Dit najaar presenteert DRU de gesloten Lugo gashaard met de nieuwe Eco Wave brandertechniek. Naast een 2-zijdige hoekhaard is er ook een 3-zijdig model voor een optimale sfeerbeleving. Levensechte houtblokken geven het gevoel van een open vuur. Er is een keuze uit twee breedtes: 70 en 80 cm. De gashaard is ook met een DRU App te bedienen.

Strak design
Door het ruimtelijke design kan een Lugo haard in vrijwel iedere woonruimte worden geplaatst. In de kaders zijn geen ventilatieopeningen zichtbaar. Het glasraam is bovendien direct aansluitbaar op het plateau. Dit zorgt voor een strakke, moderne uitstraling. De binnenbekleding kan worden afgewerkt met spiegelend Ceraglass, zwart glad of rib cast effect (gietijzer).

Eco Wave brander
Met de innovatieve Eco Wave brandertechniek creëer je zelf het vlambeeld waarbij de vlammen in kleine stappen omhoog en omlaag bewegen. De vlam is in 15 standen instelbaar. Ook is het mogelijk om met behoud van een hoog en vol vlambeeld één brander uit te schakelen. Dankzij de duurzame techniek kan tot 50% op het gasverbruik bespaard worden.

Handige App
De Lugo gashaard wordt standaard geleverd met afstandsbediening. De haard kan ook met een DRU App worden bediend. Via een Wi-Fi verbinding is het mogelijk om de brander aan en uit te zetten, de vlammen te regelen en de Eco Wave stand in te stellen. Daarnaast geeft de App informatie over het verbruik van de haard, een eventuele storing of onderhoudsbeurt. De DRU App is gratis te downloaden en geschikt voor alle tablets (iPad en Android).

De twee nieuwe gashaarden van Tulp zetten een statement in ieder interieur. Qua vorm, afwerking en beleving zo puur en qua warmteafgifte heel efficiënt. Het betreft hier de B-fire 100 hoog 3-zijdig versus het hoekmodel.

Afhankelijk van de ruimtelijke situatie kan de haard dus in een vlakke muur worden geplaatst of juist in een hoek zodat men van meerdere kant zichten op het vuur heeft. Doordat het glas hoog is, is deze haard erg mooi, laag bij de grond in te bouwen.

De afmetingen van de glasplaat zijn 100 cm breed, 65 cm hoog en 40 cm diep. Door deze royale glaspartij is er veel zicht op het vuur en dit verleent deze typische Tulp-haard haar pure karakter. Het vuur en de vlammen is door de “wood burner” levensecht.

Om de haard strak af te werken is hij leverbaar met Under-Cover inbouwkaders. Deze zorgen dat de haard strak afgewerkt kan worden en niet gaat scheuren.

Ook dit jaar lanceert DRU een groot aantal nieuwe openhaarden en kachels. Met de Centro 100 gashaard, voorzien van de innovatieve Eco Wave brandertechniek, zet DRU een revolutionaire stap op het gebied van duurzaamheid. Een intelligente bedieningsapp zorgt bovendien voor een bewuster en comfortabeler gebruik. DRU zet hiermee dé standaard in energiezuinige gashaarden.

Duurzame Eco Wave brander
Met de nieuwe Eco Wave brandertechniek creëer je zelf het vlambeeld waarbij de vlammen in kleine stappen omhoog en omlaag bewegen. De vlam is in 15 standen instelbaar. Ook is het mogelijk om met behoud van een hoog en vol vlambeeld één brander uit te schakelen. Dankzij de duurzame techniek kan tot 50% op het gasverbruik bespaard worden.

Strak design
De strak vormgegeven Centro 100 gashaard is op twee manieren in te bouwen: stijlvol verzonken in de vloer of ingebouwd op hoogte. Er is een keuze uit levensechte houtblokken of grijze stenen. Daarnaast kan de binnenbekleding worden voorzien van spiegelend Ceraglass, zwart glad, rib cast effect (gietijzer) of chunky beam (steigerhout). Door de handige klapdeur is de haard eenvoudig schoon te maken.

Intelligente App
Alle haarden van DRU worden standaard geleverd met afstandsbediening. De Centro 100 gashaard kan ook met een DRU App worden bediend. Via een Wi-Fi verbinding is het mogelijk om de brander aan en uit te zetten, de vlammen te regelen en de Eco Wave stand in te stellen. Ook geeft de App informatie over de eigenschappen en het verbruik van de haard, een eventuele storing of een noodzakelijke onderhoudsbeurt. De DRU App is gratis te downloaden en geschikt voor alle tablets (iPad en Android).

TULP presenteert met B-fire 80 een nieuwe gashaard die opvalt door zijn krachtige en levensechte houtvuur. Dit wordt gerealiseerd doordat de haard is voorzien van de “woodburner”. Deze innovatie zorgt voor een levensecht houtvuur waarbij de houtstammen zeer natuurgetrouw zijn.

Faber breidt het assortiment gashaarden met de Step Burner® uit De sfeer van een open haard is niet alleen in de winter bij veel mensen populair. Ook in andere seizoenen stellen velen dit op prijs, alleen is er dan minder behoefte aan de bijbehorende warmte. Faber heeft dit probleem 2 jaar geleden opgelost met de ontwikkeling van de Step Burner®. Deze revolutionaire gasbrander laat altijd een mooi vlammenspel zien, ook als er maar weinig warmte gewenst is.

Predicaat Premium
Naast de bestaande series Faber haarden Aspect, Relaxed en Respect, is nu ook de volledige serie van Duet en Triple verkrijgbaar met de Step Burner®. Door deze uitbreiding is er voor gekozen alle Faber gashaarden met een Step Burner® het predicaat Premium te geven. Hiermee is het voor een ieder duidelijk welke brander is toegepast. De Duet Premium M is een frameless hoekhaard van ca. 75 cm breed, welke zowel links- als rechtszijdig leverbaar is. De Triple Premium M is een drie-zijdige inbouwhaard van tevens ca. 75 cm breed. Beide haarden zijn ook in een L (100 cm breed) of XL (ca. 130 cm breed) versie leverbaar.

Step burner®
De door Faber ontwikkelde en gepatenteerde Step Burner® is een gasbrander die op een unieke manier met de luxe Faber afstandsbediening regelbaar is. Bij een volledig vermogen zijn de vlammen over de volle breedte te zien. Wanneer er minder warmte wordt gevraagd, concentreert het vuur zich in het midden van de brander. Nog een stapje terug worden deze vlammen kleiner, maar geven nog steeds het beeld van een sfeervol brandend haardvuur. De gashaard geeft dan echter niet veel warmte meer af, zodat zelfs in de zomer de temperatuur in de kamer op een aangenaam niveau kan blijven.

DRU heeft het brede assortiment openhaarden en kachels uitgebreid met de Excellence serie. De sfeervolle en milieuvriendelijke gashaarden zijn voorzien van een unieke Dual Burner om eenvoudig de hoeveelheid warmte aan te passen. Met het nieuwe PowerVent© systeem zijn de haarden bovendien overal in een woning te plaatsen.

Drie maten: M, L en XT

De Excellence gashaarden van DRU zijn geschikt voor inbouw en verkrijgbaar in drie maatvoeringen: M, L en XT, met standaard een zwart gladde achterwand. Tegen meerprijs zijn de M en L modellen er ook met een achterwand in naturel steen of leisteen grijs en de extra hoge haard, de Excellence XT, met een achterwand van Ceraglass. Hierdoor spiegelen de vlammen, waardoor het vlambeeld nog voller lijkt.

Dual Burner

Met de Dual Burner is het mogelijk te schakelen tussen twee vermogens met een blijvend vol vlambeeld. Zo kan zelf de gewenste warmte bepaald worden. De brander is weggewerkt achter een robuuste set houtblokken in standaard bruin of berken wit. Een afstandsbediening met elektronische ontsteking zorgt voor optimaal gemak.

PowerVent© systeem

Met het nieuwe PowerVent© systeem van DRU kan nu bijna overal een prachtige gashaard met gesloten verbranding worden geplaatst. Daarbij kan de afvoer tot wel 36 meter in alle richtingen worden weggewerkt. Het innovatieve systeem is een ideale oplossing voor tussenwoningen of appartementen.

De gashaarden van DRU worden ontwikkeld met een laag energieverbruik en een hoog rendement. Bij plaatsing in een schouw worden speciale Frame Panoramic profielsets meegeleverd die aan de voorzijde van het glasraam kunnen worden geplaatst. Hierdoor zijn er geen lijsten meer zichtbaar en creëert DRU de illusie van een open haardvuur.

Soms is het zoeken naar een geschikte muur in de kamer om een haard te installeren erg lastig. Ligt het niet aan de antieke kast, die ergens net zo mooi staat, dan is het wel de televisie die daar zo praktisch hangt. In huis wordt een hoek van een kamer relatief minder effectief benut. Maar voor een haard kan het juist een uitgelezen plek zijn. Faber komt daarom met een tweetal nieuwe hoekoplossingen voor een gashaard: de Respect IC (Inner Corner) en de Respect OC (Outer Corner). De Respect IC kan in iedere willekeurige hoek worden geïnstalleerd. De Respect OC plaats je om een hoek heen. Dit laatste heeft als voordeel dat het brede vlammenbeeld vanuit een tweetal ruimtes zichtbaar is. Een haard in de hoek creëert daarentegen een intiem gevoel.

Breed vuurbeeld zonder afleiding
Als uitgangspunt voor het ontwerp gold een breed zicht op het vuur verpakt in een stijlvol design, dat niet afleidt van de vlammen. De Respect IC en OC zijn daarom beide voorzien van doorlopend glas dat uit één stuk bestaat - zonder zichtbare naden. De hoek splitst als het ware de haarden in twee symmetrische gedeeltes. Dit zorgt voor evenwicht in de ruimte. De reflecterende spiegelachterwand geeft meer diepte aan het vuur, wat vooral bij een hoekopstelling voor een magisch effect zorgt. Al gelang de keuze, lijken de vlammen zo nog meer te dansen rondom natuurgetrouwe houtblokken, grijze splitstenen of witte carrara kiezels.

Haard gaat mee met de seizoenen
Beide haarden hebben een Step Burner ®, die aanpasbaar is aan de temperaturen van ieder seizoen. Warmte en vlammen zijn stapsgewijs regelbaar via een luxe afstandsbediening. In de winter is volledig vermogen aangenaam met een vuur van ruim 2 meter breed. In het voor- of naseizoen voldoet wellicht wat minder warmte.

Een druk op de knop zorgt ervoor dat het vuur zich dan in het midden van de haard concentreert. De derde stand zorgt voor een sfeervol breed haardvuur, maar met iets lagere vlammen en nog minder warmte. En de vierde stand reduceert de vlammen als deze alleen in het midden branden. Zo kan de haard ook in de zomer worden gebruikt zonder energie te verspillen.

Kleur is het middel bij uitstek om het interieur een persoonlijk accent te geven. Kies dit stijlmiddel als basis of als accent. Van sfeer veranderen is eenvoudig. Wat verf of een paar nieuwe accessoires hebben onmiddellijk impact. Ook de haard brengt kleur in het interieur.

Grafisch zwart-wit
Kan het krachtiger? Mysterieus zwart en fris helder wit zijn de perfecte tegenpolen. Ideaal om het interieur een tijdloze signatuur te geven. Dit karakteristieke koppel is niet voor niets een geliefde keuze van architecten en ontwerpers. Mooi in minimalistisch en modern interieur, maar minstens zo geslaagd in een klassieke setting.

Nieuw naturel
Kies materialen als massief hout, natuursteen, strak stucwerk, zuiver linnen en keramiek. Combineer met pure kleuren als zand, leem, olifantsgrijs, chocolade en schelpenwit. Dat kan natuurlijk lekker landelijk en stoer uitpakken. Maar met een vleugje edelmetaal of andere glansaccenten wordt nieuw naturel juist gedistingeerd en chique.

Bron: Uw haard. Vraag hier gratis haardenbrochures aan.

Binnen het Bellfires 3 concept, de nieuwe generatie gashaarden van Bellfires, zijn twee nieuwe series ontwikkeld: de Original Bell 3 en de Vertical Bell 3. Stuk voor stuk moderne gashaarden waarbij vele jaren aan kennis en ervaring samenkomen en alles draait om design en veiligheid.

Het Nederlandse haardenmerk Bellfires is een begrip als het gaat om moderne gashaarden. Naast de horizontale modellen van de Horizon Bell 3 serie, zijn er nu ook de Vertical Bell 3 en de Original Bell 3. Bij deze nieuwe gasgeneratie ligt de focus meer dan ooit op design. Zowel qua frame, breedtematen als interieur zijn er tal van opties, zodat elke haard tot in detail afgestemd kan worden op ieders persoonlijke woonstijl. Stoken op gas is schoon en veilig, maar het grootste pluspunt van een gashaard is het gemak van gas: aan is aan; uit is uit. Hoge vlammen, lage vlammen; je regelt het allemaal met één druk op de knop. Gewoon vanaf de bank, met de afstandsbediening. En daarbij gaat ook nog eens een maximaal rendement gepaard aan een minimale uitstoot.

Original Bell 3
De nieuwe Original Bell 3 serie bestaat uit zes varianten. Naast de vorig jaar geïntroduceerde Derby Large 3 is deze lijn nu uitgebreid met de Derby Small 3, Topsham Large 3, Topsham Small 3, York Large 3 en York Small 3. Allemaal in diverse maatvoeringen, dus altijd passend.

Vertical Bell 3
De Vertical Bell 3 serie kenmerkt zich door een eigenzinnig verticaal ontwerp; een trend op zich. Verkrijgbaar in Medium en Small.

Twee innovaties

De nieuwe Bellfires-3 haarden zijn optioneel te voorzien van twee in eigen huis ontwikkelde innovaties: het Floating Frame en de Hidden Door. Floating Frame is een innovatie gebaseerd op het optisch laten zweven van een 8 millimeter dik profiel, waarachter keramisch glas is gemonteerd. Meer dan ooit wordt hierdoor het vuur daadwerkelijk ervaren als een open haard. Daarnaast is een Bellfires 3 gashaard leverbaar met hetHidden Door systeem met zwart gescreende glasranden. Mooi, modern en minimalistisch.