3697
4x inspiratie: een gashaard in je interieur
Gepubliceerd: 21-01-2020

Ben jij aan het overwegen om een gashaard in je huis te laten plaatsen? Dat is een goed idee, want een gashaard is ontzettend gebruiksvriendelijk en staat daarbij mooi in vrijwel ieder huis. Je kunt met een gashaard namelijk veel kanten op in je interieur. Benieuwd wat een gashaard in jouw woning kan doen – en hoe je deze haard een sensationele twist geeft? In dit artikel krijg je 4x volop inspiratie voor een gashaard in je interieur.1. Mooi in een tal van verschillende woonstijlen
Een groot voordeel van een gashaard is dat deze goed in verschillende woonstijlen past. Van klassiek tot industrieel, van minimalistisch tot bohemien: een gashaard staat prachtig in deze heel verschillende interieursferen. Een gashaardbenadrukt juist een bepaalde stijl: met een oosters vloerkleed, een aantal Marokkaanse poefjes voor de haard, en een kleurrijk schilderij maak jij je woonkamer nog wat meer bohemien. Of ga juist voor een strakke omlijsting van je gashaard in sobere kleuren, of een onafgemaakte muur voor een industriële look. Dan heb je nog de keuze tussen bijvoorbeeld een vrijstaande hard of een inbouwhaard - de keuze is reuze!

2. Handig: de gashaard als roomdivider
Een gashaard geeft niet alleen die bijzondere sfeer in je woonkamer, je kunt zo’n haard ook erg praktisch inzetten. Wat dacht je van de gashaard als roomdivider? Een gashaard is een stijlvolle manier om twee ruimtes van elkaar te scheiden. Je gezellige woonkeuken van je zitkamer, bijvoorbeeld, of je eetkamer en je woonkamer. Zo deel jij je huis efficiënter in, terwijl je ook gebruik maakt van de gezelligheid én warmte van een gaskachel. Een win-winsituatie, toch?

3. Een uniek tv-meubel
Naast het inzetten van een gashaard als elegante manier om twee ruimtes van elkaar te scheiden, kun je ook de ombouw van je gashaard naadloos laten overgaan in een televisiemeubel. Zo heb je genoeg opbergruimte, en heb jij de twee favoriete dingen in je woonkamer op één plek: je tv hang je dan naast je haard. Zo kun je heerlijk met de voetjes omhoog genieten van je favoriete serie, terwijl je gashaard lekker warm brandt. Dat ziet er gezellig uit!

4. Speel met kleuren en materiaal
Om een gashaard een heel eigen karakter mee te geven, kun je ervoor kiezen om de ombouw een bepaalde kleur te geven. Die keuze mag best een beetje gedurfd zijn: laat de wat meer standaard kleuren eens links liggen, en ga voor knalgeel, turquoise of roze. Dat zorgt voor een originele aanblik in jouw woonkamer! Ook kun je gaan voor een ombouw met bijzonder materiaal, zoals kleurrijke tegeltjes of een omlijsting van marmer. Super chique, als je het ons vraagt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide