12
wo, aug

De Bolero Plus spoelbak van Franke Kitchen Systems haakt in op de hedendaagse trend van minimalistische vormen. De Bolero Plus is geschikt voor zowel de designkeuken als de meer traditionele keuken. De spoelbak kent een hoge mate van hygiene dankzij de geintegreerde afvoerplug en de 10 millimeter radius van de bodem naar de zijwand.

De naam zegt het al: op een werkblad wordt gewerkt. Het moet dus tegen een stootje kunnen, makkelijk te onderhouden zijn en bestand tegen hitte, vlekken, zuren en krassen. Gelukkig gaan praktisch en esthetisch tegenwoordig hand in hand. Tien voorbeelden om dit te onderstrepen.

Glas
Niet meer weg te denken: werkbladen van thermisch gehard glas. Deze zijn behalve hygiënisch zeer kras- en slijtvast. De dikte varieert van 10 tot 20 mm. Het glas kan mat of glanzend worden afgewerkt. De onderzijde is voorzien van een gekleurde coating. Ook zijn er bladen waarbij het glas op een watervaste onderlaag wordt gelijmd. Glazen bladen zijn in alle kleuren en vele dessins verkrijgbaar.

Roestvrij staal
Roestvrij staal is hygiënisch en watervast. Spoelunits en inbouwapparatuur zijn bijna naadloos te integreren en er is een enorme verscheidenheid aan diktes, waterkeringen en reliëfs. Op gewoon roestvrij staal blijven gemakkelijk vingerafdrukken en vlekken achter. Kies daarom voor materiaal dat hiertegen behandeld is.

Natuursteen
Natuursteen is een verzamelnaam voor veel verschillende steensoorten. In de keuken wordt vooral graniet toegepast: een sterk en duurzaam materiaal met een glanzend of mat oppervlak. Omdat het zoals de meeste steensoorten poreus is, wordt het na het polijsten voorzien van een beschermende siliconenlaag. Hierdoor is het goed bestand tegen zuur, hitte en krassen. Ook marmer en Belgisch hardsteen worden gebruikt voor werkbladen. Deze zijn minder hard dan graniet en gevoeliger voor vetten en zuren en daarom krasgevoelig.

Hout
De voornaamste kwaliteit van hout is dat het een warme sfeer schept. Er is een grote verscheidenheid aan houtsoorten en kleuren. Dat gaat van licht essen tot donker noten en alles ertussenin. Hout is krasgevoelig en reageert op vocht en temperatuurschommelingen. Een goede voorbewerking (lakken of oliën) is daarom essentieel. De duurzaamheid is afhankelijk van de hardheid van de houtsoort.

Keramiek
In laboratoria worden ze al langer toegepast. In de keuken zijn ze betrekkelijk nieuw: keramische werkbladen. Kleurvast, krasbestendig en onderhoudsarm. En, omdat ze zeer hittebestendig zijn, kunt u er zelfs zonder onderzetter een hete pan op plaatsen. Dagelijks een vochtig doekje met zeep erover halen is voldoende.

Lavastone
Lavastone is onderhoudsvriendelijk en hittebestendig. De glazuurlagen geven het blad een glanzend uiterlijk. Alle kleuren zijn mogelijk. Tijdens het bakken ontstaat in het glazuur een craquelé-effect en vormen zich kleine, donkere pigmentvlekjes. Dat geeft het blad een exclusieve look met een speels tintje. Lavastone heeft naast het gewone dagelijkse onderhoud geen speciale aandacht nodig. Er is wel een limiet aan de maximale afmeting.

Beton
Een werkblad van beton geeft de keuken een industrieel uiterlijk. Dus als u écht voor strak en sober gaat, dan is beton zeker een geschikte keuze. Ook kunnen spoelbakken naadloos worden meegegoten. De kleur van beton loopt van licht- tot donkergrijs. Beton is hittebestendig en hard.

Terrazzo
Terrazzo is een mengsel van marmer- en granietkorrels en beton. Het kan precies op maat worden gegoten, ook in afwijkende vormen en formaten. Terrazzo is weinig krasbestendig en gevoelig voor vlekken. Een dagelijks lapje over het werkblad en een periodieke onderhoudsbeurt met een speciale polish houden het blad lang mooi.

Composiet
Composiet is een mengsel van kwarts-, steen- of granietkorrels en een bindmiddel. Het is er in vele kleuren. De afwerking kan zowel mat als glanzend zijn. Kwartscomposiet bladen worden onder verschillende namen verkocht, vaak eindigt de merknaam op stone. Als er gebruik wordt gemaakt van steenkorrels en meer dan 5% bindmiddel is er sprake van kunststofcomposiet of volkunststof. Dit materiaal kan vrijwel naadloos worden verwerkt in de meest uiteenlopende vormen en formaten. Ook kunnen spoelbakken worden meegegoten of achterwanden onzichtbaar worden verlijmd.

Kunststof
Hoewel natuursteen aan populariteit wint, staat kunststof al jaren op nummer één. Het is onderhoudsvriendelijk, betaalbaar, slijt- en krasvast en hygiënisch. Kunststof bladen hebben een onderlaag van bijvoorbeeld mdf. Daarop wordt een kleur of print aangebracht en een kunststof toplaag. De randen van de bladen worden afgewerkt met een lijst of waterkering. Doordat kunststof bladen in talloze kleuren en prints verkrijgbaar zijn, kunt u altijd wel iets vinden dat bij uw keuken past. Houd er rekening mee dat goedkopere bladen vaak een onderlaag van spaanplaat hebben. Kunststof wordt ook wel verkocht onder de naam toplaminaat of HPL.

Bron: Uw Keuken

Duidelijke lijnen, een duidelijke zaak: het badprogramma van Vero heeft een goede naam opgebouwd onder liefhebbers van design en architectuur. Nu beleeft de serie met haar unieke, vierhoekige basisvorm haar première in de keuken.

Purisme en design voor het dagelijks leven in de keuken

De keramische keukenspoelbak van Vero, lijnrecht en tijdloos, leent zich uitstekend als een functionele en duurzame begeleider in de keuken. Kenmerkend is de rechthoekige, strakke vorm van eenvoudige elegantie waarmee veel mensen zich kunnen identificeren. Niet alleen purisme en design overtuigen, er is ook oog voor de praktische kant van het dagelijks leven in de keuken: dankzij de onderbouwspoelbak kunnen vloeistoffen en kookresten direct van het werkblad in de bak worden geveegd. Doelmatig en veelzijdig: hout, natuursteen of graniet €e de keukenspoelbakken van Vero zijn met vrijwel elk werkbladmateriaal te combineren. Dankzij de keuze uit de oppervlaktekleuren wit, pergamon, kastanje, antraciet mat en zwart weten de gootstenen van Vero bovendien elke kookomgeving markante accenten te geven.

< Royale spoelbakafmetingen €e comfortabel werken
In moderne keukens wordt tegenwoordig niet alleen meer gewerkt, maar ook gewoond; vaak vormt de keuken een belangrijk trefpunt voor het hele gezin. Het aanrecht speelt hierbij een sleutelrol, want ongeveer 60% van de werkzaamheden in de keuken vindt hier plaats. Voorbereiden, wassen, snijden €e zelfs kleine werkzaamheden vereisen vaak veel ruimte en bewegingsvrijheid.

Alle keukenspoelbakken van Vero zijn met een minimale diepte van 445 mm royaal uitgevoerd €e grotere potten en pannen kunnen eenvoudig worden afgespoeld. De drie verkrijgbare spoelbakafmetingen van 445 mm, 545 mm en 745 mm bieden al bij de planning van de keuken de nodige flexibiliteit. De middelgrote uitvoering is verkrijgbaar met ingebouwde restbak, die naar behoefte rechts of links kan worden geplaatst. De gepatenteerde speciale substantie DuraCeram, die Duravit specifiek voor gebruik in de keuken heeft ontwikkeld, staat garant voor hoge resistentie en schokbestendigheid.

Duravit verbreedt programma keramische keukenspoelbakken Duidelijk, lijnrecht en architectonisch met de keukenspoelbak Kiora verbreedt Duravit zijn programma keramische keukenspoelbakken met een ontwerp dat alles in zich heeft om een klassieker te worden. Hiermee heeft Sieger Design zich voor het eerst, binnen de langdurige en succesvolle samenwerking op het gebied van design, ingezet voor het keukensegment van Duravit.

Elegante omlijsting en architectonisch karakter
Hoogwaardigheid en een eigen karakter staan centraal in het ontwerp van Sieger Design. Het resultaat is een strakke, lijnrechte vormtaal die de keramische spoelbak een architectonisch karakter verleent. Bijzonder markant is de omlijsting van de verschillende werk- en functiegebieden evenals het licht hellende afdruipvlak. De 50 mm brede rand van de spoelbak die naar binnen is afgekant, oogt ondanks de royale spoelbakafmetingen heel smal en elegant en biedt bovendien extra bescherming tegen opspattend water bij het spoelen. De helling van het afdruipvlak is zo gevormd, dat het water op borden, potten en pannen optimaal in de spoelbak kan druppen.

Bij de inrichting van de keuken alsook de leefruimte wordt het aanrecht steeds belangrijker als multifunctionele werkplek. Met Kiora heeft Sieger een duidelijk, elegant totaalbeeld gecreëerd dat zich voegt naar elke keukenstijl. Kiora is verkrijgbaar als opbouwspoelbak of verzonken in het werkblad. Het maakt geen verschil of de spoelbak nu rechts of links moet zitten; door de centrale plaatsing van de armatuur, de overloop en de excentrische bediening kan de spoelbak op alle manieren worden ingebouwd. De in het midden geplaatste afvoeren en de in het midden van de spoelbak of op de overloopbrug geplaatste armaturen en excenters zorgen voor een harmonieus beeld. De afmetingen van de spoelbakken en afdruipvlakken hebben de juiste balans. Naast lijnrecht en comfortabel, is Kiora ook bijzonder flexibel: u heeft de keuze uit een grote binnenspoelbak of ernaast een kleine restbak; beide bieden veel ruimte voor grote en kleine werkzaamheden in de keuken.

Gepatenteerde speciale substantie en kleuraccenten
Naast de klassieke spoelbakkleuren zoals wit en pergamon onderscheidt Kiora zich ook met kleuren als kastanje, antraciet mat en zwart in het woon- en werkgedeelte van de keuken. De keukenspoelbak is een van de meest gebruikte elementen in de keuken, en dient daarom uiterst resistent te zijn tegen krassen en zuren en eenvoudig te reinigen zijn. Duravit heeft speciaal voor deze eisen DuraCeram ontwikkeld. Deze gepatenteerde speciale substantie heeft een hoge schokbestendigheid en leent zich dankzij het robuuste materiaal uitstekend voor gebruik in de keuken.

Het nieuwe spoelbakmodel DUE maakt deel uit van de reeks Integrity by Cosentino ® die een doorbraak betekende voor de sector van de kwartsmaterialen. Dit is de eerste reeks driedimensionale producten die uit één stuk Silestone ® zijn gemaakt. Na de lancering van het model ONE met zijn karakteristieke ronde vormen, wordt de reeks Silestone-spoelbakken nu uitgebreid met DUE, een nieuw model met rechte, zuivere lijnen.