1387
Lekker in je vel: Fit door tuinieren

Na een drukke dag je hoofd leegmaken in de natuur, dit heeft een aantoonbaar ontspannend effect. Wij voelen dit keer op keer. Echter hebben we niet altijd zin om na een dag van huis wéér te vertrekken. Daarom trekken wij ons ook graag terug in ons eigen groen, namelijk in de tuin. En al is de tuin maar klein, toch is hij fijn. Dat je de tuin echt kunt gebruiken om lekkerder in je vel te komen? Lees snel verder.

Balans is alles

Af en toe de drukte en chaos van de stad opzoeken vinden wij heerlijk. Maar de balans met de nodige groen daarna is wel erg belangrijk. Bomen en planten zijn er niet alleen als (woon)accessoires, maar zorgen voor veel meer zaken. Zo zorgen bomen en planten er letterlijk voor dat jij schone lucht kunt inademen.

Iets wat ontzettend belangrijk is in een vervuilde omgeving zoals de stad. Zij zuiveren op natuurlijke wijze de lucht. Daarnaast zorgen ze ervoor dat vele dieren en insecten een fijn en gelukkig leven hebben door het voedsel wat ze genereren. Kortom, gebruik je tuin als rustpunt met veel groen in de drukte van de stad.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Wat doet groen?

Dat wij niet de enigen zijn die het als zeer prettig ervaren om in een groene omgeving te zijn, toont onderzoek van de Wageningen Universiteit wel aan. Zij hebben de effecten van een groene omgeving op mensen onderzocht en kwamen tot de conclusie dat deze enorm zijn.

Zo kan een natuurlijke omgeving echt daadwerkelijk bijdragen aan de verbetering van de gezondheid van mensen, aan de herstel van stress, het aanzetten tot sociaal contact, persoonlijke ontwikkeling en zingeving bevorderen en tot slot kan het stimuleren tot bewegen. Zaken die allemaal essentieel zijn om lekker in je vel te zitten.

Tuinier je een slag in de rondte

Voorzien van groene vingers? Gebruik deze dan volop. Naast alle mentale effecten van een groene leefomgeving zijn er ook fysieke voordelen van lekker aan de slag in de buitenlucht. Ongemerkt beweeg je namelijk super veel wanneer jij aan het spitten, woeden en harken bent. Die squats in de sportschool kun je wel overslaan, want hoe vaak ga jij bij een flinke tuinsessie wel niet door de knieën!

Niet helemaal meer in optima forma maar wel liefhebber van tuinieren? Ga dan voor ergonomisch verantwoord tuingereedschap. Hiermee kun je meer dan je denkt.

Duw door

Iets waar wij zelf zeer zen van worden, is het grasmaaien. Alleen de geur al maakt bij ons endorfine (daar is ie weer!) aan. Maar ook het duwen van de grasmaaier en het opruimen van de bak in de container kost veel kracht.

Zit jij liever naar een mooi gazon te kijken met je favoriete wijntje (ontspannen is ook héél gezond)? Dan is een automatische robot grasmaaier alles wat je nodig hebt.

Kortom, duik de tuin in en snuif die frisse lucht op. Of je nu tuiniert of helemaal tot rust komt. Beide keren helemaal goed om heerlijk in je vel te zitten én blijven.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide