas zichtbaar) of met de traditionele ‘mantel’omkadering - de gasinbouwhaard KWADRA kan zowel naar een strak-modern als klassiek interieur worden gemodelleerd. Met de nieuwe revolutionaire gasbrander is het vlammenspel op de houtstammenset bijna niet te onderscheiden van dat van een echt hout- of kolenvuur.

In de haardencollectie 2012 introduceert de Nederlandse haardenfabrikant TULP een aantal innovatieve haarden. B-fire 60 is een van de nieuwe modellen.

Dit hoge model gashaard is voorzien van de zogenaamde “wood burner”, dit is een unieke dubbele brander waardoor het vlammenspel lijkt op dat van een ‘echt’ houtvuur. Dit effect wordt versterkt door de levensechte houtstammen en de manier waarop deze gestapeld zijn.

De twee branders zijn ook afzonderlijk te gebruiken. Met de voorste brander creëert men een rustig en sfeervol haardvuur. Doordat slechts de helft van het vermogen gebruikt wordt geeft de haard een beperkte warmte af. Door ook de achterste brander aan te zetten vormen er hoge vlammen aan de achterzijde waardoor het vuur brandt als bij een echt houtvuur.

Volop mogelijkheden voor de interieurarchitect. De B-fire 60 kan worden ingebouwd in een klassiek moderne schouw maar is ook geschikt om strak in de muur bijvoorbeeld in een keuken op ooghoogte in te bouwen. Dit past perfect in de hedendaagse keukenarchitectuur en biedt veel gezelligheid in de keuken.

De haard wordt standaard geleverd met afstandsbediening.

Onlangs onderging de showroom van haardenfabrikant Harrie Leenders een rigoureuze metamorfose. De showroom is geopend voor dealers en voor consumenten. Op deze unieke plek in het Brabantse Oirschot kan men uitgebreid kennismaken met het merk en de haarden van Harrie Leenders. De huiselijke hoekjes geven de showroom een extra persoonlijk karakter. De Brabantse gastvrijheid staat garant voor een inspirerend bezoek dat meer dan de moeite waard is.

In de compleet nieuwe ingerichte showroom zijn meerdere hout- en gasgestookte haarden aangesloten zodat men het vuur daadwerkelijk kan ervaren. Het ritueel vuur stoken kan in deze ruimte live worden ervaren, dat wil zeggen: consumenten mogen zelf een houtkachel aanmaken zodat ze echt kunnen beleven wat een houthaard betekent.

Het beheersen van vuur is een complex proces. Harrie Leenders staat voor eenvoud in stijl en aandacht voor vuur. Het resultaat is terug te vinden in de haarden.

Met ruim 25 jaar ervaring als haardbouwer staat er één doel voor ogen: haarden bouwen met een nagenoeg volledige verbranding en eenvoudige bediening. Inmiddels zijn de producten het beste bewijs van het vakmanschap.

De succesvolle Metro gashaardenlijn van DRU is onlangs uitgebreid met een nieuwe telg: de Metro 100XT Slim Line II. De Metro lijn stond al bekend om haar sfeervolle, brede vuren. De Metro 100XT Slim Line II voegt daar nog eens extra hoogte aan toe, waardoor u een nog beter zicht op het haardvuur krijgt. Daarnaast is op deze haard het unieke Slim Line II systeem toegepast, waardoor de lijsten volledig uit het zicht blijven en er een royaal zicht op het vuur overblijft.

Brede en hoge uitstraling

De Metro 100XT Slim Line II heeft net als de overige Metro haarden de grote robuuste houtblokken die vrijwel niet van echt hout zijn te onderscheiden. Daarnaast is de haar uitgerust met de Vario Burner® brandertechniek. Door deze unieke brander wordt het glasraam zo volledig mogelijk gevuld met hoge, gele vlammen. De extra hoge vlammen staan garant voor een nog intenser vlambeeld. De binnenzijde van de haard is uitgevoerd met zwarte profielplaten en een branderbed dat desgewenst kan worden voorzien van een houtset of witte Carrara kiezels. Zo kan de haard naar eigen wens worden afgestemd op het interieur.

Eigenschappen

Door middel van het gepatenteerde Easy Release® glasraam wordt toegang tot de binnenzijde van de haard verkregen. De eenvoudig uitneembare ruit maakt schoonmaken makkelijker. Het hoge en brede gele houtvuur is regelbaar met een afstandsbediening, die standaard wordt meegeleverd. Deze afstandsbediening is voorzien van een temperatuur display en klokfunctie.

