108
Een gezellige voetbalavond organiseren
Gepubliceerd: 04-07-2024 Laatste update: 06-07-2024

Het Europees Kampioenschap is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om vrienden en familie uit te nodigen voor een gezellige voetbalavond. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kijkavondje net even anders is dan alle anderen? Hier zijn een aantal originele tips om van je voetbalavond een groot succes te maken.

Creëer een thema-avond

Om je kijkavond extra speciaal te maken, kun je een thema bedenken dat past bij het EK. Dit kan bijvoorbeeld gebaseerd zijn op de landen die spelen. Versier je huis in de kleuren van het land dat je support of organiseer een avond met verschillende thema's per kamer. Denk aan vlaggen, slingers en zelfs traditionele gerechten uit die landen.

Maak een voorspellingsspel

Voorspellingsspellen zijn een leuke manier om iedereen betrokken te houden bij de wedstrijd. Maak van tevoren scoreformulieren waarop iedereen hun voorspellingen kan invullen voor de uitslag van de wedstrijd. Aan het einde van de avond kun je een kleine prijs uitreiken aan degene met de meeste juiste voorspellingen. Dit zorgt voor extra spanning en betrokkenheid bij de wedstrijd.

Verander je tuin in een buitenbioscoop

Als het weer het toelaat, waarom zou je de wedstrijd dan niet buiten kijken? Verander je tuin in een buitenbioscoop door een projector en een groot scherm op te zetten. Zorg voor comfortabele zitplaatsen met kussens en dekens. Vergeet niet de anti-muggenlampen en een goede geluidsinstallatie voor het ultieme buitengevoel.

Originele snacks en drankjes

Snacks en drankjes horen natuurlijk bij een voetbalavond, maar je kunt het net even anders aanpakken. Maak een tafel vol met hapjes uit de deelnemende landen. Denk aan Spaanse tapas, Franse kazen en Duitse pretzels. Voor de drankjes kun je hetzelfde doen: serveer bieren uit de verschillende landen of maak cocktails in de kleuren van de vlaggen.

Voorbeeld van een snackmenu:

  • Nederland: Bitterballen en oude kaasblokjes
  • Frankrijk: Quiche en camembert
  • Spanje: Tapas zoals chorizo, patatas bravas en manchego kaas
  • Engeland: Mini fish and chips en scones met clotted cream
  • Zwitserland: Raclette en chocoladefondue
  • Turkije: Börek en köfte

Voetbalbingo

Maak je voetbalavond extra spannend met een potje voetbalbingo. Maak bingokaarten met daarop typische voetbalgebeurtenissen zoals "doelpunt", "gele kaart", "corner" of "blessure". Iedereen kan tijdens de wedstrijd kruisjes zetten en de eerste met een volle rij wint een prijsje. Dit houdt iedereen scherp en maakt het kijken nog leuker.

Live commentaar via social media

Wil je een interactieve avond? Gebruik dan social media om live commentaar te geven op de wedstrijd. Maak een hashtag aan die jouw vrienden kunnen gebruiken om hun gedachten en emoties te delen. Zo kun je na de wedstrijd ook nog eens teruglezen wat iedereen vond van de wedstrijd.

Verkleedwedstrijd

Daag je gasten uit om verkleed te komen in de stijl van hun favoriete team of speler. Dit zorgt niet alleen voor hilarische momenten, maar ook voor geweldige foto's. Aan het eind van de avond kun je een prijs uitreiken voor het beste kostuum.

Gastvrijheid en comfort

Niets is belangrijker dan ervoor te zorgen dat je gasten zich comfortabel en welkom voelen. Zorg voor voldoende zitplaatsen, zet extra kussens en dekens klaar en maak het gezellig met sfeerverlichting. Zet de snacks en drankjes binnen handbereik en zorg voor een plek waar mensen hun jassen en tassen kwijt kunnen.

Speel zelf een potje voetbal

Tijdens de rust of voor de wedstrijd kun je zelf een klein potje voetbal organiseren. Dit hoeft niet serieus te zijn, juist niet! Een beetje bewegen zorgt voor meer energie en plezier.

Evalueer met je gasten

Aan het einde van de avond kun je samen met je gasten de wedstrijd nabespreken en vragen wat ze het leukste vonden aan de avond. Zo krijg je waardevolle feedback en ideeën voor een volgende keer.

Met deze tips organiseer je gegarandeerd een unieke en onvergetelijke voetbalavond waar iedereen nog lang over na zal praten. Geniet van het EK en de gezelligheid met vrienden en familie!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide