12
wo, aug

Na de Line Fire en Centre Fire, introduceert Bellfires nu haar nieuwste dubbele brander: de Premium Fire. Deze creëert een ongekend realistisch, driedimensionaal vuurbeeld, waarbij de vlammen daadwerkelijk uit de gestapelde houtstammen komen. Nooit eerder leek een gasvuur zo op een houtvuur.

DRU is al meer dan vijftig jaar toonaangevend in gashaarden. Met het merk Global Fires maakt DRU een luxe gashaard voor iedereen bereikbaar. De aantrekkelijk geprijsde inbouwhaarden zijn voorzien van een innovatieve brandertechniek. Global Fires heeft de collectie nu uitgebreid met zes nieuwe, extra brede modellen van 100 of 120 cm. Daarbij is een keuze mogelijk uit een frontmodel, hoekhaard of driezijdige gashaard.

Met de winter in het vooruitzicht heeft DRU, als specialist in gashaarden, de stijlvolle Metro lijn uitgebreid met zes nieuwe modellen met een breedte van 100 cm. De moderne, strak vormgegeven inbouwhaarden zijn voorzien van de energiezuinige Eco Wave brandertechniek waarmee een eigen vlammenpatroon kan worden gekozen.

Sfeervol interieur
DRU heeft voor elk interieur een passende Metro haard. Er is een keuze mogelijk uit een frontmodel, tunnelmodel of een 2- of 3-zijdige hoekhaard. Net als het U-model is het tunnelmodel als doorkijkhaard zeer geschikt als roomdivider. De gashaarden kunnen met het flexibele PowerVent© systeem bijna overal in een woonruimte worden geplaatst.

Zelf je vlammen instellen De Eco Wave brander verdeelt het vuur over de gehele breedte en diepte van de haard. De hoogte van de vlam is in 15 standen instelbaar. Dankzij de innovatieve techniek is controle over de warmte mogelijk en kan tot 50% op het gasverbruik bespaard worden. Met de handige DRU Control App is de bediening van de haard via tablet of smartphone bovendien heel eenvoudig.

Het nieuwe aardgas
Doordat aardgas in Nederland steeds schaarser wordt, moet er gas worden geïmporteerd vanuit het buitenland. Nieuwe gashaarden moeten vanaf 2017 gekeurd zijn voor dit nieuwe gas dat anders van samenstelling is. Dankzij het Vario Burner Systeem zijn de nieuwe Metro gashaarden van DRU al klaar voor de toekomst.

Over DRU Verwarming
DRU is in 1754 opgericht en is daarmee een van de oudste industriële bedrijven van Nederland. Na de ontdekking van het aardgas is DRU zich gaan specialiseren in de ontwikkeling en productie van openhaarden en kachels. Daarbij wordt stijlvol design gecombineerd met de nieuwste technieken. De milieuvriendelijke haarden van DRU kenmerken zich door een laag energieverbruik en een hoog rendement. De collectie haarden en kachels is brandend te bekijken in het DRU Inspiration Centre in Duiven.

Onder het label Green Design presenteert DRU Verwarming een serie sfeervolle en energiezuinige CV-haarden op gas of hout. De haarden kunnen eenvoudig op een bestaande of nieuwe CV-installatie worden aangesloten. Milieubewuste consumenten kunnen kiezen voor een inbouw- of vrijstaande haard. En uit drie merken: DRU, Dik Geurts en Spartherm.

Duurzame verwarming
De CV-haarden uit het Green Design assortiment van DRU gebruiken de vrijgekomen warmte van het vuur om het water van een CV en boiler comfortabel en verantwoord te verwarmen. Door optimaal gebruik te maken van bestaande energiebronnen is het mogelijk om de hele dag lang te genieten van een haard.

Slimme haarden
De intelligente CV-haarden werken samen met een CV. Hierdoor blijft een woning gelijkmatig verwarmd. Overtollige warmte wordt opgeslagen tot het moment dat deze weer nodig is, bijvoorbeeld om te douchen. Dat is gunstig voor zowel het milieu als de energierekening. De CV-haarden zijn ook te combineren met zonnepanelen en warmtepompen.

Gas of hout
DRU biedt een ruime keuze uit strak vormgegeven CV-haarden. Onder het eigen merk DRU zijn er CV-haarden op gas, met afstandsbediening. Dik Geurts heeft vrijstaande houtkachels, met een warmtewisselaar of watermantel. De inbouw houthaarden van Spartherm zijn voorzien van een lift- of draaideur.

Over DRU Verwarming
DRU is in 1754 opgericht en is daarmee een van de oudste industriële bedrijven van Nederland. Na de ontdekking van het aardgas is DRU zich gaan specialiseren in de ontwikkeling en productie van openhaarden en kachels. Daarbij wordt stijlvol design gecombineerd met de nieuwste technieken. De milieuvriendelijke haarden van DRU kenmerken zich door een laag energieverbruik en een hoog rendement. De collectie haarden en kachels is brandend te bekijken in het DRU Inspiration Centre in Duiven.

Deze zomer introduceert Bellfires twee nieuwe gashaarden. Kenmerkend zijn de extra hoge ruit en het vuur dat direct vanaf de grond begint. De intieme sfeer van een kampvuur, midden in de woonkamer.

Noviteiten Bellfires:
Corner Bell Derby 3 en View Bell Derby 3

De Corner Bell Derby 3 is een stijlvolle hoekhaard, die in uiteenlopende interieurstijlen past. En de View Bell Derby 3 is de driezijdige variant. Deze nieuwe modellen van Bellfires geven de beleving van een sfeervol kampvuur, laag bij de grond; het ultieme open haard gevoel, midden in de woonkamer. Deze beleving wordt gecreëerd door de extra hoge ruit, waardoor zowel vanuit een staande als zittende positie het zicht op het vuur maximaal is én blijft.

Details maken het verschil
Omdat details het verschil maken, is er veel zorg besteed aan de afwerking. Er is keuze uit twee kaders. Met het standaard Hidden Door kader van 4,2 cm, wordt een perfect minimalistische afwerking gerealiseerd. Als alternatief is het Hidden Door+ 10cm kader leverbaar. Dit bredere kader loopt rondom het glas zodat één geheel gecreëerd wordt met de ombouw.

Interieur
Qua interieur zijn de gashaarden verkrijgbaar in drie uitvoeringen: met een lamellen interieur, een vlakke achterwand van staal, of de optie voor zwart keramisch glas. De keramische achterwand geeft een extra dieptewerking, waardoor de haard nóg meer tot leven komt.

Dubbele brander
Met de unieke dubbele brander, een eigen vinding van Bellfires, kan het stookseizoen voortaan aanzienlijk verlengd worden. Is het koud, dan worden beide branders aangezet. Op minder koude avonden in het voor- en najaar, kan het vermogen van de gashaard tot maar liefst 40% verlaagd worden door slechts één brander te gebruiken. En wanneer er minder gas verbruikt wordt, wordt er ook flink bespaard op de stookkosten. Máár: inleveren op sfeer hoeft niet, want de vlammen zijn ook in de spaarstand even mooi én hoog. Ideaal!

Er is keuze uit twee typen dubbele branders; de Line Fire en de Centre Fire. Met de Line Fire kan het vlambeeld in de diepte worden geregeld. Bij de Centre Fire kan het vuurbeeld in de breedte geschakeld worden. Hoe dit precies in zijn werk gaat kunt u zien op de animatievideo op

Een weidse vuurbeleving in de woonkamer, dat is de woontrend van 2014. De nieuwe inbouwhaard Triple Premium XXL van Faber biedt een vlammenpanorama van maar liefst 174 cm breed. Het moderne, frameless design in combinatie met de flakkerende vlammen geeft een warm gevoel van natuur en luxe.

De Triple Premium XXL van Faber is leverbaar met levensechte houtstammen of moderne witte kiezels. De haard heeft een achterwand van zwart spiegelglas; de weerspiegeling creëert een voller vlammenspel. Dankzij de elektronische ontsteking is de haard sneller en makkelijker op te starten. Dit is bovendien zuiniger dan een waakvlam. De nieuwe Faber afstandsbediening geeft een optimaal bedieningscomfort.

Step Burner®.
De Faber Premium Triple XXL is uitgerust met Step Burner®, een ingenieuze gasbrander die altijd mooie vlammen laat zien, ook als er minder warmte gewenst is. Een haard voor alle seizoenen. Met de Step Burner® kun je het vlammenspel zelf regisseren. Bij volledig vermogen zijn de vlammen over de volle breedte te zien. Wanneer minder warmte wordt gevraagd concentreert het vuur zich in het midden van de brander. Nog een stapje terug worden de vlammen kleiner, maar geven nog steeds het beeld van een sfeervol brandend haardvuur.

Faber ITC App
Met de ITC App van Faber is deze haard te besturen met smartphone, tablet en computer. Niet alleen als afstandsbediening, maar ook voor energiebesparing, verbruiksstatistieken, modulerend vlammenbeeld en onderhoudsmeldingen.

Faber introduceert de 4Seasons Premium, de eerste gashaard met een automatische glazen liftdeur. Met één druk op de knop kan deze gashaard open óf dicht worden gestookt. Heerlijk in de zomer, om te genieten van een sfeervol openhaardvuur met veel vlammen. Dicht geeft de gashaard meer warmte, ideaal op winterse dagen. Zo verenigt Faber twee typen gashaarden ineen en maakt het mogelijk om in te spelen op alle seizoenen. De Faber 4Seasons Premium is uitgerust met Step Burner®, een ingenieuze gasbrander die altijd mooie vlammen laat zien, ook als er minder warmte gewenst is. Hiermee kun je het vlammenspel zelf regisseren. Ideaal is de thermostaat en de energiebesparende ECO Wave: vlammen nemen automatisch af bij een te hoge kamertemperatuur. De haard heeft geen waakvlam, dat scheelt behoorlijk in de kosten. Met één druk op de knop ontsteek je elektrisch het vuur. De afstandsbediening geeft een optimaal bedieningscomfort.

Faber ITC App
Met de ITC App van Faber is deze haard te besturen met smartphone, tablet en computer. Voor bediening, verbruiksstatistieken, energiebesparing en modulerend vlammenbeeld. Ook is de kamer- en boezemtemperatuur af te lezen. De onderhoudsindicatie op de app verzendt, indien nodig, automatisch een email naar de servicemonteur.

De liftdeur van de 4Seasons Premium is beveiligd. Verder wordt bij een onjuiste schoorsteentrek de haard automatisch uitgeschakeld. Faber biedt de mogelijkheid tot levenslange garantie op de 4Seasons Premium. Informatie hierover vind je op Faber.nl.

Tijdens koude winters gaat er niets boven het aansteken van een haard. Om de luxe van een gashaard voor iedereen bereikbaar te maken, lanceert DRU Verwarming het nieuwe merk Global Fires. Met een veelzijdige collectie gashaarden verenigt Global Fires betaalbaar design met innovatieve techniek. De compacte inbouwhaarden, met gesloten of open verbranding, kunnen naar eigen wens worden samengesteld.

Hoog rendement
Een gashaard van Global Fires zorgt in een woonkamer, keuken of slaapkamer voor sfeer, comfort en warmte. Alle haarden, met afstandsbediening, kenmerken zich door een hoog rendement en een laag gasverbruik. Hierdoor is een gashaard een prima bijverwarming. De haarden zijn aantrekkelijk geprijsd en dus een slimme investering. Bovendien zijn de haarden, met een diepte van slechts 29 cm, ruimtebesparend en eenvoudig in elk interieur te plaatsen.

Favoriete combinatie
Global Fires biedt de consument de mogelijkheid om een haard zelf samen te stellen. Voor het branderbed is er een keuze uit levensechte houtblokken of witte kiezelstenen. Met hout krijgt de haard een warme en klassieke look; kiezelstenen zorgen juist voor een strakke en moderne uitstraling. De binnenbekleding kan worden afgewerkt met Zwart Glad of spiegelend Ceraglass. Terwijl Natural Glad of Steen Classic weer beter past in een klassiek interieur.

Overal te plaatsen
Alle gesloten haardmodellen van Global Fires worden uitgevoerd met het unieke PowerVent® systeem. Hiermee kan bijna overal een gashaard worden geplaatst. De afvoer heeft een geringe diameter van 10 cm en kan tot wel 36 meter horizontaal, verticaal of via bochten naar de buitenlucht worden weggewerkt. Door de flexibele mogelijkheden is het systeem dan ook een ideale oplossing voor de plaatsing van een gashaard in een tussenwoning of appartement.

DRU introduceert gashaarden met Eco Wave en Control App

Alle haarden van DRU worden standaard geleverd met afstandsbediening. De nieuwe generatie slimme gashaarden van DRU kunnen nu ook met een handige App worden bediend. Via een Wi-Fi verbinding is het mogelijk om de haard te bedienen en met de Eco Wave stand een eigen favoriete vlammenpatroon te kiezen. Met de unieke combinatie van Eco Wave en Control App speelt DRU in op de huidige trend naar duurzaamheid, individualiteit en gemak.

Energiezuinige Eco Wave

De innovatieve gashaarden van DRU zijn voorzien van het energiezuinige Eco Wave systeem. Hiermee kan het vermogen van de brander eenvoudig worden teruggebracht met behoud van mooie en volle vlammen. In een interieur wordt het zo nooit te warm en is het niet nodig de haard laag te zetten of te doven. Dankzij het Eco Wave systeem kan tot 50% op het energieverbruik bespaard worden.

Intelligente Control App

De nieuwe Control App van DRU maakt de bediening van één of zelfs meerdere haarden heel eenvoudig en functioneert probleemloos in combinatie met de afstandsbediening. Met de App kan een haard worden aangezet, hoger en lager worden gezet en tevens een eigen favoriet vlammenpatroon ingesteld worden. Er is een keuze uit drie voorgeprogrammeerde standen Luxe, Comfort en Spaar en met de stand Custom kan zelf het vlammenpatroon bepaald worden. Daarbij is precies te zien hoeveel procent gas bespaard wordt ten opzichte van de volstand.

Service en informatie

Naast een groot aantal bedieningsopties geeft de App ook praktische informatie over het schoonmaken en de eigenschappen van de haard, een eventuele storing of een noodzakelijke onderhoudsbeurt. Met de DRU Control App is de service bovendien eenvoudig te regelen door een mail te sturen naar de dealer of installateur. De App is gratis te downloaden en geschikt voor alle tablets (iPad en Android).