2109
Hoe zorg je voor sfeer in een modern interieur?

Een modern interieur is strak en minimalistisch. Maar toch is een beetje gezelligheid natuurlijk ook belangrijk in huis! Alleen zo kun je je er echt thuis voelen. Hoe zorg je voor sfeer in een modern interieur, zónder dat het er te druk en rommelig wordt? Lees onze tips!

 

Een gashaard

Een haard zorgt meteen voor meer karakter in je woonkamer! Helemaal passend bij een modern interieur is een gashaard, met een fraai eigentijds jasje. Er zijn veel soorten om uit te kiezen, zodat je er zeker van bent dat de haard helemaal bij jouw woning past. Kies voor een strakke inbouwhaard in de muur of juist een vrijstaand model. En met alleen de looks ben je er nog niet. Je kiest ook nog eens voor heerlijke warmte in de kamer – élke herfst en winter weer een groot plezier. De vlammen van een gashaard zijn regelbaar: je kunt zo de precieze vlamhoogte bepalen. Gewoon met een afstandsbediening! Hartstikke handig, en wel zo passend in een moderne woning.

Bijzondere meubels

Laat je meubels de show stelen in je interieur! Ook zo zorg je voor karakter in huis. Zeker als je voor designer meubels kiest, wat goed past bij de moderne woonstijl. Maar je kunt ook spelen met kleuren. Zo brengt een donkerrode of olijfgroene bank meteen sfeer in huis. Of ga juist voor een kast of tafel in een unieke kleur. Nog een mooi idee: zorg voor een mix aan stoelen aan de eettafel, die er allemaal net even anders uitzien. Dat valt lekker op! 

Warme materiaalsoorten

Het is ook een goed idee om aandacht te besteden aan de materiaalsoorten die je in huis haalt. Om voor een warme look te gaan, is hout een passende keuze. Maar er is meer om aan te denken! Rotan, riet en zeegras passen ook goed in dit straatje. Haal meubels of accessoires in deze materiaalsoorten in huis om de sfeer te verhogen.

Planten in een modern interieur

Planten mogen niet ontbreken in je interieur! Ze brengen een levendige uitstraling. Groen staat altijd goed. Plaats bijvoorbeeld een grote plant in de hoek van de woonkamer. Of ga voor een mix aan hangplanten naast elkaar. Als je verschillende plantensoorten bij elkaar zet, kies je namelijk voor extra veel gezelligheid.

Een vloerkleed

Met een vloerkleed kies je meteen voor een knusse look in huis. Ook is zo’n kleed heerlijk comfortabel onder de voeten – trakteer jezelf op dat gevoel van luxe. De vorm telt mee: met een rond vloerkleed ga je voor een extra vriendelijke uitstraling. En een vloerkleed staat beeldig bij een moderne vloer van bijvoorbeeld beton, maar net zo goed bij een houten vloer. Dat maakt de styling eenvoudig!

Decoratie aan de wand

Ten slotte is decoratie aan de wand een ideale manier om voor meer sfeer in een modern interieur te zorgen. Plaats bijvoorbeeld een fotocollage aan de muur – boven de bank of bij de eettafel. Een wandplank met accessoires erop is ook een stralende toevoeging aan een woning. Of houd het juist minimalistisch met een groot schilderij aan de wand. Zo zie je maar: er zijn veel opties mogelijk om het gezelliger te maken in huis!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners