807
faber tube

Interieurarchitect Kees Marcelis ontwierp buitenhaard TheTUBE voor Faber. Hij deed zijn inspiratie voor deze kokervormige haard op in het uitgaansleven. Vanuit de gedachte dat mensen buiten liever rondom een haard staan dan naast een haard, ontwierp hij een ronde haard. Maar wel zo rank dat de haard in zijn vorm past op ieder terras. In zijn ideaalplaatje ziet hij de haard vooral stijlvol naast een loungebank staan. Het liefst zelfs twee naast elkaar. TheTUBE past in de huidige buitenleventrend. Een sfeervolle en vooral comfortabele huiskamer wordt vanuit binnen steeds meer door naar buiten getrokken. De functie van de buitenhaard TheTube is hierin tweeërlei. TheTUBE verlengt met zijn sfeer en warmte het buitenseizoen en is door zijn krachtige ontwerp en echte vuur een blikvanger op ieder terras.

Comfortabel buitenleven
TheTUBE is niet de eerste buitenhaard die Kees Marcelis voor Faber heeft ontworpen. Ook buitenhaard TheBUZZ stamt van zijn tekentafel. Hier baseerde hij zijn ontwerp op een rolcontainer met wielen. Deze wielen onder de buitenhaard bleken zo praktisch dat ook TheTUBE door Faber hiermee is uitgerust. Een tuin is tegenwoordig geen decor meer, maar bedoeld om in te leven en te genieten. Een comfortabel zitgedeelte mag hierin niet ontbreken. De buitentrend is van een eettafel met stoelen verschoven naar een loungeset met haard. Maar nog belangrijker dan meubels zijn warmte en zon.

Juist die twee bepalen op een terras het gevoel van comfort. Kees Marcelis geeft daarom als tip mee goed naar de plek en inrichting van de zithoek te kijken. Te vaak ziet hij dat mensen onvoldoende rekening houden met de zonnestand. De reden dat Faber graag met Kees Marcelis samenwerkt is dat hij aanvoelt waar mensen zich prettig bij voelen en graag naar kijken. De kracht van zijn ontwerp zit in de eenvoud. Dat zie je terug bij TheTUBE. Eenvoudig, doch stijlvol. Van nature trekt een brandende haard de aandacht naar zich toe. Maar in de praktijk brandt een buitenhaard niet altijd. En ook dan mag deze volgens Faber de nodige aandacht krijgen.

Geen tijd verdoen met een gashaard
Comfort is ook gemak. Vrije tijd is spaarzaam. Beide aspecten verklaren de stijgende populariteit van producten als buitenhaarden op gas en gasbarbecues. Als mensen buiten zitten, willen ze geen kostbare tijd verdoen met het aansteken of doven van vuur. Hoe knus het idee hiervan ook klinkt.

In de praktijk gaan veel mensen het liefst voor instant sfeer. TheTUBE biedt in de haard ruimte voor één fles propaangas. Gemiddeld kan een haard hier 15 uur op branden. Het is ook mogelijk om de haard op een gewone gasleiding aan te sluiten met een zogenaamd gasstopcontact.

TheTUBE is vervaardigd van duurzame materialen die getest zijn op buitengebruik. Als extra bescherming wordt daarnaast een hoes meegeleverd. In lijn met de inspiratiebron van het ontwerp is de haard voorzien van een asbak rondom.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners