Perfect integreerbare ruimteventilatie. Uiterst efficiënte oplossingen, gevarieerd design en eenvoudige plaatsing – dat is de Gaggenau 200 serie afzuigsystemen. De platte schermkappen AF 200/210/211 en de ventilatiemodules AC 200 completeren de serie nu met krachtige apparaten. Deze zijn te combineren met alle Gaggenau-kookplaten en -apparaten en kunnen worden geïntegreerd in elke keuken-architectuur. Het minimalistische design toont elementen van geborsteld roestvrij staal, aluminium en glas. De kookzone wordt individueel verlicht met dimbaar, neutraal wit led-licht. Alle modellen hebben een krachtige ventilator en een afvoer- en circulatiefunctie. De nieuwe producten met de energie-efficiencyklasse A tot A+ zijn vanaf november 2015 verkrijgbaar.

Exact, snel en flexibel koken met een laag energieverbruik – dat zijn de voordelen van de nieuwe Flex-inductiekookplaten van Gaggenau. Ze vervullen alle wensen van ambitieuze koks in één enkel apparaat en zijn uitstekend geschikt voor kleinere keukens. Dankzij nieuwe functies kunnen pannen vrij worden geplaatst, voor de temperatuurregeling worden ze verschoven. Andere bijzonderheden zijn een braadsensor en toebehoren zoals Teppanyaki en een grillplaat. Dankzij een innovatief displayconcept is de TwistPad-bediening met afneembare magneetknop heel eenvoudig en intuïtief. De Flex-inductiekookplaten in minimalistisch design worden vlak geïntegreerd of met zichtbare rand ingebouwd. De nieuwe producten zijn vanaf oktober 2015 verkrijgbaar.

Het traditionele merk Gaggenau presenteert een nieuw inbouwconcept, waarmee alle apparaten uit de bakovens 200 serie perfect vlak geïntegreerd kunnen worden ingebouwd en gecombineerd. Dankzij de strakke vormtaal en het heldere design kunnen de apparaten op perfecte wijze in ieder interieur worden ingepast. Gekozen kan worden uit de kleurnuances Gaggenau antraciet, metallic of zilver. Een noviteit is de bedieningsmodule met TFT-touch-display, die wordt gekenmerkt door een eenvoudige en intuïtieve bediening. De nieuwe serie is vanaf maart 2013 verkrijgbaar.

Sculpturaal design verenigd met professionele techniek. Hoge functionaliteit en een heldere vormtaal kenmerken de nieuwe bakovens 400 serie van Gaggenau. Door hun sculpturale design zijn de tot 76 cm brede apparaten van massief roestvrijstaal duidelijk aanwezig, zonder dat ze de ruimte domineren. Tegelijkertijd openen ze een breed scala aan combinatiemogelijkheden. Een bijzonderheid vormt het 47 mm uitstekende front in samenspel met een front zonder bedieningspaneel en greeploze deuren. Een noviteit is de bedieningsmodule met TFT-touch-display. Deze wordt gekenmerkt door een eenvoudige en intuïtieve bediening en biedt bovendien nieuwe functies zoals bijvoorbeeld een automatische deuropening. De nieuwe serie is vanaf maart 2013 verkrijgbaar.

Gaggenau introduceert een innovatie op het gebied van afzuigsystemen, die niet alleen efficiënt en praktisch is, maar ook zeer esthetisch. De AT400 randafzuiging onttrekt kookluchten waar ze ontstaan. Het systeem staat op het werkblad, is voorzien van geïntegreerde verlichting en kan gecombineerd worden met één of meer kookplaten. Het bovenblad kan gebruikt worden voor extra afzetruimte.

Inductie staat voor secuur, snel koken bij een gering energieverbruik. Met de inductiekookplaat met volledig kookoppervlak CX 480 presenteert Gaggenau een uniek kookplaatconcept op de markt. Voor het eerst kan het volledige oppervlak als kookzone benut worden en zit men niet meer vast aan de vooraf bepaalde kookzones. De intuïtieve bediening geschiedt via een extra groot TFT-Touch-Display. De ultra strakke donkergrijze kookplaat werd onlangs reeds met de internationaal begeerde iF product design award 2011 onderscheiden.

Gastronorm is de (wereldwijde) standaardisatie van de afmetingen van bakken, braadpannen, plateaus en andere elementen die in een professionele keuken worden toegepast. De nieuwe koelkasten van Gaggenau zijn nu voor het eerst uitgerust met speciale voorzieningen voor Gastronorm-inzetbakken, waardoor de levensmiddelen zo min mogelijk ruimte innemen in het interieur. De Gastronorm-inzetbakken van hygiënisch roestvrij staal bieden onovertroffen gebruiksgemak: Ze kunnen tijdens het hele kookproces worden gebruikt. Zo kan men bijvoorbeeld groenten bewaren in de inzetbakken in de koelkast, de groenten hierin afspoelen, het daarna in de (combi)-stoomoven zetten en na gebruik in de afwasautomaat plaatsen.