Nu de dagen korter worden en we weer wat warmere kleding uit de kast moeten halen hoeft dit nog niet te betekenen dat we niet meer gezellig buiten kunnen zitten. Zo lang het droog is en jij vind het heerlijk om buiten te vertoeven kan je gerust nog gezellig een wijntje of een beker warme chocolademelk drinken in de tuin. Voor een beetje extra warmte en gezelligheid zou je voor een vuurkorf kunnen kiezen.

De zomer nadert alweer zijn einde. We zijn verwend met veel zon en hoge temperaturen. Op sommige dagen was het zo warm dat de tuinhaard zelfs overbodig was. Maar nu de avonden korter worden en het langzaam weer kouder wordt, kan de tuinhaard weer lekker aan om ook ’s avonds aangenaam buiten te kunnen zitten. Uiteraard is er een ‘maar’: door het stoken komen er wel schadelijke stoffen in de lucht en kan er stankoverlast ontstaan. Zeker als u verkeerd stookt. Hoe kunt u het beste stoken om gezondheid en milieu te besparen? 

Het is volop lente. De tuin komt weer tot bloei na een lange winterslaap. En eindelijk, kunnen we weer buiten zitten. Naast een fijne tuinset, decoratie en vrolijke bloemen en planten, mag een buitenhaard zeker niet ontbreken op het terras. Is uw terras al klaar voor gezellige avonden?

Wat is er nu gezelliger dan lange zomeravonden buiten vertoeven. Om zo lang mogelijk van de buitenlucht te kunnen genieten, zou u kunnen overwegen om uw eigen vuurtafel te produceren. Een handige inbouwbrander hiervoor is bijvoorbeeld de Cosi Fires van TerrasXXL.

De stoere buitenhaard Katan van Harrie Leenders heeft iets weg van een tipitent en de karakteristieke vormgeving maakt van deze haard een lust voor het oog. Het minimalistische ontwerp van de kenmerkt zich met mooie details. Het vuur centreert zich tussen de trapezium zijkanten. Achter het logo zie je de vlammen dansen. Afmetingen: 199 h x 56 b x 44 d cm, afmeting vuuropening: 31 x 36 x 44 cm, gewicht: 60 kg. Verkoopprijs: € 696,- incl. BTW.

Woodbee Wall
De unieke houtopslag Woodbee is nu ook op de muur te monteren. De Woodbee Wall heeft een honingraadstructuur en is uit te bereiden door meerdere delen aan elkaar te koppelen. Deze manier van houtopslag zorgt dat het hout droog blijft en is tegelijkertijd een eyecatcher in de tuin of op het terras. Afmetingen: 99 h x 86 b. Prijs per element: € 325,- incl. BTW.

Cortenstaal
Zowel de haard Katan als de Woodbee Wall zijn vervaardigd uit Cortenstaal. Cortenstaal is een speciale legering waarbij juist de roestlaag bescherming biedt tegen corrosie. Het staal verkleurt met de tijd en krijgt hierdoor zijn mooie rode gloed, zonder aan stevigheid in te leveren.

Al geruime tijd krijgen we het verzoek om voor het middensegment een buitenhaardenserie te ontwerpen zonder dat de kwaliteit en materiaal gebruik ter discussie kan worden gesteld. Er zijn nu eenmaal klanten waarbij een echte Zeno niet tot de mogelijkheden behoort. Een by dens haard brandt zoals het hoort. De by dens modellen voldoen ruimschoots aan de verwachtingen maar zijn simpelweg eenvoudiger uitgevoerd.

Alle by dens buitenhaarden zijn gemaakt van het bekende 2mm dikke Cor-ten A staal. Cor-ten A staal roest niet vanzelf door, de oxidelaag vormt een mooie roodbruine en stopt het verder roesten. Het is een legering van staal, koper, fosfor,silicium, nikkel en chroom.

De haarden zijn vrij te plaatsen in uw tuin, op uw terras. Door het stoken verkrijgt de haard specifieke warme kleuren. De haarden zijn voorzien van een 5mm dikke geperforeerde Cor-ten stalen stookplaat waarop zelfs een Zeno Grill kan worden geplaatst. Zo kan op uw terras een sfeervol gezellig haardvuur moeiteloos overgaan in een culinaire of snelle BBQ. Iedere haard is voorzien van een dubbele achterwand zodat de achterzijde gekoeld wordt en je er niet aan kunt blijven kleven.

De nieuwe buitenhaard Katan (Zweeds voor tipitent) van Harrie Leenders heeft iets weg van een tipi. De haard gaat de hoogte in met in het midden ruim zicht op het vuur. De Katan heeft een karakteristieke vormgeving met trapezium zijkanten en aan de voorzijde het logo waarachter de vlammen dansen.

De Katan is vervaardigd uit Cortenstaal: een speciale legering waarbij juist de roestlaag bescherming biedt tegen corrosie. Door de warmte van het vuur krijgt het staal een mooie rode gloed. De rechthoekige afvoer geeft een bijzondere vorm aan de rook.

De Katan brandt mooi, is solide gebouwd en eenvoudig te monteren. Deze buitenhaard is een eyecatcher voor de tuin of terras.

Deze barbecue en buitenkachel van Focus kan dankzij de wieltjes de wind de rug toe draaien en zich laten leiden om met zijn vlammen natuurliefhebbers te verwarmen.

Waarom Focus barbecues? "Omdat het tijd is dat barbecues niet langer doen denken aan grafmonumenten of aan wiebelende karretjes", aldus ontwerper Dominique Imbert

Buitenhaarden zijn een heerlijke toevoeging aan uw tuin. Buitenhaarden geven uw tuin extra karakter en u kunt er in de lente en zomer heerlijk bij buiten zitten, zo lang als u wilt. Ze voorzien u van warmte en gezelligheid.

Er zijn verschillende modellen van buitenhaarden mogelijk en er is altijd een exemplaar dat past in uw tuin. Wij bieden de mogelijkheid om de buitenhaarden naar uw wens aan te passen zodat u deze echt eigen kunt maken en u een unieke haard in uw tuin heeft.

Bij de buitenhaarden is het mogelijk om te kiezen voor een model dat op hout gestookt is, maar ook een gas gestookte optie.