1348
Samenwerking
Gepubliceerd: 20-01-2023

Wellicht heb je hem al eens onder een artikel gespot, maar op wonenonline plaatsen wij onder sommige artikelen een icoontje met de tekst samenwerking ernaast. Waarom wij dit doen en wat het jou vertelt? Dat leggen wij je graag uit.

Wat vertelt het icoontje onze lezers?

Zoals je weet inspireren wij onze lezers iedere dag door middel van een propvol platform vol met wooninspiratie en -trends. Om wonenonline mooi en stijlvol te houden, gooien wij hem niet vol schreeuwende banners en andere reclameleuzen. Maar aan het eind van de maand moeten natuurlijk óók wij onze rekeningen betalen. Om daar voor te zorgen, gaan wij soms samenwerkingen aan en gebruiken wij affiliate links. Maar om dicht bij onszelf te blijven én onze objectieve mening, doen wij dit alleen bij producten waar wij zelf ook in geloven. Weten hoe wij onze keuzes maken? Lees snel verder.

Een samenwerking, affiliate link en review?

Er zijn diverse manieren waarop een website zoals wonenonline betaald kan krijgen. De eerste is door middel van een samenwerking, daarin benoemen wij een product of merk en krijgen daarvoor betaald. Dit kan van alles zijn, van een bepaald merk matras tot de nieuwste innovatie op het gebied van duurzame kranen. Wij hebben echter bij wonenonline wel de voorwaarde dat we ook echt het merk goed vinden en erachter staan. Pas dan willen we het in een artikel noemen.

Het is dan ook zeker niet zo dat alle namen en merken die je in onze artikelen ziet meteen gesponsord zijn. Vaak zullen wij zelf trends en ontwikkelingen spotten en hier aandacht aan besteden op onze site.

Een affiliate link is een tweede manier om geld te verdienen als site. Bij een affiliate link klik jij op een link in een artikel van ons en vervolgens krijgen wij een percentage van het bedrag wanneer jij op de gelinkte site iets koopt. Ook kan het zijn dat we een (heel) klein bedrag krijgen bij überhaupt het klikken door jou op de link. Ook hier geldt, wij linken alleen naar producten waar wij zelf ook blij van worden. Geheel transparant en eerlijk dus.

Tenslotte de review, soms krijgen wij een artikel toegestuurd om te proberen. Deze mogen wij gratis gebruiken in ruil voor een artikel op onze site. Het is dan heel verleidelijk heel positief te zijn, maar omdat wij onze status als betrouwbaar forum hoog willen houden zijn wij altijd eerlijk. Een product helemaal afbranden doen we niet snel, dit artikel zullen we dan gewoon niet plaatsen en het retour zenden naar de leverancier.

Bovenstaande zijn drie manieren om geld te verdienen om wonenonline in de lucht te houden gebruiken wij. In onze ogen zijn dit de meest objectieve, eerlijke en transparante manieren voor een website. Dus geen schreeuwerige en irritante banners met misleidende reclame.

Conclusie

Om jullie iedere dag te kunnen inspireren door middel van de laatste trends op het gebied van wonen maken wij gebruik van samenwerkingen met bewezen merken en partners. Wij zijn hierbij altijd zeer kritisch en zeggen vaker ‘nee’ dan ‘ja’. Want uiteindelijk staat één ding bij ons centraal en dat is de kwaliteit van ons platform wonenonline!

Mocht je nou zelf een samenwerking tussen ons voor je zien? Neem dan vooral contact op, maar weet dus wel dat je een kieskeurige redactie zult treffen!