1319
Faber
Gepubliceerd: 05-10-2012

Faber gashaarden zijn als eerste haarden in Europa officieel CE goedgekeurd voor installatie met een afvoerpijp tot 30 meter hoogte. Dit vergroot de mogelijkheden aanzienlijk om veilig gashaarden in appartementencomplexen of hotels te plaatsen. Op basis van een natuurlijke trek kon dit voorheen tot een hoogte van 12 meter. Dit geldt voor alle Faber gashaarden met een gesloten verbrandingssysteem.

Het gebruik van geforceerde afvoermaterialen, zoals een rookgasventilator, is door deze ontwikkeling niet nodig bij een rookkanaal tot 30 meter. De haard brandt op basis van een natuurlijke trek. Deze wetenschap zorgt ervoor dat vooral architecten en aannemers bij nieuwbouw in hun tekeningen hier rekening mee kunnen houden. Meer ruimtes, denk aan een appartement op de benedenverdieping of bijvoorbeeld de lobby van een hotel, kunnen nu worden voorzien van een eenvoudig te bedienen gashaard met een gesloten verbrandingssysteem. Gesloten betekent dat de haard luchtdicht functioneert ten opzichte van de ruimte. Via een natuurlijk trek wordt door een dubbelwandige pijp de benodigde zuurstof van buiten aangevoerd en worden verbrandingsgassen van binnenuit weer afgevoerd. Het gesloten verbrandingssysteem is 25 jaar geleden door Faber ontworpen en destijds ontwikkeld voor een hoogte tot 12 meter. Nieuwe kennis en technieken hebben deze verlengde afvoerpijp mogelijk gemaakt. De metingen met het positieve testresultaat zijn uitgevoerd op het hoofdkantoor van Faber International in Heerenveen. De 30 meter hoogwerker die hiervoor nodig was trok veel bekijks.

App voor nauwkeurige berekening bij installatie Faber hecht veel waarde aan veiligheid en de kwaliteit van haar producten. Een haard moet daarom altijd door een erkend installateur of een Faber dealer worden geïnstalleerd. Niet alleen een verzekeringsmaatschappij vraagt hierom, maar dit is ook een voorwaarde voor garantie op een haard. Installatie is maatwerk en vakwerk. Iedere ruimte is immers anders. Om dealers, installateurs, maar ook aannemers en architecten tegemoet te komen heeft Faber een App ontwikkelt die eind van dit jaar beschikbaar zal zijn. Deze App maakt het mogelijk dat direct op locatie de meest optimale installatie eenvoudig kan worden berekend. Het gaat dan om de te volgen route en het type afvoermateriaal, maar ook welke haard het meest geschikt is voor de ruimte.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide