1777
Faber gashaard
Gepubliceerd: 09-10-2012 Laatste update: 20-03-2022

Nederlandse woningen laten een mix zien van diverse stijlen. De Nederlander heeft er geen moeite mee om modern te combineren met koloniaal of bijvoorbeeld trendy met klassiek.

Dat blijkt uit onderzoek door Flycatcher Internet Research naar de vraag hoe Nederlandse woningbezitters de sfeer in huis creëren en beleven. Het onderzoek werd gehouden in opdracht van Faber, specialist in sfeerhaarden. In lijn met haar visie voor elk interieur een passende sfeerhaard ontwikkelde Faber de nieuwe lijn Nostalgic Fires. De gashaarden Straight Nostalgic en de Hestia Nostalgic passen niet alleen uitstekend in een klassiek interieur, maar zijn er ook in een moderne uitvoering.

Het onderzoek, getiteld Sfeer en sfeerbeleving, werd gehouden onder ruim 750 Nederlandse woningbezitters tussen 25 en 65 jaar. Zij gaven hun mening over onder andere de stijl in hun woonkamer en het creëren van sfeer in de woonkamer met onder meer (open) haarden of kachels. Naast verlichting en kleuren is de haard een belangrijke sfeerbepaler in huis. Bijna een kwart van de ondervraagden voelt zich er prettiger bij en kan zich beter ontspannen. Daarnaast probeert de Nederlander vaak een extra sfeer te creëren met kaarsen, muziek, een hapje en een drankje én (hoe Nederlands!) met bloemen.

Nostalgic fires

De gashaarden van Faber kunnen worden afgestemd op elke behoefte van de klant en passen in elk interieur. De Straight Nostalgic en de Hestia Nostalgic zijn hiervan opvallende voorbeelden. De Straight Nostalgic is een stijlvolle gashaard met nostalgisch steenmotief als achterwand. De haard kan volledig zonder frame (Frameless) worden ingebouwd, waardoor de consument optimaal kan genieten van een zeer natuurgetrouw vuurbeeld. Hiervoor maakt Faber gebruik van de Log Burner, een (gepatenteerde) eigen vinding, waarbij een specifieke constructie van haardblokken en gasbrander zorgt voor een kampvuur-achtig vuurbeeld. Vanzelfsprekend kan deze gashaard ook worden geleverd met een modern frame (Straight), dat past in een eigentijds interieur. Speciaal voor de Straight Nostalgic is de schouw Dokkum ontworpen, die leverbaar is in meerdere steensoorten.

De Hestia Nostalgic is een klassieke haard met veel variatiemogelijkheden. Ook deze gashaard maakt gebruik van de Log Burner-techniek, maar is ook verkrijgbaar met het Flat Burner-systeem, waarbij het vuurbeeld meer over de hele breedte van de haard wordt verdeeld. Voor de achterwand kan gekozen worden voor een steenmotief, een nostalgische haardplaat of een zwart stalen achterwand. De haard kan worden geleverd met een bijpassende schouw of als inbouwhaard met zwarte dorpel. Een RVS uitvoering is eveneens beschikbaar. Het bedieningspaneel is volledig geïntegreerd in de schouw, aan de voorzijde verborgen achter een uitschuifbare dorpel. De Hestia en Straight Nostalgic wordt geleverd inclusief afstandsbediening met elektronische ontsteking.

Eigen R&D-afdeling

Elke gashaard wordt door Faber, in eigen huis en afgestemd op de wensen van de klant, geproduceerd. In haar R&D-afdeling ontwikkelt en onderzoekt Faber nieuwe mogelijkheden op gebieden als design, materiaalgebruik en technische uitvoering. In 1996 kwam Faber bijvoorbeeld als eerste met de gesloten (Multi Vent)-verbrandingstechniek op de markt. Deze techniek is later overigens door menig fabrikant overgenomen. Sinds 2000 maakt Faber onderdeel uit van de Ierse Glen Dimplex Group, wereldwijd de grootste fabrikant van elektrische verwarming en sfeerhaarden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide