Oktober = woonmaand en dat betekent dat we weer een superleuke winactie voor je hebben. In samenwerking met Wall-Art.nl mogen wij 5x een cadeaubon met een waarde van maar liefst 75 euro verloten. Ben jij toe aan iets nieuws voor aan de muur? Check dan snel onze winactie!

Ondanks de grote hoeveelheid spullen in huis, is het vaak lastig om te bedenken hoe je de kale muur  op een decoratieve manier vult. Onze tip: laat deze spullen niet achterin de kast verstoffen, maar zoek de pareltjes uit en hang ze op!  

Op zoek naar wanddecoratie die gelijk opvalt en de blikvanger van de ruimte wordt? Wil je iets unieks, maar toch ook heel persoonlijk in je interieur laten terugkomen? Heb je een grote witte muur die schreeuwt om wat invulling? Ga voor foto’s aan de wand.

Eén van de gemakkelijkste manieren om je huis een andere twist te geven, is door gave wanddecoratie op te hangen. Met een groot schilderij, bijzondere wandhanger of een prachtige foto is de sfeer meteen heel anders in huis: je woonkamer zal er meteen van op fleuren. Maar omdat er zo veel keuze op wanddecoratiegebied is, is het nog niet zo makkelijk om die perfecte wanddecoratie te vinden. Wij helpen je daarom met dit artikel graag in je zoektocht naar de perfecte wanddecoratie!

Van foto’s krijgen we nooit genoeg. Foto’s van onze dierbaren, van verre landen, van bijzondere herinneringen of juist alledaagse dingetjes. Maar hoe geef je deze fotolijsten een leuke plek in je interieur? Wij hebben 5 creatieve tips voor je!

  1. Als stamboom

Ben jij gek op je gezin en familie? Maak dan eens een echte foto stamboom! Dat kan chronologisch, met opa en oma aan de voet van de boom en de jongste kinderen als blaadje aan een tak. Maar ook willekeurig, met een paar leuke familiefoto’s bij elkaar als een collage. Daaromheen schilder je dan een stukje stam, een tak hier en een tak daar, een paar bladeren aan de rand… maak er je eigen familie stamboom van! Als je niet zo van schilderen houdt kun je ook muurstickers  gebruiken.

  1. Als klok

Een bijzondere manier om van je favoriete foto’s een wanddecoratie te maken is door ze om te toveren tot een klok. Kies twaalf mooie foto’s uit en stop ze in wissellijsten. Wissellijsten hebben een standaard formaat en een eenvoudig te bedienen systeem, zodat je elk jaar nieuwe foto’s aan de muur kunt hangen! Ga nu op zoek naar een simpele klok met alléén wijzers (geen achterwand, geen rand, geen cijfers). Hang deze in het midden en verdeel de twaalf foto’s er omheen voor een speels effect.

  1. In hartvorm

Kun jij al die leuke foto’s niet weerstaan en laat je steeds weer nieuwe afdrukken om aan de muur te hangen? Doe ze dan in mooie fotolijsten en hang ze op in de vorm van een hart. Kies bijvoorbeeld kleine fotolijsten met een zwarte rand, of maak het geheel juist bont met allerlei soorten, kleuren en maten door elkaar.

  1. Spelen met verf

Als de voorgaande suggesties voor jou te druk of onrustig zijn kun je het ook anders aanpakken. Schilder een gekleurd vlak op de muur – vierkant, rond, rechthoekig, wat jij wil!- en hang een fotolijst in het midden. De foto komt zo extra goed uit en je creëert een creatief effect in je interieur.

  1. Maak een tijdlijn

Take a walk trough memory lane… met de foto’s van een aantal bijzondere momenten in je leven op een asymmetrische, speelse rij. Een foto van je eerste echte verjaardagsfeestje, het moment dat je op de middelbare school je diploma ontving, van jullie eerste date, de dag dat jullie de pup ophaalden, de bruiloft, de eerste verjaardag van jullie kind… Of maak een tijdlijn met foto’s van verre reizen en fijne vakanties! Je kunt de tijdlijn leuk aankleden met wandstickers of decoraties.

Ben je nog op zoek naar een mooi cadeau, of wil je de woonkamer een nieuwe uitstraling geven? Een foto op canvas doet wonderen! Hier vind je 10 manieren om van een foto op canvas te genieten!

Eerder schreven we een inspirerend artikel dat we steeds meer staal in het interieur terug zien zoals stalen kasten en ook deuren van staal. Ook metaal zien we steeds meer terug. Vandaag gaan we je laten zien dat je met metaal ook hele leuke dingen kunt doen in het interieur.

IKEA introduceert in augustus een bijzondere fotocollectie in samenwerking met het Zweedse cameramerk Hasselblad en zeven topfotografen. Dit kondigde IKEA’s Head of Design Marcus Engman vandaag aan tijdens het Madrid Design Festival. De NORRHASSEL collectie bestaat uit acht foto's gemaakt door fotografen die eerder de Hasselblad Master Award wonnen. De NORRHASSEL collectie maakt kunst van topfotografen toegankelijk voor een breed publiek.