Voor veel mensen is het uiterlijk van een woning belangrijker dan hoe een woning er van binnen uit ziet. Dit komt omdat de buitenkant van een woning door meer mensen wordt gezien dan de binnenkant van een woning en mensen nou eenmaal veel waarde hechten aan de meningen van omstanders. Dit geldt natuurlijk voor de uitstraling van de woning, maar ook voor de tuin! Je kunt de woning waarin je leeft op verschillende manieren voorzien van een vernieuwde uitstraling. In deze blog geven we je enkele suggesties voor het veranderen en opleuken van de buitenkant van je woning!

Heb je plannen om een schutting te plaatsen? Het is bij het plaatsen van een schutting belangrijk om met een aantal aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld als er sprake is van het realiseren van een afscheiding tussen jouw tuin en die van de buren. Je mag de schutting bijvoorbeeld niet zomaar op de grond van de buren plaatsen. Je hebt dan toestemming van je buren nodig om de schutting te mogen plaatsen. In dat kader is het van belang te weten waar de erfgrens zich bevindt.

Een eigen tuin, wat heerlijk! Maar je wil natuurlijk wel graag een beetje privacy. Dat creëer je met een tuinafscheiding tussen jouw tuin en die van de buren, of tussen de tuin en het steegje achter het huis. Weet je niet goed of je voor een schutting, haag of hekwerk moet kiezen? In dit artikel zetten we de 5 populairste vormen van tuinafscheiding voor je op een rij:

Een schutting plaatsen lijkt zo eenvoudig. Totdat je ontdekt hoeveel soorten schuttingen er eigenlijk zijn. Je moet eerst kiezen welk materiaal je wilt gebruiken. Er wordt bijvoorbeeld regelmatig gebruik gemaakt van kunststof bij het maken van een schutting. Maar hout is nog steeds de onbetwiste nummer één. Het is veelzijdig en je kunt er alle kanten mee op. Check deze 6 prachtige schuttingen om inspiratie op te doen.

Tuinschermen zijn heel handig als je je tuin wilt afsluiten van de omgeving. Dat kan door middel van lage tuinschermen die samen een hek vormen. Maar je kunt ook gaan voor hoge tuinschermen: een schutting. Tuinschermen zijn al vooraf gemaakte stukken, die je eenvoudig aan elkaar kunt zetten. Je hoeft dus niet helemaal zelf alles op te bouwen. Dit biedt een praktische manier om zelf een schutting of hek te maken. Er zijn verrassend veel soorten tuinschermen te vinden. Wij zetten 5 voorbeelden van verschillende tuinschermen op een rij.

Het is tijd voor een (nieuwe) afscheiding tussen jullie tuin en die van de buren. De keuze voor een schutting is snel gemaakt; maar van welk materiaal maak je dan gebruik? Douglashout is een echte aanrader. In dit artikel vertellen we waarom!

Het weerbericht belooft ons de komende tijd nog een aantal mooie dagen. Prima weer dus om de tuin alvast klaar te maken voor de winter maar ook om uw schutting nog een keer aan te pakken. De weersomstandigheden van de afgelopen maanden hebben toch impact gehad op de schutting. Weersinvloeden zorgen ervoor dat het tuinhout verouderd en vergrijsd. Bij kou en regen zet het hout uit en bij zon en droogte krimpt het hout weer. Door het jaar heen werkt het hout flink. Uw schutting kan dus wel een opknapbeurt gebruiken voordat de winter komt. 

Een schutting plaatsen kan je het hele jaar door doen hoewel de grond in de zomer nog wel eens kurk droog kan zijn, net als afgelopen zomer wat het plaatsen dan wat lastiger maakt. Maar over het algemeen kan je altijd aan de slag wanneer je een afscheiding in de tuin wilt plaatsen. Kies je voor een schutting dan zijn er diverse mogelijkheden. Welke schutting past het best bij jou? Wij zetten de soorten schuttingen voor je op een rijtje.

Een schutting is een mooie en gemakkelijke manier om de tuin af te scheiden van de buren en een stukje privacy te creeeren. Een schutting is snel geplaatst en geeft dus snel resultaat. Dat is wel anders bij het plaatsen van een haag, hier moet je jaren wachten tot hij volgroeid is. Daarnaast vergt een schutting maar weinig onderhoud. Je hoeft ze immers nooit te snoeien of water te geven. Tegenwoordig zijn er naast de bekende houten schuttingen nog veel meer soorten. Wij lichten er een paar uit.