1058
Open haarden tijd!
Gepubliceerd: 02-12-2015 Laatste update: 27-03-2018

De winter komt eraan en hierbij komt er een hoop koude dagen mee. Tijd om jezelf heerlijk op te warmen met de kachels. Of wat dacht je van een open haard? Een open haard geeft een hele knusse sfeer in huis. Of je nou gaat voor een klassieke open haard of een moderne open haard. Tegenwoordig heb je zoveel keus als het gaat om de modellen, maar ook als het gaat om haardhout. Steeds vaker wilt men milieuvriendelijk leven. Bij een open haard moet je dan ook de juiste keuzes maken.

 

Open haard modellen
Er zijn klassieke open haarden, moderne open haarden en draagbare open haarden op de markt. Een klassieke open haard is meestal in de muur gebouwd. Deze zitten vaak al in een woning wanneer je deze koopt of huurt. Een moderne open haard zien er vaak strakker uit dan een klassieke variant. Zo kun je denken aan strakke lijnen, verwerkt met dezelfde structuur als de muur. Een draagbare open haard komt in verschillende vormen. Deze kun je overal in huis neerzetten. Er zijn zelfs open haarden in de vorm van een vaas verkrijgbaar welke je op tafel kan plaatsen.

Verschillende openhaardhout
Er zijn verschillende soorten openhaardhout verkrijgbaar. Zo kun je denken aan:

• Essenhout

inspiratiebrochures1.png

• Eikenhout

• Berkenhout

• Elzenhout

• Haagbeuk hout

• Beuken haardhout

• Een mix van diverse haardhout

Ben jij echt een fanatieke stoker? Dan kun je het beste kiezen voor Haagbeuk of beuken haardhout. Het voordeel van deze houtsoorten is dat ze erg hard zijn en zorgen voor een zeer hoog rendement. Heb je liever een goed alternatief voor openhaardhout? Ga dan voor houtbriketten. Houtbriketten worden geperst onder zeer hoge druk, zonder bindmiddel. Ze zijn gemaakt van onbehandeld hout en branden hierdoor heel lang.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide