1209
Lekker veel keuken!
Gepubliceerd: 01-07-2016 Laatste update: 08-12-2017

Het is de droom van bijna iedereen: een grote keukenruimte, met daarin lekker veel plek voor eíndes keuken. Als je over zo’n grote ruimte beschikt, en je wilt de keuken een beetje knus, afgeschermd houden van de rest van je interieur, wat dacht je dan van een G-keuken? Met deze opstelling ontstaat een geheel met een geslotener uitstraling dan bijvoorbeeld een keuken met kookeiland. En je geeft jezelf toch alle ruimte! 

 

G-keukens modern opgesteld
Mooie G-opstellingen vind je niet overal. Wanneer je toch graag inspiratie op wilt doen, dan kun je eens kijken naar u-keukens, uit te breiden met een extra uitbouw aan de open zijde. Soms vind je onder de landelijke keukens ook leuke ideeën. Met wat eigen creativiteit en deskundig advies van een verkoopadviseur stel jij je favoriete G-keuken zelf samen. Meer lezen over keukenindelingen?

Wat doe je met de extra ruimte?
De extra uitbouw aan de open zijde kan op een formidabele manier benut worden als:

    1. Bijkletstafel. Een paar kranten, een schaal met fruit en een aantal zitjes rondom dit keukendeel gegroepeerd en jawel, je zult zien hoe snel iedereen hier neerploft.
    1. Bar. Om als bar te fungeren, raden we je aan het blad van dit keukenelement wat hoger te plaatsen. Verspringend met de rest van je keuken, zorgt deze bar voor een speels effect en kan prima gebruikt worden om lekker een wijntje aan te drinken. Of even een ontbijt te nuttigen.
    1. Aanrecht c.q. zitje. Gecombineerd kan het ook! Bestem de uitbouw bijvoorbeeld als aanrechtblad met daaronder opbergruimte, en laat 1 kant van het aanrechtblad overhangen. Zo kunnen er aan de andere zijde precies een paar van je vrienden of huisgenoten plaats nemen. Met barkrukken is een zitje snel gemaakt.
    1. Decoratiekast. Onder het aanrecht van je uitbouw kies je voor open regalen, die je een mooi zicht geven op jouw keukenspullen, receptenboeken, een paar bij elkaar passende kannen en een nostalgische keukenweegschaal. Bovenop hou je het rustig met accessoires. Een nonchalante vaas veldbloemen, een paar kaarsen geven al veel sfeer.

Mooi ontwerpvoorbeeld: Ruw eiken hout met witte keuken in G-opstelling
Een G-keuken die het bijzonder mooi doet, is de houten keuken met witte omlijstingen. In deze keuken zijn de fronten en zijwanden in witte lijsten geplaatst. De witte kaders accentueren de vorm van deze bijzondere keukenopstelling. En de schitterende omlijsting van witte elementen geeft de keuken een extra stoer uiterlijk. Kies je voor een losse apparatenwand, dan zou je deze ook nog in zo’n stoere witte lijst kunnen plaatsen. De wat naar voren stekende lijsten houden als het ware de apparatuur in hun greep. Naast de bijzondere opstelling, heeft jouw keuken nu extra karakter!

Wonenonline