Nu in de collectie van Dornbracht: mengkranenserie Vaia in de nieuwe kleuren Dark Platinum mat, Dark Brass mat en Dark Bronze mat. Deze diepe tinten werden onlangs gelanceerd op de Salone del Mobile in Milaan, de belangrijkste designbeurs ter wereld.

Water, licht, energie – Aquamoon is een uiterst individuelle douche-ervaring in een nieuwe dimensie. De spa-toepassing belichaamt het volgende niveau in de Dornbracht LifeSpa en maakt een tot nu toe ongekende beleving van het element water mogelijk. Vier nieuw ontwikkelde straalsoorten en fascinerende lichtscenario’s verenigen zich tot een emotionele waterervaring die voor nieuwe levensenergie zorgt.

Met Vaia introduceert Dornbracht een nieuwe kraan die opvalt door zijn elegant en tegelijk progressief design past Vaia in klassieke en moderne badkamerinterieurs of badkamers waarin deze stijlen worden gecombineerd.

Ziet je huid er moe uit? De koude gezichtsdouche is een eenvoudige en snelle watertoepassing, die de doorbloeding bevordert en de huid verstevigt. In slechts 30 seconden zorgt ze voor een roze, frisse tint. De gezichtsdouche, die in de Kneipp Therapie ook als ‘schoonheidsdouche’ wordt omschreven kan na behoefte meerdere keren per dag worden uitgevoerd. Het verfrissende effect kan zelfs meerdere espresso’s vervangen. Bij regelmatig gebruik, draagt het zelfs bij aan een gezonde huidskleur en een verbeterde uitstraling van je huid. 

Dornbracht introduceert een nieuwe kleur voor haar kranen: Dark Platinum Matt. De donkere, warme kleur straalt natuurlijkheid en oorspronkelijkheid uit en verbreedt daarmee het spectrum van individuele vormgevingsmogelijkheden in de badkamer.

Aansluitend op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) introduceert Dornbracht een innovatieve toepassing van water in de badkamer. Met behulp van de nieuwe massagedouches WaterFan en WaterCurve worden stijve spieren en acupunctuurpunten gemasseerd en meridianen selectief gestimuleerd. Een toepassing die Dornbracht “aquapressure” noemt, geïnspireerd op de in de TCM beproefde methode van acupressuur. Zo kun je thuis genieten van dagelijkse watermassages die tegelijk bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Dornbracht voegt een nieuwe variant toe aan zijn portfolio hoogwaardige oppervlakken: Dark Platinum Matt. De donkere, warme kleur straalt natuurlijkheid en oorspronkelijkheid uit en verbreedt daarmee het spectrum van individuele vormgevingsmogelijkheden in de badkamer. De licht geborstelde en zijdematte finish van Dark Platinum Matt voelt hoogwaardig en exclusief aan en geeft de badkamer een sensueel accent. Het nieuwe oppervlak Dark Platinum Matt is vanaf november exclusief voor de serie Vaia verkrijgbaar.

Toen Dornbracht 20 jaar geleden de regendouche introduceerde, betekende dat een revolutie op douchegebied. Sindsdien zijn veel badkamers uitgerust met een regendouche – toch is het alleen Dornbracht gelukt om natuurlijke regen perfect na te bootsen. Om het gevoel van een echte regenbui in je eigen badkamer te kunnen ervaren heeft Dornbracht de essentie van een waterdruppel tot in detail onderzocht. Het resultaat zijn

Onder de hashtag #createanewbalance roept Dornbracht daartoe op, de Transitional Style persoonlijk te interpreteren, om zo een net zo’n complete als progressieve kijk op deze trend te realiseren.overschrijdend voortzetten. Onder de hashtag #createanewbalance roept Dornbracht daartoe op, de Transitional Style persoonlijk te interpreteren, om zo een net zo’n complete als progressieve kijk op deze trend te realiseren.

Wat is Transitional Style?
De Transitional Style beschrijft een combinatie van traditionele en hedendaagse elementen. Kenmerkend is de experimentele omgang met materialen, texturen, vormen en kleuren. Het staat voor een stijlwereld die nieuw en oud combineert en verschillende invloeden van het interieurdesign in balans brengt.

#createanewbalance
Nieuwe impulsen geven, inspiratie bieden en de uitwisseling tussen disciplines bevorderen: dat is het doel van deze Social Media oproep aan allerlei creatievelingen zoals architecten, interieurarchitecten, ontwerpers of badkamerplanners, maar ook geïnteresseerde consumenten. Onder de hashtag #createanewbalance daagt Dornbracht iedereen uit om op zo’n verschillende mogelijke manieren met de trend Transitional Style aan de slag te gaan. Met moodboards, schetsen of renderings, of met nieuwe ontwerpen of reeds bestaande projecten. Ook statements over Transitional Style zijn welkom. Zo kan het thema vanuit verschillende perspectieven worden belicht.

Zo creëert Dornbracht een discussie waarvan alle bijdrages via Socia Media plafforms kunnen worden gepost. Hiervoor moet men de hashtag #createanewbalance gebruiken en de tags @dornbracht (Facebook, Twitter, Pinterest) of @dornbracht_official (Instagram) gebruiken. Vanaf midden juli worden geselecteerde bijdragen via de Social Media kanalen Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest door Dornbracht gedeeld.

Achtergrond: Rafael de Cárdenas en Neri&Hu ontwikkelen een inspiratievolle omgeving voor Vaia In het middelpunt van de hashtag-actie #createanewbalance staat de samenwerking met de architecten Rafael de Cárdenas (New York) en Lyndon Neri en Rossana Hu van Neri&Hu (Shanghai).

Voor de nieuwe premium designkraan Vaia, welke zich –geheel passend bij de Transitional Style- door een klassiek-elegante en tegelijk progressief design kenmerkt, ontwikkelden ze moodboards, materiaal collages en badkamerarchitectuur ontwerpen waarin zich traditionele en moderne elementen op innovatieve wijze met elkaar zijn verbonden.

In samenwerking met Mike Meiré, creative Director van Dornbracht, werden hiertoe aanvullende materiaalcollages ontwikkeld. Samen met de ontwerpen van de badkamers vormen deze in de basis door Meiré en Meiré ontwikkelde echte badkamer ontwerpen, waarin Vaia fotografisch werd opgenomen.

De badwerelden die hieruit ontstonden zijn uitgangspunt en dienen tegelijk als inspiratie voor de bijdragen, die onder de hashtag #createanewbalance zullen ontstaan. Individuele interpretaties van de Transitional Style, waardoor ook Vaia met haar zachte, uitgebalanceerde vormenspraak is geïnspireerd.