Accessoires

Voor de noodzakelijk boezemontluchting van de Metro 100XT Slim Line II kan worden gekozen uit één van de beschikbare ventilatie elementen Lux, Lux Omni of Lux Sleeve. Een aantal hiervan kunnen optioneel worden voorzien van verlichting of van een ventilator. De Metro 100XT Slim Line II is tevens leverbaar in een tunnel-uitvoering.

Wél de sfeer van een haard in huis, maar niet met haardblokken hoeven sjouwen. Dat is in de ogen van de helft van de Nederlanders een groot voordeel van een gashaard. Dat blijkt uit onderzoek door Flycatcher Internet Research naar de vraag hoe Nederlandse woningbezitters de sfeer in huis creëren en beleven. Het onderzoek werd gehouden in opdracht van Faber, specialist in sfeerhaarden. Door de afstandbediening van de gashaard kan deze ook gemakkelijk vanuit de luie stoel op een kille zomeravond even een uurtje worden aangezet.

Het onderzoek, getiteld Sfeer en sfeerbeleving, werd gehouden onder ruim 750 Nederlandse woningbezitters tussen 25 en 65 jaar. Zij gaven hun mening over onder andere de stijl in de woonkamer en het creëren van sfeer in de woonkamer met (open) haarden of kachels. Dat je niet meer hoeft te sjouwen met haardblokken vinden Nederlanders een groot voordeel van gashaarden. Daarnaast geeft bijna een kwart de schonere verbranding en het ontbreken van stankoverlast als belangrijke argumenten voor de aanschaf een gashaard aan.

Relaxed XL
De nieuwste inbouwhaard met afstandsbediening is de Relaxed XL. Door de breedte van de haard (1.30m x 0.40m) laat deze het vuurbeeld mooi en volledig tot zijn recht komen. De achterwand bestaat geheel uit zwart staal en is in de hoeken rond afgewerkt. Deze vloeiende lijnen geven de haard een mooie uitstraling. De haard kan met of zonder frame worden ingebouwd. Frames zijn verkrijgbaar in RVS of antraciet. De Relaxed XL is leverbaar als Flat Burner, waarbij zowel voor de houtblokken-set of (witte) carrara kiezel gekozen kan worden. De gashaard heeft een Multi Vent-verbrandingssysteem, een gesloten systeem met aanvoer van zuurstof (van buiten) en afvoer van rookgassen (naar buiten).

De nieuwe Metro 70 Slim Line is onlangs toegevoegd aan het DRU assortiment. Kenmerkend aan deze inbouwhaard op gas, geschikt voor zowel aardgas als propaan, is het frontale gele vuurzicht, minimale lijsten en een geringe inbouwdiepte.

Fraaie uitstraling
Opmerkelijk aan de nieuwe Metro 70 Slim Line is de strakke uitstraling en het effectieve formaat. De breedte van de haard is inpasbaar in zowel de grote als de kleine woonkamer. Door de geringe hoogte wordt vrijwel het gehele glasoppervlak gevuld met de prachtige vlammen. Het interieur van de haard bestaat uit zwart gelakte profielplaten en een branderbed dat desgewenst kan worden voorzien van een houtset of van witte Carrara kiezels. Hierdoor kan de haard naar eigen wens worden afgestemd op het interieur.

Eigenschappen
Toegang tot de binnenzijde van de haard word verkregen door middel van het gepatenteerde Easy Release® glasraam. Door het eenvoudig openklappen van de ruit kan deze vervolgens gemakkelijk worden gereinigd. Het mooie gele houtvuur kan nauwkeurig worden beïnvloed met de standaard meegeleverde afstandsbediening met temperatuurdisplay. Deze heeft bovendien extra functies als het elektronisch ontsteken van de haard, thermostatische regeling en klokfunctie.

Accessoires
Noodzakelijk voor de Metro 70 Slim Line is voldoende boezemontluchting waarbij er kan worden gekozen uit één van de beschikbare ventilatie elementen Lux, Lux Omni of Lux Sleeve. Sommige hiervan kunnen optioneel worden voorzien van verlichting of van een ventilator

Een haard in huis is een sfeermaker. Een designhaard in huis geeft de woning extra cachet en meerwaarde. De Vertical Bell Large van Bellfires behoort zeker tot de categorie designhaarden.

De haard is uniek door zijn afmetingen en valt op door haar eigenzinnig ontwerp. Deze vormgeving wordt gecombineerd met de nieuwste technische hoogstandjes. Dat aan alle keur- en milieueisen wordt voldaan is een vanzelfsprekendheid.

Met het hidden door kader kan de haard frameless in de muur worden ingebouwd. Uitgevoerd met een kader in RVS, antraciet of koperkleur ontstaat er een modern vormgegeven haard met bijzondere afmetingen.

Het afwerkingniveau is hoog en dit model is leverbaar met een houtstammenset, marmersplit of keramische keien. Een en ander is afhankelijk van de sfeer die gecreëerd moet worden.

Bediening kan handmatig of met een luxe afstandsbediening.

DRU introduceert de nieuwe Largo Slim Line II, een sfeerhaard op gas met een technisch hoogstandje. Het glasraam van de haard is dusdanig bevestigd dat er geen lijsten meer zichtbaar zijn. Deze nieuwe ontwikkeling heeft DRU reeds toegepast op diverse haarden en is uniek op de markt van sfeerhaarden op gas.

Uniek

Tegenwoordig is het vooral belangrijk dat de designs van gassfeerhaarden zoveel mogelijk gelijkenissen vertonen met de echte houthaarden. Lijsten moeten verdwijnen en grote glasoppervlaktes geven een royaal zicht op het houtvuur. Dat heeft DRU bereikt bij de Largo Slim Line II, een robuuste inbouwhaard met een groot frontaal vuurzicht. Door de beperkte inbouwdiepte van slechts 447 mm neemt de haard relatief weinig ruimte in beslag en kan deze in vrijwel elke woonruimte worden geplaatst.

Eigenschappen

Bij de achterwand van de Largo Slim Line II is er gekozen voor een zwart geprofileerde plaat. Hierdoor komt het vlammenspel goed tot zijn recht, mede door de aanwezigheid van de forse stammenset. De branders zijn gedeeltelijk in de houtstammen weggewerkt en zorgen voor zowel grote gele vlammen als een natuurecht gloei-effect. Voor de Largo Slim Line II is er een nieuwe schouw ontwikkeld, Luca genaamd. Naast de standaard nieuwe steensoorten Cala en Toro kunnen alle schouwen individueel (en betaalbaar) worden afgestemd op de wens van de klant.

Gebruiksgemak

De Largo Slim Line II wordt zeer compleet afgeleverd en is bijzonder gebruikersvriendelijk. Met de standaard meegeleverde afstandsbediening kan de haard vanuit de luie fauteuil worden ontstoken en de vlamhoogte worden bepaald. Functies als timer en klokprogramma zijn ook standaard aanwezig. Voor de noodzakelijke boezemontluchting zijn er diverse fraaie ventilatie-elementen verkrijgbaar, die naar wens kunnen worden voorzien van verlichting. De Largo Slim Line II is tevens verkrijgbaar in een tunnel-versie.

Gratis Dru Haardenbrochure aanvragen

De nieuwe Saxo Slim Line van DRU is een hoekhaard op gas met vanuit twee zijden zicht op het vuur. De hoge gele vlammen zorgen voor een sfeervol geheel en maken deze haard geschikt voor zowel klassieke als interieurs.

Onderscheidende kenmerken

Bij de Saxo Slim Line is bewust gekozen voor het verdwijnen van zichtbare metalen lijsten. Hierdoor blijft er veel glas en vuur over voor een optimaal vuurzicht. Opvallend aan de haard is het efficiënte vermogen dat is afgestemd op elke doorsnee woonkamer. Bij vergelijkbare haarden in de markt, die vaak teveel warmte geven, moet noodgedwongen de vlamhoogte verlaagd worden, ten koste van het vlammenspel. De Saxo Slim Line heeft hier geen last van en zorgt voor de juiste combinatie van warmteafgifte en vlamhoogte.

Uitrusting

De binnenzijde van de Saxo Slim Line is voorzien van een zwart geprofileerde achterwand. Belangrijke eigenschap is het unieke Vario Burner® brandersysteem voor een perfecte evenaring van echt houtvuur. De haard kan elektronisch op afstand worden ontstoken dat bijdraagt aan extra comfort. Een afstandsbediening met temperatuurdisplay behoort tot de standaard uitrusting van deze prachtige sfeerhaard op gas.