12
wo, aug

Met de unieke dubbele brander, een eigen vinding van Bellfires, kan het stookseizoen voortaan aanzienlijk verlengd worden. Is het koud, dan worden beide branders aangezet. Op minder koude avonden in het voor- en najaar, kan het vermogen van de gashaard tot maar liefst 40% verlaagd worden door slechts één brander te gebruiken. Wél de maximale sfeer, maar er komt minder (overbodige) warmte vrij. En doordat er minder gas wordt gebruikt, wordt óók nog geld bespaard.

Als het buiten guur, koud en nat is, gaat er niets boven de warmte en gezelligheid van een haardvuur. Een mooi hoog vlammenspel en een optimale warmteopbrengst. Het liefst willen we die knusse sfeer van een mooi vuur óók in het voorjaar en najaar wel, wanneer de avonden al warmer zijn, maar dan zónder overbodige warmte. Niet het maximale vermogen, wél de maximale sfeer. De engineers van Bellfires gingen deze uitdaging aan en ontwikkelden een absolute noviteit: de dubbele brander.

Twee standen
Met de dubbele brander heeft de consument keuze uit twee standen: de gewone stand waarbij beide branders branden en de spaarstand, waarbij slechts één brander aan is. Met één druk op de knop van de afstandsbediening wordt het vermogen tot wel 40% verlaagd. Doordat er minder gas verbruikt wordt, wordt er ook flink bespaard op de stookkosten. Goed dus voor de portemonnee. Máár: inleveren op sfeer hoeft niet, want de vlammen zijn ook in de spaarstand even mooi én hoog. Ideaal!

Twee brandertypen
Bellfires biedt keuze uit twee typen dubbele branders; de Line Fire en de Centre Fire.

Line Fire Met de Line Fire kan het vlambeeld in de diepte worden geregeld. Met beide branders ingeschakeld, voor én achter, heeft het vlambeeld extra diepte. In de spaarstand brandt alleen de voorste brander, maar wél ook over de volledige breedte van de haard.

Centre Fire Bij de Centre Fire kan het vuurbeeld in de breedte geschakeld worden. Met beide branders aan, geeft de gashaard een mooi vuur over de volledige breedte van de haard, met een optimale warmteopbrengst. In de spaarstand is het vuurbeeld gecentreerd in het midden van de haard.

Afstandsbediening
Beide brandertypen leveren altijd een hoog rendement, naar wens minder warmteopbrengst én daarmee een besparing op de stookkosten. Zowel met beide branders aan, als ook in de spaarstand waarbij slechts één brander aan is, kunnen de vlammen naar wens ingesteld worden; van hoog naar laag.

Gemak dient de mens: zowel het vermogen – van maximaal naar minimaal – áls het vlambeeld – van hoog naar laag – kunnen ingesteld worden met slechts één druk op de knop van de afstandsbediening.

De B-fire 80 is een nieuwe gashaard die opvalt door zijn krachtige en levensechte houtvuur. Dit wordt gerealiseerd doordat de haard is voorzien van de “woodburner”. De haard is voorzien van een dubbele brander. De twee branders zijn ook afzonderlijk te gebruiken. Met de voorste brander creëert men een rustig en sfeervol haardvuur. Doordat slechts de helft van het vermogen gebruikt wordt, geeft de haard een beperkte warmte af en is uitermate geschikt om als sfeerhaard te gebruiken. Door ook de achterste brander aan te zetten, ontstaan er hoge vlammen aan de achterzijde waardoor het vuur een echte warmtebron vormt. Verkoopprijs vanaf: € 3.300,-- (excl. btw)

B-fire 95
De haard, B-fire 95 van Tulp biedt tal van architectonische oplossingen rondom de haard. Combinaties met wandhangende kasten met een hardstenen bovenzijde of een natuurstenen plateau dat plaats biedt aan woonaccessoires of heerlijke loungekussens. Door de glaspanelen is er van alle invalshoeken goed zicht op het vuur. De haard wordt geleverd met een unieke dubbele brander waardoor je vlammen over de volle diepte van de haard ziet branden. B-fire 95 is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Verkoopprijs vanaf: € 3.610,-- (excl. btw)

Piet Boon
STRIPS is de nieuwste serie haarden, architectonische lijnen, tijdloos design en kwaliteit. Duidelijk herkenbaar Piet Boon. Resultaat een stijlvolle haardencollectie met een sobere en stoere look. Opvallend en tegelijk uniek is het gebruik van de STRIPS als onderdeel van de haard. Afhankelijk van de architectuur in de ruimte wordt gekozen om de STRIPS aan de achterzijde en/of zijkanten te plaatsen of juist een dominantere plaats te geven aan de voorzijde. Er zijn vijf verschillende modellen en afmetingen en men kan kiezen uit de kleuren wit of zwart.

Verkoopprijs vanaf: € 3.795,-- (excl. btw)

Dit najaar presenteert DRU de gesloten Lugo gashaard met de nieuwe Eco Wave brandertechniek. Naast een 2-zijdige hoekhaard is er ook een 3-zijdig model voor een optimale sfeerbeleving. Levensechte houtblokken geven het gevoel van een open vuur. Er is een keuze uit twee breedtes: 70 en 80 cm. De gashaard is ook met een DRU App te bedienen.

Strak design
Door het ruimtelijke design kan een Lugo haard in vrijwel iedere woonruimte worden geplaatst. In de kaders zijn geen ventilatieopeningen zichtbaar. Het glasraam is bovendien direct aansluitbaar op het plateau. Dit zorgt voor een strakke, moderne uitstraling. De binnenbekleding kan worden afgewerkt met spiegelend Ceraglass, zwart glad of rib cast effect (gietijzer).

Eco Wave brander
Met de innovatieve Eco Wave brandertechniek creëer je zelf het vlambeeld waarbij de vlammen in kleine stappen omhoog en omlaag bewegen. De vlam is in 15 standen instelbaar. Ook is het mogelijk om met behoud van een hoog en vol vlambeeld één brander uit te schakelen. Dankzij de duurzame techniek kan tot 50% op het gasverbruik bespaard worden.

Handige App
De Lugo gashaard wordt standaard geleverd met afstandsbediening. De haard kan ook met een DRU App worden bediend. Via een Wi-Fi verbinding is het mogelijk om de brander aan en uit te zetten, de vlammen te regelen en de Eco Wave stand in te stellen. Daarnaast geeft de App informatie over het verbruik van de haard, een eventuele storing of onderhoudsbeurt. De DRU App is gratis te downloaden en geschikt voor alle tablets (iPad en Android).

De twee nieuwe gashaarden van Tulp zetten een statement in ieder interieur. Qua vorm, afwerking en beleving zo puur en qua warmteafgifte heel efficiënt. Het betreft hier de B-fire 100 hoog 3-zijdig versus het hoekmodel.

Afhankelijk van de ruimtelijke situatie kan de haard dus in een vlakke muur worden geplaatst of juist in een hoek zodat men van meerdere kant zichten op het vuur heeft. Doordat het glas hoog is, is deze haard erg mooi, laag bij de grond in te bouwen.

De afmetingen van de glasplaat zijn 100 cm breed, 65 cm hoog en 40 cm diep. Door deze royale glaspartij is er veel zicht op het vuur en dit verleent deze typische Tulp-haard haar pure karakter. Het vuur en de vlammen is door de “wood burner” levensecht.

Om de haard strak af te werken is hij leverbaar met Under-Cover inbouwkaders. Deze zorgen dat de haard strak afgewerkt kan worden en niet gaat scheuren.

Ook dit jaar lanceert DRU een groot aantal nieuwe openhaarden en kachels. Met de Centro 100 gashaard, voorzien van de innovatieve Eco Wave brandertechniek, zet DRU een revolutionaire stap op het gebied van duurzaamheid. Een intelligente bedieningsapp zorgt bovendien voor een bewuster en comfortabeler gebruik. DRU zet hiermee dé standaard in energiezuinige gashaarden.

Duurzame Eco Wave brander
Met de nieuwe Eco Wave brandertechniek creëer je zelf het vlambeeld waarbij de vlammen in kleine stappen omhoog en omlaag bewegen. De vlam is in 15 standen instelbaar. Ook is het mogelijk om met behoud van een hoog en vol vlambeeld één brander uit te schakelen. Dankzij de duurzame techniek kan tot 50% op het gasverbruik bespaard worden.

Strak design
De strak vormgegeven Centro 100 gashaard is op twee manieren in te bouwen: stijlvol verzonken in de vloer of ingebouwd op hoogte. Er is een keuze uit levensechte houtblokken of grijze stenen. Daarnaast kan de binnenbekleding worden voorzien van spiegelend Ceraglass, zwart glad, rib cast effect (gietijzer) of chunky beam (steigerhout). Door de handige klapdeur is de haard eenvoudig schoon te maken.

Intelligente App
Alle haarden van DRU worden standaard geleverd met afstandsbediening. De Centro 100 gashaard kan ook met een DRU App worden bediend. Via een Wi-Fi verbinding is het mogelijk om de brander aan en uit te zetten, de vlammen te regelen en de Eco Wave stand in te stellen. Ook geeft de App informatie over de eigenschappen en het verbruik van de haard, een eventuele storing of een noodzakelijke onderhoudsbeurt. De DRU App is gratis te downloaden en geschikt voor alle tablets (iPad en Android).

TULP presenteert met B-fire 80 een nieuwe gashaard die opvalt door zijn krachtige en levensechte houtvuur. Dit wordt gerealiseerd doordat de haard is voorzien van de “woodburner”. Deze innovatie zorgt voor een levensecht houtvuur waarbij de houtstammen zeer natuurgetrouw zijn.

Faber breidt het assortiment gashaarden met de Step Burner® uit De sfeer van een open haard is niet alleen in de winter bij veel mensen populair. Ook in andere seizoenen stellen velen dit op prijs, alleen is er dan minder behoefte aan de bijbehorende warmte. Faber heeft dit probleem 2 jaar geleden opgelost met de ontwikkeling van de Step Burner®. Deze revolutionaire gasbrander laat altijd een mooi vlammenspel zien, ook als er maar weinig warmte gewenst is.

Predicaat Premium
Naast de bestaande series Faber haarden Aspect, Relaxed en Respect, is nu ook de volledige serie van Duet en Triple verkrijgbaar met de Step Burner®. Door deze uitbreiding is er voor gekozen alle Faber gashaarden met een Step Burner® het predicaat Premium te geven. Hiermee is het voor een ieder duidelijk welke brander is toegepast. De Duet Premium M is een frameless hoekhaard van ca. 75 cm breed, welke zowel links- als rechtszijdig leverbaar is. De Triple Premium M is een drie-zijdige inbouwhaard van tevens ca. 75 cm breed. Beide haarden zijn ook in een L (100 cm breed) of XL (ca. 130 cm breed) versie leverbaar.

Step burner®
De door Faber ontwikkelde en gepatenteerde Step Burner® is een gasbrander die op een unieke manier met de luxe Faber afstandsbediening regelbaar is. Bij een volledig vermogen zijn de vlammen over de volle breedte te zien. Wanneer er minder warmte wordt gevraagd, concentreert het vuur zich in het midden van de brander. Nog een stapje terug worden deze vlammen kleiner, maar geven nog steeds het beeld van een sfeervol brandend haardvuur. De gashaard geeft dan echter niet veel warmte meer af, zodat zelfs in de zomer de temperatuur in de kamer op een aangenaam niveau kan blijven.

DRU heeft het brede assortiment openhaarden en kachels uitgebreid met de Excellence serie. De sfeervolle en milieuvriendelijke gashaarden zijn voorzien van een unieke Dual Burner om eenvoudig de hoeveelheid warmte aan te passen. Met het nieuwe PowerVent© systeem zijn de haarden bovendien overal in een woning te plaatsen.

Drie maten: M, L en XT

De Excellence gashaarden van DRU zijn geschikt voor inbouw en verkrijgbaar in drie maatvoeringen: M, L en XT, met standaard een zwart gladde achterwand. Tegen meerprijs zijn de M en L modellen er ook met een achterwand in naturel steen of leisteen grijs en de extra hoge haard, de Excellence XT, met een achterwand van Ceraglass. Hierdoor spiegelen de vlammen, waardoor het vlambeeld nog voller lijkt.

Dual Burner

Met de Dual Burner is het mogelijk te schakelen tussen twee vermogens met een blijvend vol vlambeeld. Zo kan zelf de gewenste warmte bepaald worden. De brander is weggewerkt achter een robuuste set houtblokken in standaard bruin of berken wit. Een afstandsbediening met elektronische ontsteking zorgt voor optimaal gemak.

PowerVent© systeem

Met het nieuwe PowerVent© systeem van DRU kan nu bijna overal een prachtige gashaard met gesloten verbranding worden geplaatst. Daarbij kan de afvoer tot wel 36 meter in alle richtingen worden weggewerkt. Het innovatieve systeem is een ideale oplossing voor tussenwoningen of appartementen.

De gashaarden van DRU worden ontwikkeld met een laag energieverbruik en een hoog rendement. Bij plaatsing in een schouw worden speciale Frame Panoramic profielsets meegeleverd die aan de voorzijde van het glasraam kunnen worden geplaatst. Hierdoor zijn er geen lijsten meer zichtbaar en creëert DRU de illusie van een open haardvuur.

Soms is het zoeken naar een geschikte muur in de kamer om een haard te installeren erg lastig. Ligt het niet aan de antieke kast, die ergens net zo mooi staat, dan is het wel de televisie die daar zo praktisch hangt. In huis wordt een hoek van een kamer relatief minder effectief benut. Maar voor een haard kan het juist een uitgelezen plek zijn. Faber komt daarom met een tweetal nieuwe hoekoplossingen voor een gashaard: de Respect IC (Inner Corner) en de Respect OC (Outer Corner). De Respect IC kan in iedere willekeurige hoek worden geïnstalleerd. De Respect OC plaats je om een hoek heen. Dit laatste heeft als voordeel dat het brede vlammenbeeld vanuit een tweetal ruimtes zichtbaar is. Een haard in de hoek creëert daarentegen een intiem gevoel.

Breed vuurbeeld zonder afleiding
Als uitgangspunt voor het ontwerp gold een breed zicht op het vuur verpakt in een stijlvol design, dat niet afleidt van de vlammen. De Respect IC en OC zijn daarom beide voorzien van doorlopend glas dat uit één stuk bestaat - zonder zichtbare naden. De hoek splitst als het ware de haarden in twee symmetrische gedeeltes. Dit zorgt voor evenwicht in de ruimte. De reflecterende spiegelachterwand geeft meer diepte aan het vuur, wat vooral bij een hoekopstelling voor een magisch effect zorgt. Al gelang de keuze, lijken de vlammen zo nog meer te dansen rondom natuurgetrouwe houtblokken, grijze splitstenen of witte carrara kiezels.

Haard gaat mee met de seizoenen
Beide haarden hebben een Step Burner ®, die aanpasbaar is aan de temperaturen van ieder seizoen. Warmte en vlammen zijn stapsgewijs regelbaar via een luxe afstandsbediening. In de winter is volledig vermogen aangenaam met een vuur van ruim 2 meter breed. In het voor- of naseizoen voldoet wellicht wat minder warmte.

Een druk op de knop zorgt ervoor dat het vuur zich dan in het midden van de haard concentreert. De derde stand zorgt voor een sfeervol breed haardvuur, maar met iets lagere vlammen en nog minder warmte. En de vierde stand reduceert de vlammen als deze alleen in het midden branden. Zo kan de haard ook in de zomer worden gebruikt zonder energie te verspillen.