1178
De sfeervolle woontrends dit najaar die je niet mag missen
Gepubliceerd: 01-10-2021 Laatste update: 30-09-2021

Als het zonnetje doorbreekt is het nog steeds prachtig weer. Toch kunnen we niet ontkennen dat de zomer voorbij is en het najaar is begonnen. Niks aan te doen, dus laten we ons daar maar bij neerleggen! Waar we in de zomervakantie nog schreven over woontrends als stijlvolle tuinmeubelen en een sfeervolle buitenhaard, zullen we ons met de nieuwe trends voor het najaar focussen op alles dat zich binnen afspeelt.

Hoe zorg je voor een gezellige woonkamer waar je straks heerlijk kunt genieten van de feestdagen? We zochten het uit en schreven het voor je op!

Een mooie design haard

Gezien de weersvoorspellingen voor de komende weken kun je jouw tuinhaard maar beter droog opbergen in het schuurtje of op zolder. Hier zal je voorlopig geen gebruik meer van maken. Desalniettemin is een haard kopen nog steeds een goed idee! Met een sfeerhaard veranderd jouw woning gelijk in een gezellig paleisje. Het zorgt voor een aangename temperatuur en de sfeervolle vlammen verlichten je kamer op romantische wijze. Hou je van gemak? Kies dan voor een bio-ethanol haard of een elektrische openhaard. Zo heb je geen gedoe met rook of een schoorsteen. Go forit!

inspiratiebrochures1.png

Zachte meubels van badstof

Als je regelmatig door een Woonmagazine bladert of langs een interieurprogramma zapt dan kan het je niet zijn ontgaan dat badstof de nieuwe trend is. De stof is niet langer enkel bestemd voor een badjas of handdoek, maar ook voor een hippe bank of comfortabele fauteuil. De zachte eigenschappen maken badstof ideaal voor een heerlijk avondje op de bank tijdens een gure herfstavond. Het comfortabele seizoen kan beginnen.

Vergeten antiek

Bij antiek denk je vast aan die oude donkerbruine kast bij je opa, of die veel te overdreven kandelaar waar je schoonmoeder zo gek op is. Dit is inderdaad een vorm van antiek, en hier wil je ver van weg blijven! Maar antiek is meer dan dat. Als je goed zoekt vind je soms ware schatten die je Xenos interieur veranderen in een interieur met een verhaal. Zoek bijvoorbeeld naar een mooi witmarmeren beeld, of gebruiksvoorwerpen van messing. Deze materialen zijn weer helemaal van nu. Ook een oud schilderij in een nieuwe lijst kan je huis bijzonder verrijken. Geef het een kans!

Gewaagde herfstkleuren

De laatste tip gaat niet over een specifiek object, maar over kleur! Een tijdje lang werden huiskamers gedomineerd door veilig wit en sfeervol grijs. Lekker strak natuurlijk, maar niet heel spannend. Toch is een knalrode muur ook niet meer helemaal van nu. Onze tip? Ga eens voor een gewaagde herfsttint. Denk hierbij aan mosterdgeel, slootgroen of vintage oranje. Op het eerste gezicht lijken deze kleuren wat viezig en niet bepaald de ingrediënten voor een gezellig huis. Maar niets is minder waar. Juist door de natuurlijke eigenschappen veranderen deze kleuren je kamer in een spannend en uniek geheel. Bevalt het niet? Dan kun je het altijd nog met stemmig wit overschilderen!

Tips genoeg dachten we zo. Volg deze belangrijke woontrends voor het najaar en je bent straks verzekerd van een fijn interieur waarin je je thuis voelt. Laat het maar flink regenen en stormen, jij hoeft je huis niet meer uit!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide