Van foto’s krijgen we nooit genoeg. Foto’s van onze dierbaren, van verre landen, van bijzondere herinneringen of juist alledaagse dingetjes. Maar hoe geef je deze fotolijsten een leuke plek in je interieur? Wij hebben 5 creatieve tips voor je!

  1. Als stamboom

Ben jij gek op je gezin en familie? Maak dan eens een echte foto stamboom! Dat kan chronologisch, met opa en oma aan de voet van de boom en de jongste kinderen als blaadje aan een tak. Maar ook willekeurig, met een paar leuke familiefoto’s bij elkaar als een collage. Daaromheen schilder je dan een stukje stam, een tak hier en een tak daar, een paar bladeren aan de rand… maak er je eigen familie stamboom van! Als je niet zo van schilderen houdt kun je ook muurstickers  gebruiken.

  1. Als klok

Een bijzondere manier om van je favoriete foto’s een wanddecoratie te maken is door ze om te toveren tot een klok. Kies twaalf mooie foto’s uit en stop ze in wissellijsten. Wissellijsten hebben een standaard formaat en een eenvoudig te bedienen systeem, zodat je elk jaar nieuwe foto’s aan de muur kunt hangen! Ga nu op zoek naar een simpele klok met alléén wijzers (geen achterwand, geen rand, geen cijfers). Hang deze in het midden en verdeel de twaalf foto’s er omheen voor een speels effect.

  1. In hartvorm

Kun jij al die leuke foto’s niet weerstaan en laat je steeds weer nieuwe afdrukken om aan de muur te hangen? Doe ze dan in mooie fotolijsten en hang ze op in de vorm van een hart. Kies bijvoorbeeld kleine fotolijsten met een zwarte rand, of maak het geheel juist bont met allerlei soorten, kleuren en maten door elkaar.

  1. Spelen met verf

Als de voorgaande suggesties voor jou te druk of onrustig zijn kun je het ook anders aanpakken. Schilder een gekleurd vlak op de muur – vierkant, rond, rechthoekig, wat jij wil!- en hang een fotolijst in het midden. De foto komt zo extra goed uit en je creëert een creatief effect in je interieur.

  1. Maak een tijdlijn

Take a walk trough memory lane… met de foto’s van een aantal bijzondere momenten in je leven op een asymmetrische, speelse rij. Een foto van je eerste echte verjaardagsfeestje, het moment dat je op de middelbare school je diploma ontving, van jullie eerste date, de dag dat jullie de pup ophaalden, de bruiloft, de eerste verjaardag van jullie kind… Of maak een tijdlijn met foto’s van verre reizen en fijne vakanties! Je kunt de tijdlijn leuk aankleden met wandstickers of decoraties.

Ben je nog op zoek naar een mooi cadeau, of wil je de woonkamer een nieuwe uitstraling geven? Een foto op canvas doet wonderen! Hier vind je 10 manieren om van een foto op canvas te genieten!

Eerder schreven we een inspirerend artikel dat we steeds meer staal in het interieur terug zien zoals stalen kasten en ook deuren van staal. Ook metaal zien we steeds meer terug. Vandaag gaan we je laten zien dat je met metaal ook hele leuke dingen kunt doen in het interieur.

IKEA introduceert in augustus een bijzondere fotocollectie in samenwerking met het Zweedse cameramerk Hasselblad en zeven topfotografen. Dit kondigde IKEA’s Head of Design Marcus Engman vandaag aan tijdens het Madrid Design Festival. De NORRHASSEL collectie bestaat uit acht foto's gemaakt door fotografen die eerder de Hasselblad Master Award wonnen. De NORRHASSEL collectie maakt kunst van topfotografen toegankelijk voor een breed publiek.

Muren mogen weer gezien worden volgens de woontrends anno 2018. We willen geen witte saaie muur meer maar een vrolijk behangetje of een gezellige kleur op de muur. Alles kan en alles mag, niets is te gek en zelfs het ouderwetse bloemetjes behang is weer helemaal hip.

Zit je al een tijdje tegen die kale muur in je woonkamer aan te kijken en weet je maar niet wat je ermee moet? Wij geven je een paar leuke tips om sfeer in je interieur te creeeren met muurdecoratie. Helemaal volgens de woontrends van vandaag!

Het voorjaar is langzaam in aantocht. Heerlijk, we kunnen straks de winter weer achter ons laten en weer lekker veel naar buiten en de ramen opengooien. Het voorjaar is voor velen ook vaan een aanleiding om het interieur eens flink aan te pakken. Wat gezellige nieuwe voorjaarsbloeiers op tafel, nieuwe woonaccessoires in vrolijke lentekleuren en misschien zelfs een fris verfje op de muur.

Versier, teken, schilder en behang de muren! De meeste mensen beginnen in hun interieur met een witte muur. Een verrassend en sfeervol decor voor je interieur is anno 2018 heel wat anders. De trends in wanddecoratie laten zien dat we niet meer weg komen met wit. Nieuwe behangcollecties worden steeds vaker met beroemde ontwerpers gemaakt met een spectaculair resultaat. De originele mix van warme kleuren, dessins en 3D effecten doet ons hart sneller kloppen. Zelfs het ouderwetse ‘bloemetjesbehang’ maakt een grote comeback! Voor welke trend loop jij warm; Bloemen, Abstracte Kunst, Nieuw-Klassiek of Tropicana?