12
wo, aug

View Bell Vertical en View Bell Room Divider Large bieden driezijdig vlambeeld Bellfires voegt twee nieuwe gashaarden toe aan de View Bell familie, te weten de View Bell Vertical en de View Bell Room Divider Large. Hiermee is de View Bell familie uitgebreid tot maar liefst vier modellen die allen vanuit drie hoeken zicht bieden op een betoverend vlammenspel. Zowel de View Bell Vertical als de View Bell Room Divider Large staan voor luxe en kwaliteit en bieden naast een prachtig design ook alle gemakken zoals een afstandbediening waarmee u de haard vanuit de luie stoel kunt bedienen.

View Bell Vertical
Het slanke en verticale ontwerp van de View Bell Vertical zorgt ervoor dat deze bijzondere haard in praktisch iedere ruimte goed tot zijn recht komt. De gashaard is in te richten met natuurgetrouwe houtstammen, wit marmersplit of grijze kiezels en biedt vanuit drie hoeken zicht op een schitterend vuurbeeld. Het toestel is op afstand te bedienen via de standaard meegeleverde afstandsbediening.

De View Bell Vertical is zowel als inbouw- en als hanghaard te plaatsen. Door het compacte design, is de View Bell Vertical perfect toepasbaar op plaatsen waar normaliter geen haard zou passen; denk hierbij aan smalle muurtjes, �verloren� hoeken etc. Daarnaast is een schoorsteen niet perse nodig. Het gesloten verbrandingssysteem van de haard maakt het mogelijk de rookgasafvoer via de gevel of het dak te laten verlopen. Voor iedere situatie is een passende oplossing voorhanden. Een gasaansluiting is uiteraard wel noodzakelijk.

View Bell Room Divider Large
De View Bell Room Divider Large is een horizontale, driezijdige doorkijkhaard. Dit toestel leent zich bij uitstek om ruimtes in het huis op een briljante manier te verdelen. De haard is te plaatsen als afscheiding van bijvoorbeeld kamer en keuken of woon- en eetgedeelte en biedt vanuit alle hoeken een onbelemmerd zicht op de vlammen. De Room Divider is door zijn afmeting en het prachtige vlambeeld een ware blikvanger in het interieur. De gashaard is in te richten met natuurgetrouwe houtstammen, wit marmersplit of grijze kiezels. Voor optimaal comfort is de gashaard op afstand te bedienen met de standaard meegeleverde afstandbediening.

�Deze twee nieuwe haarden zijn een echte aanwinst voor de View Bell familie,� zegt Robert de Louwere, directeur bij Bellfires. �Door het minimalistische design, waarbij veel glas zichtbaar is en bijzonder weinig staal, passen de haarden in ieder interieur. Zoals bij alle Bellfires producten is ook bij de View Bell familie extra aandacht besteed aan kwaliteit en een hoog afwerkingsniveau. Zo sluiten bijvoorbeeld alle glasdelen en afwerkingsprofielen naadloos op elkaar aan. Kortom, een ware blikvanger in het interieur.�

View Bell serie
Met de introductie van deze twee nieuwe gashaarden bestaat de totale View Bell familie nu uit vier toestellen. Naast de View Bell Room Divider Large en de View Bell Vertical, zijn ook de View Bell Small en View Bell Large verkrijgbaar. De View Bell Small is een klein en compact gastoestel. De View Bell Large daarentegen, een grote, horizontale gashaard.

Bij de productie van de haarden wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen voor een solide constructie. De View Bell haarden staan bekend om hun minimalistische driezijdige design waarbij zo min mogelijk staal zichtbaar is en zoveel mogelijk glas.

De nieuwe Saxo 80 Slim Line van DRU is een hoekhaard op gas met vanuit twee zijden zicht op het vuur. De Saxo 70 Slim Line is al jaren een populaire haard in het DRU assortiment. Met de bredere Saxo 80 Slim Line, komt DRU tegemoet aan de toenemende vraag naar grotere, bredere haarden.

Onderscheidende kenmerken
Net als bij zijn kleinere broertje maakt de Saxo 80 Slim Line gebruik van het unieke Slim Line concept. Hierdoor vallen de lijsten om de haard bijna geheel weg en blijft er veel glas en vuur over voor een optimaal vuurzicht. De efficiënte haard is speciaal ontwikkeld om ook in de grotere woonkamer optimaal tot zijn recht te komen.

Uitrusting
De binnenzijde van de Saxo 80 Slim Line is voorzien van een zwart geprofileerde achterwand. Net zoals bij de Saxo 70 Slim line is het unieke Vario Burner® brandersysteem toegepast, voor een perfecte evenaring van echt houtvuur. De haard kan elektronisch op afstand worden ontstoken en geregeld. Een afstandsbediening met temperatuurdisplay behoort tot de standaard uitrusting van deze prachtige sfeerhaard op gas.

De Saxo 80 Slim Line heeft een consumentenprijs van € 3.450,--, inclusief BTW.

Het vuurbeeld van de nieuwe generatie gasgestookte kachels en haarden is nauwelijks nog van een echt houtvuur te onderscheiden. Maar aan- en uitzetten vereist slechts één druk op de knop. Voor een uurtje de haard aansteken kan dus prima.

Stoken op gas is schoon, makkelijk en veilig: er kunnen immers geen vonken uit het vuur spatten en zo snel als het vuur aan is, is het ook weer uit. Eén druk op de knop is voldoende om het vuur te regelen of de haard aan of uit te zetten. Dat verklaart meteen het succes van deze populaire brandstof. Gemak dient de mens en afstandsbedieningen waarmee dat vanuit de luie stoel kan is tegenwoordig vaker regel dan uitzondering. Voor het vuurbeeld hoef je het niet te laten.

Dankzij innovatieve technieken laten de meeste gashaarden en -kachels een levendig vlammenspel zien dat vaak niet van echt houtvuur te onderscheiden is. Of je nu voor keramische houtstammen, imitatiedennenappels, -kolen of een strak kiezelbed kiest. Gastoestellen zijn goed regelbaar en daardoor erg efficiënt. In voor- en najaar kan de cv-ketel gewoon op laag blijven, de gashaard zorgt voor voldoende warmte waardoor je op de totale gasrekening kunt besparen.

Voor gastoestellen is uiteraard een gasaansluiting nodig, maar omdat aardgas in ons land de meest gebruikte brandstof is, is de kans groot dat er een aansluiting aanwezig is. Is dit niet het geval, dan zijn er nog gashaarden die geschikt zijn voor propaangas. Voor open haarden en kachels is verder een rookkanaal vereist dat uitkomt boven de nok van het dak. Bij gesloten gaskachels kan het gecombineerde luchttoevoer- en rookafvoerkanaal ook in de gevel uitmonden. Zon concentrisch rookkanaal is dé oplossing voor plaatsen waar geen rookkanaal mogelijk is. Er zijn zelfs gesloten gaskachels waarvoor helemaal geen afvoer nodig is; de rookgassen worden met behulp van een katalysator gezuiverd en in de ruimte teruggeblazen. Voorwaarde is wel dat de juiste ventilatie aanwezig is omdat er heel veel vocht bij vrijkomt.

Bron: Uw haard. Vraag hier gratis haardenbrochures aan.

Bellfires introduceert zeven jaar na het eerste zogenaamde hidden door concept voor gashaarden nu een volledig nieuw concept, met de focus op veiligheid en design.De Derby 3 is het eerste model dat uitgevoerd is met een gepatenteerd veiligheidssysteem waarbij eventuele overdruk in de haard gecontroleerd wordt afgevoerd. Het unieke aan dit veiligheidssysteem is de vervangbaarheid, controleerbaarheid en betrouw ­baar ­heid; ook in extreme situaties. De Derby 3 is er in twee varianten: met het nieuwe Floating frame en met de nieuwe Hidden door. Optioneel leverbaar met diverse interieurs, waaronder zwart spiegelend keramiek voor een bijzonder stijlvolle vuurbeleving.

Floating frame
Qua design is de Derby 3 zeer innovatief. De specialisten van Bellfires hebben namelijk een volledig nieuw concept ontwikkeld met de naam Floating frame. Dit is gebaseerd op het optisch laten zweven van een zwaar, 8 mm profiel waarachter het keramische glas is gemonteerd. Meer dan ooit wordt hierdoor het vuur daadwerkelijk ervaren als een open haard.

Hidden door
Daarnaast is er de Derby 3 met een volledig nieuw hidden door systeem: met gescreende zwarte glasranden voor een zeer modern en strak uiterlijk. De in eigen beheer ontwikkelde keramische branders laten zowel bij hoge als lage vlammen een zeer realistisch vuurbeeld zien.