902
Ecotax
Gepubliceerd: 08-10-2012

Sinds 1 januari 1996 hebben de regeringen van de EU-lidstaten besloten een heffing op het energieverbruik door te voeren de ecotax. De bedoeling van de ecotax is om de consument en het bedrijfsleven bewuster om te laten gaan met energie.

De ecotax wordt berekend over elektriciteit en aardgas. Bij het gebruik van elektriciteit komt dan wel geen CO2 vrij maar voor het opwekken hiervan wordt veelal aardgas gebruikt.

Een ieder die aardgas en/of elektriciteit gebruikt moet de ecotax betalen. Deze ecotax wordt geheven per kubieke meter gas. De ecotax wordt verwerkt in de energienota. De heffing komt boven op de prijs die maandelijks betaalt wordt voor aardgas en elektriciteit. Het energiebedrijf draagt de heffing af aan de Belastingdienst.

De hoogte van de ecotax is de afgelopen jaren flink gestegen, van 8 cent enkele jaren geleden tot 20,8 cent in 2000. In 2001 is de ecotax gestegen naar 26,5 cent. Voor de komende jaren wordt een verdere stijging verwacht.

Tegenwoordig is de groene stroom steeds meer in opkomst. Gebruikers van deze milieu vriendelijke stroom worden vaak vrijgesteld van de ecotax. Ook wanneer men een zonneboiler heeft, hoeft er geen ecotax betaald te worden.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide