07
vr, aug

Interieurarchitect Kees Marcelis ontwierp buitenhaard TheTUBE voor Faber. Hij deed zijn inspiratie voor deze kokervormige haard op in het uitgaansleven. Vanuit de gedachte dat mensen buiten liever rondom een haard staan dan naast een haard, ontwierp hij een ronde haard. Maar wel zo rank dat de haard in zijn vorm past op ieder terras. In zijn ideaalplaatje ziet hij de haard vooral stijlvol naast een loungebank staan. Het liefst zelfs twee naast elkaar. TheTUBE past in de huidige buitenleventrend. Een sfeervolle en vooral comfortabele huiskamer wordt vanuit binnen steeds meer door naar buiten getrokken. De functie van de buitenhaard TheTube is hierin tweeërlei. TheTUBE verlengt met zijn sfeer en warmte het buitenseizoen en is door zijn krachtige ontwerp en echte vuur een blikvanger op ieder terras.

Comfortabel buitenleven
TheTUBE is niet de eerste buitenhaard die Kees Marcelis voor Faber heeft ontworpen. Ook buitenhaard TheBUZZ stamt van zijn tekentafel. Hier baseerde hij zijn ontwerp op een rolcontainer met wielen. Deze wielen onder de buitenhaard bleken zo praktisch dat ook TheTUBE door Faber hiermee is uitgerust. Een tuin is tegenwoordig geen decor meer, maar bedoeld om in te leven en te genieten. Een comfortabel zitgedeelte mag hierin niet ontbreken. De buitentrend is van een eettafel met stoelen verschoven naar een loungeset met haard. Maar nog belangrijker dan meubels zijn warmte en zon.

Juist die twee bepalen op een terras het gevoel van comfort. Kees Marcelis geeft daarom als tip mee goed naar de plek en inrichting van de zithoek te kijken. Te vaak ziet hij dat mensen onvoldoende rekening houden met de zonnestand. De reden dat Faber graag met Kees Marcelis samenwerkt is dat hij aanvoelt waar mensen zich prettig bij voelen en graag naar kijken. De kracht van zijn ontwerp zit in de eenvoud. Dat zie je terug bij TheTUBE. Eenvoudig, doch stijlvol. Van nature trekt een brandende haard de aandacht naar zich toe. Maar in de praktijk brandt een buitenhaard niet altijd. En ook dan mag deze volgens Faber de nodige aandacht krijgen.

Geen tijd verdoen met een gashaard
Comfort is ook gemak. Vrije tijd is spaarzaam. Beide aspecten verklaren de stijgende populariteit van producten als buitenhaarden op gas en gasbarbecues. Als mensen buiten zitten, willen ze geen kostbare tijd verdoen met het aansteken of doven van vuur. Hoe knus het idee hiervan ook klinkt.

In de praktijk gaan veel mensen het liefst voor instant sfeer. TheTUBE biedt in de haard ruimte voor één fles propaangas. Gemiddeld kan een haard hier 15 uur op branden. Het is ook mogelijk om de haard op een gewone gasleiding aan te sluiten met een zogenaamd gasstopcontact.

TheTUBE is vervaardigd van duurzame materialen die getest zijn op buitengebruik. Als extra bescherming wordt daarnaast een hoes meegeleverd. In lijn met de inspiratiebron van het ontwerp is de haard voorzien van een asbak rondom.

Bij het Nederlandse familiebedrijf Harrie Leenders draait het al meer dan 25 jaar om vuur, echt vuur wel te verstaan, dat gestookt wordt met hout. Harrie Leenders wordt algemeen erkend als dé Nederlandse pionier op haardengebied. Zijn haarden vallen op door hun sobere, evenwichtige en fraaie styling. Als geen ander verstaat hij de kunst van het weglaten. In samenwerking met jonge ontwerpers construeert hij haarden die qua vormgeving het predikaat Dutch Design

volledig verdienen. De sfeer van echt vuur kan met niks geëvenaard worden. Dat vuur zich heel goed laat combineren met moderne vormgeving bewijst de haard Pharos Interior

Deze moderne organisch vormgegeven haard geeft het vuur een centrale plek in de woonkamer. De haard is meer dan alleen een functionele warmtebron, het is tevens een kunstobject dat aan iedere ruimte een meerwaarde geeft.

Pharos Interior valt op door de ruimtelijke vorm. De haard kan door een ingenieuze constructie worden opgehangen aan het plafond en is naar keuze geheel, gedeeltelijk of niet draaibaar.

De buitenmantel is vervaardigd van hoogwaardig gietaluminium, dat licht in gewicht is en zich gemakkelijk laat vormen. Het binnenwerk is van dik plaatstaal en de bodemsteen van keramiek. Het glasplaatje in de deuropening is licht gebogen, dit accentueert de organische vorm van Pharos.

De haard is leverbaar in verschillende kleurcombinaties en kan op maat worden gemaakt voor diverse kamerhoogten.

Alle haarden van Harrie Leenders zijn getest en goedgekeurd en voorzien van het CE-keurmerk. Ze voldoen aan de strengste kwaliteit- en veiligheidseisen

Buiten zitten met sfeer, ook wanneer het wat killer weer is? Geen enkel probleem. De prachtig vormgegeven sfeerhaarden van Ruby Fires bieden de benodigde warmte. Verschillende haarden zijn zowel geschikt voor binnen als buiten gebruik, zoals de Livorno en de Silo. De eerste is een gemakkelijk te verplaatsen betonlook salontafel voorzien van een keramische brander. De Silo, de naam zegt al voldoende, is speciaal voor Ruby Fires ontworpen door Hans Daalder. Hans Daalder wordt geroemd om zijn heldere lijnen, originaliteit en kwaliteit van zijn designs. Niet voor niets past de Silo, met zijn strakke design en eenvoud daar perfect tussen!

De haard staat op wieltjes en kan dus overal naartoe worden gereden. Het drinken van een wijntje onder de winterzon was nog nooit zo gezellig.