5063
IKEA wint drie Red Dot awards

IKEA is beloond met één van ’s werelds grootste prijzen voor design, de Red Dot Awards. Het woonwarenhuis sleepte maar liefst drie awards in de categorie ‘Product Design’ in de wacht: voor de duurzame keuken KUNGSBACKA, de modulaire bank DELAKTIG en de party- en muziekcollectie FREKVENS. Een onafhankelijke en internationale jury beoordeelde inzendingen uit 59 landen. De prijswinnende producten zijn opgenomen in de collectie van het Red Dot Design Museum in het Duitse Essen, ‘s werelds grootste museum voor modern design.

 

Marcus Engman, Head of Design bij IKEA: "We zijn erg blij en trots dat IKEA drie Red Dot Awards heeft ontvangen. Onze winnende designs laten allemaal zien dat design groter kan zijn dan alleen het ontwerp, dat samenwerken dingen beter en mooier maakt. Dat we afval in keukenfronten van KUNGSBACKA kunnen veranderen. Dat we een open source platform als DELAKTIG kunnen creëren zodat iedereen zijn of haar persoonlijke bank kan ontwerpen. Dat we een muziekcollectie zoals FREKVENS kunnen maken die mensen stimuleert om samen een feestje te vieren.”

ikea-wint-drie-reddot-awards-06.jpg

ikea-wint-drie-reddot-awards-04.jpg

Keukendeuren van gerecycled hout en plastic
De keukenfronten van de duurzame KUNGSBACKA keuken zijn gemaakt van gerecycled hout, bedekt met plastic folie gemaakt van gerecyclede PET-flessen. “Het is onze ambitie om het aandeel gerecyclede materialen in onze producten te vergroten. We kijken voortdurend hoe we materialen - zoals papier, vezels, schuim en plastic - opnieuw kunnen gebruiken, zodat we ze een nieuw leven kunnen geven", zegt Anna Granath, Product Developer bij IKEA.

ikea-wint-drie-reddot-awards-08.jpg

ikea-wint-drie-reddot-awards-11.jpg

ikea-wint-drie-reddot-awards-17.jpg

Modulaire bank
Met DELAKTIG heeft IKEA in samenwerking met ontwerper Tom Dixon een open source platform gecreëerd waarmee een bank kan worden ontworpen die zich moeiteloos aanpast aan nieuwe situaties en activiteiten. De basis van de bank, een lichtgewicht aluminium frame, is als een blank canvas dat je keer op keer helemaal naar eigen wens kan inkleuren. Componenten als een arm- of rugleuning zijn eenvoudig toe te voegen en ook de opties voor stoffering zijn talrijk. "Samen met Tom Dixon wilden we de traditionele rol van de bank in huis uitdagen. Omdat veel mensen in kleinere ruimtes wonen, is er een groeiende behoefte aan producten die geschikt zijn voor verschillende situaties en activiteiten”, vertelt James Futcher, Creative Leader bij IKEA.

ikea-wint-drie-reddot-awards-01.jpg

Tijd voor een feestje
Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van jongeren. Daarom ontwikkelde IKEA samen met teenage engineering - een in Stockholm gevestigd bedrijf voor consumentenelektronica – FREKVENS: een muziekcollectie die bestaat uit producten zoals luidsprekers, platenspelers en verlichting met Bluetooth®. Michael Nikolic, Creative Leader bij IKEA: "Wat is er nodig om thuis een geweldig feest te geven? Dat is wat we met FREKVENS wilden verkennen. We onderzochten de mogelijkheden om het feest ook met je mee te nemen en te geven waar je maar wilt.” FREKVENS bevat ook items als een zilvere regenjas en tas, een bartafel en een stoel. De limited edition collectie is vanaf februari 2019 verkrijgbaar bij IKEA.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners