889
Meditatie of yoga thuis doen? Zo pak je het aan!
Gepubliceerd: 24-06-2022

Het is voor Nederlanders steeds belangrijker om goed tot rust te kunnen komen. Het leven wordt steeds drukker en ook het werk vraagt een steeds hogere productiviteit. Om deze reden zijn er steeds meer burn-outs in Nederland en is het stressniveau bij mensen hoger dan ooit.

Om deze reden is het belangrijk om goed tot rust te kunnen komen. Dit kun je doen door te mediteren met een meditatiekussen of te doen aan yoga met een yoga bolster. In dit blog bericht willen we je graag meer informatie geven over deze twee onderwerpen.

lekkerWat is yoga eigenlijk?

Als je aan yoga doet, dan gebruik je ademhalingen en bewegingen om je lichaam tot rust te laten komen. Door yoga te doen leer je om je lichaam en geest in balans te brengen. Er zijn veel verschillende soorten yoga die je kunt doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om yoga in een sportschool te doen. Tijdens deze yoga oefeningen ga je met name aan de slag met oefeningen waarbij je ook je spieren nodig hebt. Hierdoor train je zowel je geest als je fysieke gesteldheid. Daarnaast kun je ook yoga thuis beoefenen. Als je het thuis doet kun je je meer richten op yoga die goed is voor je geest, zodat je goed tot rust kunt komen.

banner-woontrends-2024-mag.png

Gebruik een yoga bolster!

Ben je van plan om te starten met yoga? Dan is het verstandig om hier een yoga bolster voor aan te schaffen. Een yoga bolster helpt je namelijk met het doen van verschillende yoga houdingen. In het begin kan het lastig zijn om de juiste oefeningen te doen. Je hebt veel balans nodig en het kan zijn dat je enkele keren omvalt. Dit is natuurlijk geen probleem. Door rustig aan te beginnen en niet direct moeilijke oefeningen te doen, wordt je er steeds beter in. Daarnaast helpt het gebruik van een yoga bolster je om 

de oefeningen op een juiste manier uit te voeren. 

Wil jij graag beginnen met mediteren of yoga? Kijk dan eens op Spiru.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt om te starten met mediteren of yoga!

Wat is meditatie precies?

Meditatie is een techniek die wordt gebruikt om het lichaam te reinigen. Tijdens de meditatie ga je letten op je ademhaling. Door verschillende ademhalingstechnieken te gebruiken, komt je lichaam tot rust. Daarnaast zorg je ervoor dat je je hoofd leegmaakt en je aan niks gaat denken. Hierdoor wordt je lichaam gereinigd van negatieve invloeden en kom je compleet tot rust. Een meditatie kan in verschillende tijden gedaan worden. Sommige mensen kiezen voor een zeer korte meditatie, van bijvoorbeeld 5 minuten. Andere gaan juist voor een langere meditatie en zitten soms wel 30 minuten te mediteren. Dit is afhankelijk van je eigen wensen en behoefte.

Het gebruik van een meditatiekussen

Als je gaat mediteren, heb je de mogelijkheid om een meditatiekussen te gebruiken. Tijdens een meditatie thuis is het de bedoeling dat je helemaal stil zit. Als je op een harde ondergrond zit, kan dit erg lastig zijn. Een meditatiekussen zorgt ervoor dat je een goede zithouding aan kunt nemen. Hierdoor krijg je geen last van je lichaam en kun je beter mediteren. Als je op een harde ondergrond zit, kan dit namelijk erg afleidend werken. Met een meditatiekussen voorkom je dit probleem en kun je een volledige focus houden op het mediteren. Zo weet je zeker dat je op een juiste manier tot rust kunt komen en je mentale gesteldheid op een goede manier kunt verbeteren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide