De innovator innoveert. De uitvinder van de greeploze keuken lanceert de volgende generatie keukens met verzonken greep. In 1960 ontketende SieMatic een revolutie in het interieur: de greeploze keuken. Het minimalistische ontwerp was onmiddellijk een groot succes en werd door alle keukenmakers gekopieerd. Langzamerhand groeit de greeploze keuken zelfs uit tot de designstandaard. Maar zijn anno 2018 alle technische en esthetische uitdagingen onder de knie? Het antwoord komt van de uitvinders zelf: SieMatic.

Understated chic is misschien wel de meest stijlvolle omschrijving die een ontwerp ten deel kan vallen: voornaam zonder daar op voor te staan. Klasse die in het DNA zit ingebakken. De nieuwe SieMatic matlak in parelstructuur heeft die aantrekkelijke combinatie van elegantie en flair in zijn genen. 

De volmaakte symbiose tussen architectuur en design biedt ongekende ontwerpopties. Met het nieuwe Frame Design van SieMatic worden eindeloos veel nieuwe inrichtingsmogelijkheden werkelijkheid. De keuken als levendig middelpunt van de ruimte: het eiland met bar en zitplekken functioneert als communicatief ‘meeting point’. Het schiereiland is als een soort buffet, en trekt het kookgedeelte bij het zitgedeelte.

Een designconcept voor huiselijke elegantie. Het zwevende dressoir uit de nieuwe SieMatic- lifestyle PURE verbindt het kookgedeelte op volmaakte wijze met het woongedeelte. Alle woonfuncties komen zo bij elkaar. De kunst van het weglaten, tot in de perfectie uitgevoerd. Kenmerkend voor het design van de nieuwe SieMatic-collectie in de lifestyle PURE is de dialoog tussen lijnen en oppervlakken die consequent zichtbaar is gemaakt. Zelfs bij legplanken en dressoirs. 

Architectuur en design in volmaakte harmonie, dat is de nieuwe lifestyle PURE van SieMatic. Deze ‘Nieuwe Geometrie van de Keuken’ werd gepresenteerd tijdens het jaarlijkse SieMatic Forum. Daarop introduceerde SieMatic het begrip Frame Design.

Het belangrijkste nieuws op het SieMatic Forum 2016 is de compleet vernieuwde SieMatic-lifestyle CLASSIC. De gepresenteerde keukencomposities worden gekenmerkt door een verfijnd samenspel tussen klassieke en minimalistische stijlelementen, tussen symmetrie en asymmetrie, en tussen matte en hoogglans oppervlakken van verschillende materialen. Dat laatste varieert van gelakt hout en steen tot metalen die duidelijke accenten zetten: in deuren met facetlijsten, wandborden, glasvitrines, meubelen, schouwen en grepen.

Met de stijlgroep URBAN richt SieMatic zich tot fans van het levendige, onverwachte en inspirerende leven in de stad. Deze nieuwe keuken is er eentje vol contrasten, waarbij je losse elementen op maat kan combineren tot een karaktervol geheel. Spannend maar ook rustig, gedurfd en bescheiden – deze keuken voelt zich even thuis in een loft als in een gerenoveerd appartement of charmant rijhuis.

Aan het begin van de 20ste eeuw bestond een keuken uit een fornuis, een waterpomp, een tafel en een kast. De productie van deze buffetkasten legde de basis voor het merk SieMatic, dat nu in meer dan 60 landen tot het summum van keuken- en interieurdesign wordt gerekend. SieMatic heeft zich altijd ten doel gesteld de keuken te verbeteren waar dat kan. Door tal van innovaties heeft het merk belangrijk bijgedragen aan de ontwikkeling van de keuken zoals die er nu uitziet.
In 1960 introduceerde SieMatic in Europa de eerste keuken waarbij alle meubelen -met de koelkast en het fornuis- compact tegen elkaar waren geplaatst. Dit jaar komt SieMatic met Urban, een keukenconcept waarbij alle meubelen los in de ruimte staan. Center piece is de SieMatic 29, een knipoog naar de buffetkast uit 1929. Het is echter veel meer dan dat. De SieMatic 29 is een kast waarin naar wens alle mogelijke functies kunnen worden ondergebracht, zoals spoelen, bereiden, koken, bakken, stomen, koelen, vriezen, afwassen, koffie zetten en opbergen. Compleet met alle daarvoor noodzakelijke aansluitpunten voor water, afvoer, gas en elektra, met geïntegreerde verlichting. Dit alles in een vernieuwend, tijdloos elegant design, naar keuze leverbaar in diverse uitvoeringen, zowel open als gesloten. Ook voor toepassing in andere ruimtes in huis.

Met SieMatic 29 herschrijft SieMatic een stukje geschiedenis. De eerste buffetkast waarmee het merk zijn eerste succes kende, krijgt nu een eigentijdse look en staat centraal in de nieuwe stijlgroep SieMatic URBAN. Voor België wordt de keukenarchitectuur in primeur voorgesteld op Batibouw (hal 11, stand 311). Ontdek hoe je een spannende mix maakt van op zichzelf staande elementen, elk met hun eigen karakter en tijdloze elegantie

Door haar assortiment op te delen in drie stijlgroepen – Pure, Classic en Urban – laat SieMatic haar talent voor designkeukens nogmaals zien. Spannende materialen en intrigerende contrasten komen knap samen, telkens met een eigen accent. De drie stijlgroepen vinden elkaar in een tijdloze elegantie. Te ontdekken op Batibouw (hal 11, stand 311) waar nieuwe fronten, een ultradun werkblad en warme kleuren de architectuur in de keuken van 2015 vorm geven.

Win tot 30% aan kastruimte met het vernieuwde interieursysteem MultiMatic MultiMatic, zo heet de geheime keukenheld van SieMatic. Dit flexibele interieursysteem past bescheiden in elke keukenkast maar opent een wereld van nieuwe mogelijkheden. Je wint tot 30% ruimte en kan kiezen uit tientallen slimme, stijlvolle accessoires die je in een handomdraai bevestigt. Voor dit vernuftige én vernieuwde systeem – matter, vlakker en met een extra kleur – kreeg SieMatic heel wat internationale designprijzen uitgereikt.

Signia Projects by SieMatic Group lanceert budgetvriendelijke greeploze keuken En of de nieuwe keuken BLX in het oog springt. Dat heeft veel te maken met de frisse kleuren zoals geeloranje, Miami-groen en pastelblauw. Maar evenveel met de zuivere designlijnen, de maximale opbergruimte en het greeploze comfort. Deze budgetvriendelijke keuken van Signia geeft je alle ruimte tot een persoonlijke keuken op maat.

Keukenontwerpers bedenken allerlei -vaak dure- oplossingen om stopcontacten onzichtbaar te maken. Vinden ze mooier, maar is het ook echt handig? U wilt snel een mixer of ander apparaat van stroom voorzien, zonder daarvoor op knoppen te moeten duwen of klepjes open te doen. De ontwerpers van SieMatic begrijpen dat. Ze denken esthetisch maar ook praktisch.

Zon, zee… en zelfgemaakte pasta. De nieuwe keukenlijn van SieMatic brengt een zomers gevoel in huis: licht, expressief en vol energie. Tegelijk heeft klassiek er nog nooit zo eigentijds uitgezien. De keukenfronten met profiel geven de keuken een traditionele elegantie, terwijl de handige open legplanken moderne frisheid uitstralen. Voor wie houdt van klassiek zonder franje of van hedendaags zonder minimalisme.

In 2013 zet de trend zich verder van keuken en leefkamer in één. Een persoonlijke inrichting, met eigen kleuraccenten, speelt dan ook meer dan ooit. SieMatic inspireert je alvast met de nieuwe lijn S3, een eigentijdse keuken met ruimte voor flexibiliteit. Ook de trend van greeploos design vult SieMatic innovatief in.

Meer dan twintig jaar geleden introduceerde SieMatic een nieuw begrip: Individueel Design. Een andere manier van denken, resulterend in een betere wijze van adviseren, met als gevolg dat de kopers van een SieMatic veel meer en langer tevreden zijn over hun keuken.

De economie en het inzakken van de huizenmarkt reduceren de vraag naar keukens. Veel keukenaanbieders blijven klanten lokken met aanbiedingen, maar dat maakt de markt niet groter. Rainier Zweep, directeur van SieMatic Nederland: "Er zijn natuurlijk nog altijd consumenten die een keuken willen aanschaffen en daarbij meer kijken naar design, comfort en kwaliteit dan naar aanbiedingen. Ze willen een perfecte keuken die precies past bij hun huis maar ook bij hun stijl van leven. Vaak zijn het succesvolle ondernemers en mensen met een topfunctie. Die worden belemmerd doordat ze eigenlijk geen tijd hebben om een keuken te kiezen, met alles wat daarbij komt kijken. Een probleem dat we al heel lang kennen, maar pas nu kunnen we deze doelgroep een perfecte oplossing aanbieden."

BeauxArts, aan elkaar geschreven, is de merknaam die SieMatic gebruikt voor keukens die zijn ontworpen volgens de architectuuropvattingen die in de tweede helft van de 19e eeuw werden onderwezen aan de école des Beaux Arts in Parijs. Deze architectuursstijl werd Beaux-Arts genoemd. Essentieel voor de Parijse opvatting was dat de architect niet primair als bouwtechnicus maar als kunstenaar werd opgeleid. Hierdoor kregen gebouwen een kunstzinnig en monumentaal aanzien.

Vijftig jaar geleden introduceerde SieMatic de eerste greeploze keuken. Het werd de langst durende trend in keukendesign. Greeploze kleukens zijn nog steeds favoriet bij een groot aantal consumenten. De innovatie van SieMatic leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van minimalistische keukens: strak, architectonisch vormgegeven zonder enige vorm van franjes. De SieMatic 6006 van toen was jarenlang een verkoophit, vooral nadat SieMatic de keuken in tal van gedurfde kleuren ging leveren.

BeauxArts.02 van designer Mick de Giulio is nieuwe blikvanger SieMatic doet het weer: een radicale ommezwaai van het traditionele keukenontwerp! De BeauxArts.02 is de opvolger van de in 2006 gelanceerde BeauxArts, toen ook al een gedurfde interpretatie van de klassieke keuken. De filosofie blijft dezelfde, maar wordt nu verfijnd tot een lichter en meer lineair design. De in Chicago gevestigde designer Mick De Giulio tekende (opnieuw) het ontwerp van deze nieuwe klassieke elegantie.

Ondanks de recessie, die vooral de interieurbranche treft, gaat SieMatic gewoon door met het ontwikkelen en introduceren van nieuwe keukens. Het toont vertrouwen in de toekomst. Bovendien verwacht men van een innovatief internationaal merk als SieMatic vernieuwende ideeën, die niet alleen aansluiten bij veranderende trends en consumentenvoorkeuren maar daar ook op vooruit lopen. Terwijl de meeste keukens nog steeds in tinten wit worden gekocht, kiest SieMatic uit het kleurengamma van de nieuwe SC 66 K juist de mat zwarte uitvoering als voorbeeld.

Betaalbare exclusiviteit door SmartDesign. Na de grote doorbraak van de SieMatic S1 en S2 was het reikhalzend uitkijken naar de komst van de S3. En wat blijkt? De rol van de S-klasse is nog lang niet uitgespeeld. Met als ondertitel SmartDesign volgt de S3 getrouw de minimalistische exclusieve lijn van de S-klasse, maar wel met standaardma De S3 behoudt de herkenbare, tijdloze en luxueuze lijn van de S-filosofie, maar onderscheidt zich tegelijk van zijn voorgangers. Was de S2 al een licht afgeslankte versie van het paradepaard S1, dan gaat de S3 nog op die trend door. De nadruk ligt dus niet zozeer op multimedia of innovatie, maar op toegankelijkheid en een slim design.

Keukens zijn in de afgelopen 50 jaar steeds completer, mooier en praktischer geworden. Een nadeel daarvan is dat ze ook volumineuzer werden. De diepe kasten verkleinen de beschikbare keukenruimte. Ook zijn ze niet altijd handig omdat de spullen in de diepe kast achter elkaar staan en dus minder makkelijk gepakt kunnen worden. Dat geldt vooral bij bovenkasten.