3583
Klaar voor de toekomst: een gashaard op propaan
Gepubliceerd: 17-12-2019 Laatste update: 10-10-2022

Met het oog op de toekomst ontwerpt Kalfire zijn haarden zo duurzaam mogelijk en met innovatieve oplossingen. Zo is het bedrijf erop voorbereid dat het aantal gasloze woningen de komende jaren zal stijgen. Woningen worden van het gasnetwerk afgesloten en er komen nieuwbouwwoningen zonder gasaansluiting bij. Gelukkig kun je gewoon van je Kalfire haard blijven genieten: de gashaarden werken namelijk ook op propaan.

 Haard ombouwen
(Bio)propaan is een nieuwe, duurzame brandstof en is het beste alternatief voor aardgas. Vrijwel alle modellen gashaarden kunnen eenvoudig worden omgebouwd tot een haard die brandt op propaan. Op die manier kun je verantwoord blijven genieten van je gashaard. Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Bekijk het filmpje op Youtube

Wat is propaan en hoe schakel ik over?
Tijdens aardgaswinning en het raffineren van aardolie komt propaangas vrij. Propaan is dus een bijproduct van dit proces. Biopropaan wordt volledig geproduceerd uit biomassa, een mix van afval en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën. Dit maakt het een verantwoorde en duurzame brandstof. Bovendien is propaan een milieuvriendelijke energiebron die minder CO2-uitstoot produceert. Propaangas produceert na verbranding tot 19% minder CO2 dan stookolie. Biopropaan is zelfs nog duurzamer, want hierbij komt tot 80% minder CO2 vrij.

inspiratiebrochures1.png

Vrijwel alle Kalfire gasmodellen kunnen worden omgebouwd van aardgas naar propaan. Bij haarden die na 1 april 2019 zijn aangeschaft, hanteert Kalfire een ombouwprijs van €199. Dit is inclusief servicemonteur, voorrijkosten en onderdelen en exclusief de aansluiting op de (bio)propaan installatie. Deze ombouwprijs is tot 2029 gegarandeerd. Klik hier voor meer informatie over het overschakelen op (bio)propaan. 

Gemakkelijk in gebruik
Propaan is beschikbaar in flessen tot 10,5 kg die bij voorkeur buitenshuis worden opgeslagen. Deze propaangasflessen zijn veilig, gebruiksvriendelijk en geschikt voor elke locatie. Wat betreft de opslag van gasflessen zijn er mooie oplossingen, waarbij de flessen netjes weggewerkt worden.

Het verbruik van (bio)propaan
De hoeveelheid propaangas dat een Kalfire gashaard per jaar verbruikt hangt af van het type haard en van de gebruiksintensiteit. Om een idee te geven volgt hier een rekenvoorbeeld. De Kalfire GP70/55S is een gashaard met gemiddeld verbruik. Uitgaande van 40 avonden met 2,5 branduren op gemiddeld vermogen, verbruikt deze haard 4 flessen van 10,5 kg. Je kunt dus een heel seizoen genieten als je meerdere flessen (bijvoorbeeld een 4-pack) installeert.

Vraag hier gratis de Kalfire brochure aan.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide