De reeds tientallen jaren bestaande KLUDI ADLON serie, die met de uitgesproken retro look en facet geslepen massieve uitlopen een evergreen in het KLUDI assortiment is, kan o.a. herkend worden aan de kruisgrepen met porseleinen inzet “hot” en “cold”.

Iedereen droomt van een beetje luxe. Wij houden er van ons te omringen met mooie dingen, die een perfecte aanvulling in ons interieur zijn. De nieuwe KLUDI AMEO armaturen serie is de belichaming van modern design tegen een faire prijs. Mooie vormgeving en functioneel design zijn nu verkrijgbaar voor iedereen.

Veel mensen denken, dat het ontwerpen van een kleine badkamer een soort compromis is, waarbij ingeboet moet worden op comfort. Het is dan ook daarom, dat men reeds tijdens het ontwerp afziet van wensen en tendeert naar halve maatregelen. Is dat noodzakelijk? Experts vinden van niet. Specificeer uw wensen, volg de adviezen van de experts en kies de juiste producten.

In de badkamer is opbergruimte vaak een probleem. Het is dan ook belangrijk, dat de beschikbare ruimte optimaal benut wordt. De sifon veroorzaakt hierbij vaak het probleem, omdat deze meestal recht onder de afvoeropening van de wastafel is gemonteerd. Hierdoor is de vrije ruimte onder de wastafel zeer beperkt. Speciaal voor gebruik bij badkamermeubelen of andere situaties waarbij benutbare ruimte onder de wastafel noodzakelijk is, heeft KLUDI een slimme en eenvoudige oplossing bedacht - de KLUDI ruimtebesparende sifon.

Bij het ontwikkelen van nieuwe sanitaire producten is het niet eenvoudig om de juiste balans te vinden tussen design en functionaliteit. Helaas zijn hiervan vele voorbeelden in de markt te vinden. Voor KLUDI is vorm en functionaliteit in volledige harmonie bepalend voor een goed design. De KLUDI producten onderscheiden zich dan ook in hun esthetiek en zijn tot in het kleinste detail functioneel gevormd.

Badvulling en handdouche comfortabeler bedienen: glooiende lijnen en een duidelijke basisvorm maken KLUDI OBJEKTA tot een bijzonder veelzijdige armaturenserie. De thermostatische bad- en douchemengkraan van deze succesvolle serie straalt nu in een nieuwe, zacht aanvoelende gedaante - harmonisch afgestemd design inclusief alle voordelen van een moderne thermostaat.

Nauwkeurige contouren en tijdloze elegantie. De vormgeving is doordacht en gereduceerd tot in detail – voor een duidelijke overall esthetiek worden hoeken en verspringingen waar mogelijk vermeden. Zo vervallen de obligatorisch zichtbare rozetten bij KLUDI Q-BEO opbouw-armaturen: thermostaat, ééngreeps-douchemengkraan alsmede bad-douche ééngreepsmengkraan kunnen direct aansluitend op de wand gemonteerd worden.

Binnen de dagelijkse productieprocessen is het streven van KLUDI waardevolle milieubronnen te beschermen en het verbruik van grondstoffen zoveel mogelijk te beperken. Vanuit deze gedachte produceert KLUDI sanitair producten, die over bijzondere eigenschappen op het gebied van duurzame sanitair oplossingen beschikken en aan de eisen van een duurzame inrichting voldoen.

KLUDI bewijst met haar programma’s SIRENA CARE en LOGO NEO CARE, dat zorg producten ook mooi kunnen zijn. Dat de meeste consumenten, die gebruik moeten maken van zogenaamde care-producten daar niet graag voor uitkomen, wordt voornamelijk veroorzaakt omdat deze producten vaak zo duidelijk herkenbaar zijn als een product voor hulpbehoevenden.
In onze zogenaamde westerse culturen is de gemiddelde levensverwachting van de mens stijgend. Dit betekent, dat de steeds ouder wordende mens, die daarnaast ook veel langer dan voorheen zelfstandig wil blijven, in toenemende mate behoefte zal hebben aan care-producten. Om in deze behoefte te voorzien zijn de moderne en eigentijdse SIRENA CARE veiligheidsglijstangen ontworpen als glijstang en als veiligheidsgreep. Ze zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

Trekkrachten van maar liefst 130 kg kunnen zondermeer op deze veiligheidsglijstangen worden uitgeoefend. Naast een verdraaiingvrije doucheslang beschikken deze veiligheidsglijstangen over een zelfremmend glijstuk en wordt een snelle ‘greep’ bevorderd doordat de afstand tussen de wand en de glijstang zeer ruim is. De kwaliteit wordt bevestigd door het TÜV garantiecertificaat en het GGT label (het Duitse Instituut voor gerontologie).
NIEUW in het KLUDI programma zijn de KLUDI LOGO NEO CARE kranen. Met de ontwikkeling van een nieuw cartouche is het KLUDI gelukt, ergonomisch lange hendel kranen te ontwikkeling met het formaat van een gewone wastafelmengkraan. Een bijkomend voordeel is dat de kranen goed betaalbaar zijn. Er zijn van de LOGO NEO CARE twee uitvoeringen beschikbaar. De ene kraan is uitgevoerd met een zogenaamde public-hendel van 120 mm en de andere is uitgevoerd met een kliniek-hendel van 180 mm. Twee leuke CARE kranen die op geen enkele wastafel zouden misstaan.
KLUDI maakt het mogelijk, om een badkamer waar iets meer zorg verwacht wordt, modern, eigentijds en betaalbaar in te richten.

De levensvreugde onder de douche komt, zoals bekend uit de douche: daarom moeten douches goed in de hand liggen, een ontspannende douchebelevenis bieden en ook optisch overeenkomen met het design van de badkamer – ook in het basis segment. Daar deze vereisten zich constant verder ontwikkelen, brengt Kludi een herziene versie van een succesvolle klassieker op de markt: Het design van de Kludi Logo werd behoedzaam aangepast en met extra functies, zoals bijvoorbeeld een praktische leegloopfunctie verrijkt.

Kludi Plus tovert het klassieke, moderne design om in een universeel inzetbaar badmeubelprogramma, dat met geometrische duidelijke belijningen en afgeronde hoeken iedere badkamer structuur en overzicht verschaft. Al naar gelang het ontwerp en de individuele wensen is met Kludi Plus de optimale badkamer samen te stellen, want de collectie omvat keramische oplossingen voor wastafel, kloset en bidet alsmede spiegels en elegante badmeubelen alleen de mengkraan moet nog gekozen worden.

De kunst van het bouwen van een badkamer is het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. Kludi Plus werd precies voor dit doel ontwikkeld. Met een duidelijke belijning en esthetische vormen benut de collectie, bestaande uit wastafel, opbouwwastafel, kloset, bidet, spiegels alsmede elegante badmeubelen, de ter beschikking staande ruimte in de badkamer optimaal en zorgt en passant voor voldoende bergruimte en een fundamentele structuur. Dankzij het gereduceerde design, dat afhankelijk van het product met belijning en zachte rondingen speelt, completeren de badobjecten van Kludi Plus in moderne, geometrische als ook licht organisch getinte badkamers dit badkamerconcept logisch en stijlvol en zorgen op die wijze met een moderne, opgeruimde atmosfeer voor verademing en ontspanning voor of na een vermoeiende werkdag.

De collectie werd in drie verschillende niveaus geconcipieerd, waardoor van een gastenbadkamer, via een kleine badkamer, tot een familiebadkamer verschillende scenario’s gerealiseerd kunnen worden: Zo zou bijvoorbeeld de opzetwastafel met Countermodule en spiegel als basisniveau en ideaal voor de gastenbadkamer gebruikt kunnen worden. Als tweede niveau kan de passende onderkast voor extra bergruimte in kleine badkamers gebruikt worden, terwijl bij het derde niveau een dubbele onderkast ook de wensen van een familie met betrekking tot bergruimte gerealiseerd kunnen worden. Hoogwaardig opgelost is daarbij de bediening van de kastdeurtjes, die dankzij hoogwaardig deurbeslag zonder storende grepen uitgerust zijn Aantippen is voldoende.

Tenslotte kunnen afhankelijk van het ontwerp en de grootte van het huishouden alle elementen van Kludi Plus vrij met elkaar gecombineerd worden. Dat verschaft de badkamer-ontwerper de vrije hand bij de keuze, hetgeen een bijzonder voordeel biedt bij het ontwerpen van kleine- of gastenbadkamers. Passend bij de meubeldelen zijn een opzetwastafel en een wandwastafel uit kristalporselein, een compact, wandhangend kloset en bidet eveneens uit kristalporselein alsmede een lichtspiegel met gee¯ntegreerde verlichting en een kristalspiegel zonder verlichting verkrijgbaar.

Met de tijdloze, slanke Freshline zorgt mengkranenspecialist Kludi voor frisse accenten onder de douche. Of het om de handdouche in de 14-centimeter-klasse gaat of het duale Shower System – de Freshline laat geen wensen onvervuld. Zelfs tegen het hinderlijke nadruppelen heeft men een oplossing paraat.

Weg van de alledaagse stress wordt de badkamer een recreatiegebied binnen de eigen vier muren. Functie, ergonomie en design daar moet gewoon alles kloppen. Met de collectie E2 wordt het gebruik van water een genoegen. Want de mengkraan spreekt met haar gevoel voor sensualiteit de gebruiker op het emotionele vlak aan en vervult met een omvangrijk assortiment de wens van iedere, door stress geplaagde mens, na een inspirerend wellnessbad.

Als tegengewicht voor de dagelijkse hectiek en overvloed aan bekoring zijn heldere belijning, gereduceerde kleuren en vormen nodig nagenoeg alles wat de geest en het lichaam tot rust brengt. Zoals Kludi bewijst, is dit doel ook met koele elegance te combineren. Waarom afstand doen van comfort en goed design, als beiden ingevuld kunnen worden. Met Kludi E2 heeft de Mendener mengkranenspecialist een collectie met een unieke esthetica geconcipieerd, waarbij de glooiende vormen en afgeronde hoeken en kanten als ook de tablet-achtige hendel geheel in de huidige tijd passen. Zij is gemaakt voor het moderne wonen in alle facetten zo stelt designer Michael Stein. Dankzij het gereduceerde design, dat rechte lijnen met zachte rondingen verbindt, slaat de mengkraan in geometrische, maar ook in speels organische badkamers, een goed figuur en ligt daarbij met de super vlakke hendel, die als een rode draad door het assortiment loopt, ergonomisch aangenaam in de hand.

Het beste voorbeeld daarvoor zijn de eengreepsmengkranen uit de collectie, die de gebruiker van de badkamer door de softe vormgeving een haptische belevenis laat ervaren en tot gebruik uitnodigt. De uiterst dunne tablet-greep is qua materiaal het uiterst mogelijke bij verchroomd messing en is het karakteristieke kenmerk van de mengkraan. Deze verschaft een speels gemak in de bediening, werkt bovendien luxueus en functioneel al bij enkele millimeters liften signaleert men hoe speels elegant en toch precies het watergebruik ingeregeld kan worden. Indachtig het Kludi vrije ruimte concept, dat de planning en het gebruik van de wasplaats vereenvoudigt, zijn de eengreepsmengkranen bijzonder flexibel in aantal uitvoeringen. Als wand- of staande mengkraan, met vier hoogtevarianten en verschillende uitlooplengtes biedt de serie een oplossing voor elke wasplaat situatie.

De hoge eis qua design, functie en ergonomie is ook van toepassing bij de Kludi E2 oplossing voor bij het bad. Deze bestaat als vrijstaande, wand- of badrand gemonteerde variant, passend bij iedere badoplossing en verbindt op elegante wijze twee gebruiksmogelijkheden bij het bad: een groot-volume baduitloop om het bad snel te vullen en de handdouche om te douchen of af te spoelen in bad. Door de filigrane trekknop is snel en comfortabel omschakelen kinderlijk eenvoudig. Onafhankelijk van de uitvoering zijn de badoplossingen geheel volgens het designconcept van de wastafelmengkraan Kludi E2 consequent doorgevoerd ook hier gereduceerde vormen met zachte, sensuele afwerking. Het herkenningsitem van de collectie mag natuurlijk niet ontbreken: De markante, ergonomisch gevormde hendel met descente warm-koud markering is ook hier het ankerpunt van het design.

Wastafelmengkranen met een hoge draaibare uitloop zijn momenteel veel verkochte producten. KLUDI breidt het assortiment daarom uit met drie uitermate prijsvriendelijke varianten. De KLUDI LOGO NEO, KLUDI TERCIO en KLUDI OBJEKTA kranenseries beschikken nu over een wastafelmengkraan met een comfortabele zijdelingse eenhendel bediening en een hoge draaibare uitloop. Met verschillend vormgegeven hendels wordt subtiel onderscheid gemaakt tussen de kranenseries.

Vrijstaande baden verlenen de badkamer een luxe uitstraling. Door de vrije ruimte rond het bad oogt de badkamer groter en wordt het bad meteen het centrale punt in de badkamer. Om dit beeld niet te verstoren is een badkraan nodig die deze ruimtelijkheid in tact laat maar gelijktijdig wel alle functies heeft die nodig zijn om zorgeloos en aangenaam te kunnen badderen.

KLUDI heeft dit begrepen. Van de KLUDI AMBA en KLUDI BALANCE serie bestaan vrijstaande badmengkranen die rank ogen en solide vormgegeven zijn. Deze kranen hanteren de vormtaal van de bijbehorende complete kranenseries en zijn dan ook perfect te combineren met alle andere KLUDI AMBA en KLUDI BALANCE producten.

Strakke vlakken en duidelijke lijnen karakteriseren beide producten. Dankzij de combinatie met softe vlakken en rondingen, zijn deze producten zelfs geschikt voor toepassing in badkamerontwerpen die de actuele trends reeds vooruit zijn. Daarbij is de KLUDI BALANCE WHITE edition een op zich zelf staande attractie. Daar waar chroom de omgeving weerspiegelt en zich als een kameleon aanpast, doet wit dit juist niet. Wit is neutraal en maakt een statement. Daarmee is het een zelfstandig designobject dat zich in volle glorie toont aan de wereld zonder opdringerig te worden.

Opvallend kenmerk is de positie van de hendel bovenop de behuizing van deze kranen. Bij de KLUDI BALANCE mengkraan dient deze heel bewust de indruk te wekken, dat de hendel boven de eigenlijke mengkraan zweeft. Bij de KLUDI AMBA is de hendel volumineuzer zonder te prominent aanwezig te zijn Dit optische raffinement bij beide kranen bewijst ook qua functie en haptiek zijn diensten. De techniek van KLUDI zorgt dat watertemperatuur en -hoeveelheid vederlicht te sturen zijn, door de onderhoudsvrije cartouche met keramische schijven.

Steeds vaker wordt een kraan in de muur boven de wastafel geplaatst. Een logische keuze, want als de uitloop van de kraan vrij boven de wastafel of waskom hangt, is de vorm van de wastafel of waskom niet meer bepalend.

Bij de verkoop van wastafelmengkranen is een duidelijke trend zichtbaar. Het aandeel wastafelmengkranen met een hoge draaibare uitloop neemt toe. Ook KLUDI heeft dit onderkend en lanceert gelijk meerdere varianten op dit thema.

In deze tijd van snelle veranderingen is het kenmerkend dat het niet nodig was om deze kranenserie eerder te actualiseren. De kernwaarden van de KLUDI TERCIO producten blijven daarom behouden in de nieuwe producten.

De nieuwe KLUDI ZENTA E wastafelkranen denken met de gebruiker mee. Zo wordt de afstand tot de gebruiker na plaatsing automatisch ingesteld. De kraan is daardoor direct geactiveerd.

Bij de montage van een douchesysteem is plaatsing op exact de juiste plaats en exact de juiste hoogte essentieel voor een perfect douchecomfort. Van te voren is van alles te berekenen maar de praktijk leert toch vaak anders. Het plafond is net die paar centimeter lager en dat muurtje moest toch nog tien centimeter opgeschoven. Alle calculaties vooraf ten spijt, past het douchesysteem dan net niet op de geplande positie.

KLUDI heeft er voor gekozen om de meest gevraagde KLUDI BALANCE producten nu ook in het wit te leveren, met her en der een subtiel chroomaccent. Daar waar chroom de omgeving weerspiegelt en zich als een kameleon aanpast, doet wit dit juist niet. Wit is neutraal en maakt meteen een statement. Het product wil zich niet aanpassen aan de omgeving. Het is een zelfstandig designobject dat zich in volle glorie toont aan de wereld.

Waskommen mogen zich in toenemende mate in populariteit verheugen. Logisch, want een waskom laat zich op vele manieren plaatsen en biedt veel ruimte voor speelse oplossingen. Waskommen zijn dan ook inmiddels in vele varianten verkrijgbaar.

Ook aan het basissegment mogen design eisen gesteld worden. Met de compleet vernieuwde serie KLUDI OBJEKTA geeft de gerenom-meerde Duitse sanitairfabrikant Kludi invulling aan deze trend. De verchroomde messing behuizing van deze vernieuwde Kludi serie wordt gecompleteerd met een massieve hendel, die als een duidelijk designelement een organische vorm laat zien.