De zomer nadert alweer zijn einde. We zijn verwend met veel zon en hoge temperaturen. Op sommige dagen was het zo warm dat de tuinhaard zelfs overbodig was. Maar nu de avonden korter worden en het langzaam weer kouder wordt, kan de tuinhaard weer lekker aan om ook ’s avonds aangenaam buiten te kunnen zitten. Uiteraard is er een ‘maar’: door het stoken komen er wel schadelijke stoffen in de lucht en kan er stankoverlast ontstaan. Zeker als u verkeerd stookt. Hoe kunt u het beste stoken om gezondheid en milieu te besparen? 

Het is volop lente. De tuin komt weer tot bloei na een lange winterslaap. En eindelijk, kunnen we weer buiten zitten. Naast een fijne tuinset, decoratie en vrolijke bloemen en planten, mag een buitenhaard zeker niet ontbreken op het terras. Is uw terras al klaar voor gezellige avonden?

Wat is er nu gezelliger dan lange zomeravonden buiten vertoeven. Om zo lang mogelijk van de buitenlucht te kunnen genieten, zou u kunnen overwegen om uw eigen vuurtafel te produceren. Een handige inbouwbrander hiervoor is bijvoorbeeld de Cosi Fires van TerrasXXL.

De stoere buitenhaard Katan van Harrie Leenders heeft iets weg van een tipitent en de karakteristieke vormgeving maakt van deze haard een lust voor het oog. Het minimalistische ontwerp van de kenmerkt zich met mooie details. Het vuur centreert zich tussen de trapezium zijkanten. Achter het logo zie je de vlammen dansen. Afmetingen: 199 h x 56 b x 44 d cm, afmeting vuuropening: 31 x 36 x 44 cm, gewicht: 60 kg. Verkoopprijs: € 696,- incl. BTW.

Woodbee Wall
De unieke houtopslag Woodbee is nu ook op de muur te monteren. De Woodbee Wall heeft een honingraadstructuur en is uit te bereiden door meerdere delen aan elkaar te koppelen. Deze manier van houtopslag zorgt dat het hout droog blijft en is tegelijkertijd een eyecatcher in de tuin of op het terras. Afmetingen: 99 h x 86 b. Prijs per element: € 325,- incl. BTW.

Cortenstaal
Zowel de haard Katan als de Woodbee Wall zijn vervaardigd uit Cortenstaal. Cortenstaal is een speciale legering waarbij juist de roestlaag bescherming biedt tegen corrosie. Het staal verkleurt met de tijd en krijgt hierdoor zijn mooie rode gloed, zonder aan stevigheid in te leveren.

Al geruime tijd krijgen we het verzoek om voor het middensegment een buitenhaardenserie te ontwerpen zonder dat de kwaliteit en materiaal gebruik ter discussie kan worden gesteld. Er zijn nu eenmaal klanten waarbij een echte Zeno niet tot de mogelijkheden behoort. Een by dens haard brandt zoals het hoort. De by dens modellen voldoen ruimschoots aan de verwachtingen maar zijn simpelweg eenvoudiger uitgevoerd.

Alle by dens buitenhaarden zijn gemaakt van het bekende 2mm dikke Cor-ten A staal. Cor-ten A staal roest niet vanzelf door, de oxidelaag vormt een mooie roodbruine en stopt het verder roesten. Het is een legering van staal, koper, fosfor,silicium, nikkel en chroom.

De haarden zijn vrij te plaatsen in uw tuin, op uw terras. Door het stoken verkrijgt de haard specifieke warme kleuren. De haarden zijn voorzien van een 5mm dikke geperforeerde Cor-ten stalen stookplaat waarop zelfs een Zeno Grill kan worden geplaatst. Zo kan op uw terras een sfeervol gezellig haardvuur moeiteloos overgaan in een culinaire of snelle BBQ. Iedere haard is voorzien van een dubbele achterwand zodat de achterzijde gekoeld wordt en je er niet aan kunt blijven kleven.

De nieuwe buitenhaard Katan (Zweeds voor tipitent) van Harrie Leenders heeft iets weg van een tipi. De haard gaat de hoogte in met in het midden ruim zicht op het vuur. De Katan heeft een karakteristieke vormgeving met trapezium zijkanten en aan de voorzijde het logo waarachter de vlammen dansen.

De Katan is vervaardigd uit Cortenstaal: een speciale legering waarbij juist de roestlaag bescherming biedt tegen corrosie. Door de warmte van het vuur krijgt het staal een mooie rode gloed. De rechthoekige afvoer geeft een bijzondere vorm aan de rook.

De Katan brandt mooi, is solide gebouwd en eenvoudig te monteren. Deze buitenhaard is een eyecatcher voor de tuin of terras.

Deze barbecue en buitenkachel van Focus kan dankzij de wieltjes de wind de rug toe draaien en zich laten leiden om met zijn vlammen natuurliefhebbers te verwarmen.

Waarom Focus barbecues? "Omdat het tijd is dat barbecues niet langer doen denken aan grafmonumenten of aan wiebelende karretjes", aldus ontwerper Dominique Imbert

Buitenhaarden zijn een heerlijke toevoeging aan uw tuin. Buitenhaarden geven uw tuin extra karakter en u kunt er in de lente en zomer heerlijk bij buiten zitten, zo lang als u wilt. Ze voorzien u van warmte en gezelligheid.

Er zijn verschillende modellen van buitenhaarden mogelijk en er is altijd een exemplaar dat past in uw tuin. Wij bieden de mogelijkheid om de buitenhaarden naar uw wens aan te passen zodat u deze echt eigen kunt maken en u een unieke haard in uw tuin heeft.

Bij de buitenhaarden is het mogelijk om te kiezen voor een model dat op hout gestookt is, maar ook een gas gestookte optie.

Interieurarchitect Kees Marcelis ontwierp buitenhaard TheTUBE voor Faber. Hij deed zijn inspiratie voor deze kokervormige haard op in het uitgaansleven. Vanuit de gedachte dat mensen buiten liever rondom een haard staan dan naast een haard, ontwierp hij een ronde haard. Maar wel zo rank dat de haard in zijn vorm past op ieder terras. In zijn ideaalplaatje ziet hij de haard vooral stijlvol naast een loungebank staan. Het liefst zelfs twee naast elkaar. TheTUBE past in de huidige buitenleventrend. Een sfeervolle en vooral comfortabele huiskamer wordt vanuit binnen steeds meer door naar buiten getrokken. De functie van de buitenhaard TheTube is hierin tweeërlei. TheTUBE verlengt met zijn sfeer en warmte het buitenseizoen en is door zijn krachtige ontwerp en echte vuur een blikvanger op ieder terras.

Comfortabel buitenleven
TheTUBE is niet de eerste buitenhaard die Kees Marcelis voor Faber heeft ontworpen. Ook buitenhaard TheBUZZ stamt van zijn tekentafel. Hier baseerde hij zijn ontwerp op een rolcontainer met wielen. Deze wielen onder de buitenhaard bleken zo praktisch dat ook TheTUBE door Faber hiermee is uitgerust. Een tuin is tegenwoordig geen decor meer, maar bedoeld om in te leven en te genieten. Een comfortabel zitgedeelte mag hierin niet ontbreken. De buitentrend is van een eettafel met stoelen verschoven naar een loungeset met haard. Maar nog belangrijker dan meubels zijn warmte en zon.

Juist die twee bepalen op een terras het gevoel van comfort. Kees Marcelis geeft daarom als tip mee goed naar de plek en inrichting van de zithoek te kijken. Te vaak ziet hij dat mensen onvoldoende rekening houden met de zonnestand. De reden dat Faber graag met Kees Marcelis samenwerkt is dat hij aanvoelt waar mensen zich prettig bij voelen en graag naar kijken. De kracht van zijn ontwerp zit in de eenvoud. Dat zie je terug bij TheTUBE. Eenvoudig, doch stijlvol. Van nature trekt een brandende haard de aandacht naar zich toe. Maar in de praktijk brandt een buitenhaard niet altijd. En ook dan mag deze volgens Faber de nodige aandacht krijgen.

Geen tijd verdoen met een gashaard
Comfort is ook gemak. Vrije tijd is spaarzaam. Beide aspecten verklaren de stijgende populariteit van producten als buitenhaarden op gas en gasbarbecues. Als mensen buiten zitten, willen ze geen kostbare tijd verdoen met het aansteken of doven van vuur. Hoe knus het idee hiervan ook klinkt.

In de praktijk gaan veel mensen het liefst voor instant sfeer. TheTUBE biedt in de haard ruimte voor één fles propaangas. Gemiddeld kan een haard hier 15 uur op branden. Het is ook mogelijk om de haard op een gewone gasleiding aan te sluiten met een zogenaamd gasstopcontact.

TheTUBE is vervaardigd van duurzame materialen die getest zijn op buitengebruik. Als extra bescherming wordt daarnaast een hoes meegeleverd. In lijn met de inspiratiebron van het ontwerp is de haard voorzien van een asbak rondom.

Bij het Nederlandse familiebedrijf Harrie Leenders draait het al meer dan 25 jaar om vuur, echt vuur wel te verstaan, dat gestookt wordt met hout. Harrie Leenders wordt algemeen erkend als dé Nederlandse pionier op haardengebied. Zijn haarden vallen op door hun sobere, evenwichtige en fraaie styling. Als geen ander verstaat hij de kunst van het weglaten. In samenwerking met jonge ontwerpers construeert hij haarden die qua vormgeving het predikaat Dutch Design

volledig verdienen. De sfeer van echt vuur kan met niks geëvenaard worden. Dat vuur zich heel goed laat combineren met moderne vormgeving bewijst de haard Pharos Interior

Deze moderne organisch vormgegeven haard geeft het vuur een centrale plek in de woonkamer. De haard is meer dan alleen een functionele warmtebron, het is tevens een kunstobject dat aan iedere ruimte een meerwaarde geeft.

Pharos Interior valt op door de ruimtelijke vorm. De haard kan door een ingenieuze constructie worden opgehangen aan het plafond en is naar keuze geheel, gedeeltelijk of niet draaibaar.

De buitenmantel is vervaardigd van hoogwaardig gietaluminium, dat licht in gewicht is en zich gemakkelijk laat vormen. Het binnenwerk is van dik plaatstaal en de bodemsteen van keramiek. Het glasplaatje in de deuropening is licht gebogen, dit accentueert de organische vorm van Pharos.

De haard is leverbaar in verschillende kleurcombinaties en kan op maat worden gemaakt voor diverse kamerhoogten.

Alle haarden van Harrie Leenders zijn getest en goedgekeurd en voorzien van het CE-keurmerk. Ze voldoen aan de strengste kwaliteit- en veiligheidseisen

Buiten zitten met sfeer, ook wanneer het wat killer weer is? Geen enkel probleem. De prachtig vormgegeven sfeerhaarden van Ruby Fires bieden de benodigde warmte. Verschillende haarden zijn zowel geschikt voor binnen als buiten gebruik, zoals de Livorno en de Silo. De eerste is een gemakkelijk te verplaatsen betonlook salontafel voorzien van een keramische brander. De Silo, de naam zegt al voldoende, is speciaal voor Ruby Fires ontworpen door Hans Daalder. Hans Daalder wordt geroemd om zijn heldere lijnen, originaliteit en kwaliteit van zijn designs. Niet voor niets past de Silo, met zijn strakke design en eenvoud daar perfect tussen!

De haard staat op wieltjes en kan dus overal naartoe worden gereden. Het drinken van een wijntje onder de winterzon was nog nooit zo gezellig.