1286
Zwarte keuken als blikvanger
Gepubliceerd: 10-06-2015 Laatste update: 22-12-2017

Zwart is misschien niet de eerste kleur die bij je opkomt als je denkt aan een nieuwe keuken. Toch bewijst Dekton® by Cosentino dat het perfect werkt als je houdt van dat tikkeltje meer luxe en elegantie. Het ultracompacte oppervlak Dekton® combineert de nieuwe trendkleur Domoos met innovatieve technologie in een uniek design. Zo haal je meteen een échte blikvanger in huis! 

 

Het kleurengamma van Dekton® zorgt voor talloze keuzemogelijkheden. Zwart is daarin een unieke aanvulling, dankzij het originele, pittige karakter. Bovendien oogt Domoos, dat deel uitmaakt van de solid collection, krachtig en luxueus, maar tegelijk ook knus en elegant. Een combinatie die graag gezien is in het interieurlandschap.

Durf jij een innovatieve keuken aan? Dan is een zwart werkblad de ideale keuze. Je haalt er een ware blikvanger mee in huis die gebruiksvriendelijk is én blijft. Het ultracompacte oppervlak Dekton® by Cosentino is immers kras- en vlekbestendig. Daarbij profiteer je van een slijtvastheid om u tegen te zeggen.

Dekton® Domoos zorgt voor een vernieuwend, tijdloos design in een moderne of landelijke keuken. Bovendien creëer je bijzondere contrasten door het te combineren met lichte en donkere kleuren. En dat terwijl je geniet van kwaliteit van de bovenste plank.

Over Dekton® by Cosentino
Het ultracompacte oppervlak Dekton® by Cosentino betekent een nieuwe en innoverende categorie van oppervlakken die is ontstaan met als doel wereldleider te worden op het gebied van architectuur en design, met toepassingen voor zowel binnen als buiten. Het is het resultaat van een investering van 128 miljoen euro en 22.000 uur onderzoek en ontwikkeling en is uitgegroeid tot een perfecte bondgenoot voor ontwerpers en architecten over de hele wereld.

Het Dekton® oppervlak bestaat uit een verfijnde mix van grondstoffen die ook gebruikt worden in de productie van glas, porselein en kwartsoppervlakken. Het Dekton® oppervlak kan de vorm aan nemen van ieder type materiaal, met een hoog kwaliteitsniveau. Het wordt vervaardigd in platen van groot formaat (320 cm x 144 cm) en minimumdiktes (0,8 cm, 1,2 cm en 2 cm), en heeft een aantal superieure technische eigenschappen:

Hoge mechanische weerstand

Goede vuur- en hittebestendigheid

Hoge krasbestendigheid

Hoge UV-bestendigheid

Hoge weerstand tegen hydrolyse

Lage waterabsorptie

Zeer goede kleurstabiliteit

Zeer goede dimensionale stabiliteit

Hoge slijtvastheid

Hoge vlekbestendigheid

Bestand tegen vorst en dooi

Al deze unieke kenmerken van Dekton® zijn werkelijkheid geworden dankzij de Technology of Sinterized Particles (TSP) die exclusief ontwikkeld is door de R&D-afdeling van Cosentino Group. De TSP technologie bestaat uit een vernieuwend proces van ultracompactie, dit zorgt ervoor dat Dekton® een revolutionair product is dat weinig onderhoud vergt, een lange levensduur heeft en mogelijkheden biedt voor veelzijdige toepassingen.

De prestigieuze architect en ontwerper Daniel Libeskind creëerde in 2014 “Beyond The Wall”, een spectaculair beeldhouwwerk dat wordt beschouwd als de eerste bouwkundige en design mijlpaal, gemaakt van Dekton® by Cosentino. Daarnaast werd het ultracompacte oppervlak Dekton® gekozen voor de vloeren van Baku Airport, Pepe Jeans Stores in Barcelona, Parijs en Rotterdam, het restaurant Dani García in Marbella (2-Michelinsterren) en restaurant DiverXO van David Muñoz in Madrid (3-Michelinsterren). Sinds 2011 is Cosentino Group sponsor en officiële leverancier van werkbladen in “De 50 Beste Restaurants ter Wereld”. Het merk Dekton® sponsort vanaf 2014 de prijs “One To Watch”. Sinds 2013 is Dekton® persoonlijk sponsor van de viervoudig wereldkampioen motorracen, Jorge Lorenzo. Het imago van Dekton® is te zien op de officiële pet van de Spaanse motorcoureur.

In 2015 werkt de Spaanse tennisser Rafa Nadal samen in de wereldwijde advertentie campagne van Dekton®. Bovendien ondersteunt Dekton® het project "Rafa Nadal Academy by Movistar" door middel van diverse Dekton®-toepassingen voor de spectaculaire gebouwen van de academie.

Wonenonline