07
vr, aug

LED-verlichtingskader voor de onderbouwbakken RADEA en LINEA. Uit een kleurenspectrum van wit tot violet kan met behulp van een afstandsbediening iedere gewenste kleur worden ingesteld zodat een heel gezellige stemming of ultramoderne sfeer in de keuken ontstaat.

De LED-verlichting is vast in het acrylglas geïntegreerd en werkt op laagspanning (24 Volt). De montage van de verlichtingsmodule zit tussen de onderbouwspoelbak en het werkblad.

Verkoopadviesprijs: € 497, -- incl. afstandsbediening.

Reginox heeft onlangs haar nieuwe lijn designkranen geïntroduceerd. Reginox heeft aan haar kranenprogramma 8 nieuwe design kranen van de hoogste kwaliteit toegevoegd.

Reginox hanteert dan ook een garantietermijn van 5 jaar en biedt full-service op de kranen.

Op de internationale beurs ISH in Frankfurt introduceerde Duravit zijn eerste keukenspoelbakken, ontworpen door Philippe Starck. Nu breidt Duravit zijn lijn van keramische spoelbakken uit met de Cassia. De vormgeving van deze spoelbakken is van Phoenix Design. Moderne, open keukens vormen een centrale leefruimte in huis. Er wordt gekookt, afgewassen en veel tijd doorgebracht met familie en vrienden. De spoelbak is een zeer zichtbaar element, dat voortdurend in gebruik is. De kwaliteit van de spoelbak is daarom van groot belang. Phoenix Design creëerde voor Duravit een harmonieus totaalbeeld dat zich voegt naar elke keukenstijl. In het ontwerp van de Cassia staan een goede waterafvoer en hoge functionaliteit dan ook centraal – en dat alles met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Door de vloeiende, sobere vormgeving is de Cassia eenvoudig schoon te houden. Echt een favoriet in de keuken!

Vloeiende vormen – comfortabel werken
Bij de vormgeving heeft Phoenix Design handig gebruik gemaakt van de glans van het materiaal keramiek. Het resultaat: ongedwongen, hoogwaardige en functionele vloeiende vormen. Opvallende kenmerken zijn het fijne, doorlopende profiel, de vlakke vloeiende vorm en het royale vlak. Het afdruipvlak is ook zeer geschikt voor het schoonmaken van etenswaren en het bereiden van gerechten. Om die reden is het vlak helemaal glad gehouden. Doordat het vlak licht helt, loopt het water - afhankelijk van het model - naar het afdruipbakje of naar de spoelbak. De combinatie van de rechthoekige vorm en het designelement levert een comfortabele, grote spoelbak op, waarin u moeiteloos grote pannen of een bakblik kunt afwassen. Op de rand van de spoelbak bevindt zich een opstaande rand, die extra bescherming biedt tegen opspattend water. Om de spoelbak maximaal te kunnen vullen, hebben de modellen met anderhalve en twee spoelbakken geen overloop in de zijkant van de spoelbak, maar een smalle, iets lager gelegen overloopbrug tussen de bakken. Zo kan het water netjes via de bak ernaast weglopen.

Degelijk en flexibel in elke ruimte
De keukenspoelbak Cassia is verkrijgbaar in drie inbouwvarianten. Het maakt geen verschil of de spoelbak nu rechts of links moet zitten: door de centrale plaatsing van het armatuur, de overloop en de excentrische bediening kan de spoelbak op alle manieren worden ingebouwd. Zelfs een relatief smalle onderbouw van 50 cm is groot genoeg voor het slim ingedeelde kleine model. Het middelste model heeft een grote spoelbak en een klein afdruipbakje. Dit model past in een onderbouw van 60 cm breed. De grote spoelbak heeft twee bakken en kan op een onderbouw van 80 cm geplaatst worden. De overloop van dit model zit in het midden, op de 10 cm brede overloopbrug. Door deze slimme vondst kunt u kleine hoeveelheden vloeistof, bijvoorbeeld een restje saus, hygiënisch weg laten lopen als beide bakken in gebruik zijn. Op het gebied van bergruimte geldt voor alle drie de modellen hetzelfde: bij een werkblad met een gangbare dikte van 3 cm kan zelfs onder het afdruipvlak een afwasmachine worden ingebouwd. Zo wordt alle ruimte optimaal benut!

DuraCeram: speciaal voor de keuken
In het dagelijks gebruik in de badkamer heeft keramiek al lang bewezen dat het een robuust materiaal is. In de keuken worden echter nog hogere eisen gesteld. Daarom heeft Duravit DuraCeram ontwikkeld, een gepatenteerde speciale substantie die anders is dan de fijne vuurklei die meestal wordt gebruikt voor keukenspoelbakken. DuraCeram heeft een hogere slagvastheid en is door zijn hoogwaardige kwaliteit perfect voor toepassingen in de keuken. Phoenix Design voelde zich uitgedaagd om de bijzondere eigenschappen van keramiek uit te buiten: "We hadden ons voorgenomen om de spoelbak hoogwaardiger te maken en een relatie te leggen met servies of vergelijkbare hoogwaardige keukenaccessoires die je graag gebruikt of op tafel zet. Werken met keramiek is fascinerend: je kunt vormen creëren die eruitzien alsof ze met de hand gemaakt zijn. Tegelijkertijd stralen ontwerpen in keramiek ook helderheid en precisie uit, zonder technisch aan te doen."

Meer informatie is verkrijgbaar bij: Duravit Nederland

Als wereldwijd marktleider op het gebied van de productie en distributie van kwarts en natuursteen, streeft Cosentino® voortdurende innovatie na. Onlangs introduceerde het Spaanse bedrijf binnen het Silestone®-programma de noviteit Integrity, de eerste spoelbak integraal gemaakt uit Silestone® kwarts.

Kemie toonde op de MOW-beurs ook de nieuwe spoelunit Inox Massive. "De reacties van het publiek op onze nieuwe spoelbak waren louter positief", vertelt Kroeze. "Onze spoelbak onderscheidt zich van andere spoelbakken vanwege de manier van inbouwen.

In tegenstelling tot onderbouwspoelbakken of geïntegreerde (inleg-)spoelbakken, loopt de overgang van keukenblad naar spoelbak over zonder dat er een overgang zichtbaar is. Praktisch, strak en oogstrelend. De bodem van de spoelbak is van roestvrij staal. Deze spoelbak is leverbaar in natuursteen, Ceramistone en Cosmostone.

Er zijn veel verschillende soorten spoelbakken verkrijgbaar. De roestvrijstaal versie is erg populair omdat hij degelijk, sterk en niet duur is. De spoelbak is, samen met het aanrechtblad, het meest gebruikte deel van de keuken en moet aan hoge eisen voldoen.

Een goede spoelbak, vlakinbouw of onderbouw, sluit perfect aan op het aanrechtblad, waardoor u geen last heeft van opstaande randen of richeltjes. Het water veegt u eenvoudig van het aanrecht de bak in en vuil krijgt geen kans zich in de kieren te nestelen. Dan is er ook nog de opbouw; het goedkoopste en meest gebruikte type waarvan de spoelbak iets hoger dan werkblad ligt wat minder onderhoudsvriendelijk dan vlak- of onderbouw is.

Voor iedere keuken en wens is wel een passende spoelbak leverbaar. Een enkele, dubbele of anderhalve bak, met of zonder afdruipblad, rond of vierkant. Tegenwoordig zijn er zelfs spoelbakken van modern vormgegeven beton! De vierkante vorm en de dikken wanden geven deze spoelbak een robuust uiterlijk. Tevens zijn er voor vrijwel elke spoelbak accessoires leverbaar zoals snijplanken, inzetbakjes, draadkorven en afdruipschalen. Een aatnal leverbare materialen zijn;

Roestvrij staal
Degelijk, sterk en niet zo duur, wel moet u opletten voor krassen met schurende reinigingsmiddelen

Keramiek
Keramiek is in vele kleuren verkrijgbaar en is sterk door de keiharde glazuurlaag. Vrij krasbestendig en niets te vrezen van huishoudelijke producten of kokend water. Wel is het materiaal gevoelig voor beschadigingen (glazuurlaag kan afbreken)

Kunststof
Kunstof is goedkoop en onderhoudsvriendelijk alleen niet altijd goed bestand tegen felle kleurstoffen

Acryl
Grote keus uit kleuren maar niet zo goed bestand tegen krassen en fel gekleurde vloeistoffen Daarnaast kunnen niet alle reinigingsproducten zonder meer gebruikt worden.

Met de Water Zones presenteert Dornbracht een volledig nieuw concept voor de leefruimte keuken. Ze maken een scheiding van de verschillende functionele bereiken, zoals dat in een professionele keuken gebruikelijk is, voor het eerst ook mogelijk voor particuliere keukens.

De spoelbak is, samen met het keukenblad, het meest gebruikte deel van de keuken. Een spoelbak moet dan ook aan hoge eisen voldoen. Een goede spoelbak, vlakinbouw of onderbouw, sluit perfect aan op het keukenblad waardoor u geen last heeft van opstaande randen of richels. Het water veegt u eenvoudig van het aanrecht de bak in en vuil krijgt geen kans zich in de kieren te nestelen.

Voor iedere keuken en wens is wel een passende spoelbak leverbaar, Een enkele, dubbele of anderhalve bak, met of zonder afdruipblad, rond, rechthoekig of vierkant. En dat is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. Verder zijn er voor vrijwel elke spoelbak accessoires leverbaar zoals snijplanken, draadkorven en afdruipschalen.

En er is meer dan rvs...
Tegenwoordig zijn er zelfs spoelbakken van modern vormgegeven beton. De vierkante vorm en de dikke wanden geven deze spoelbak een mooi robuust uiterlijk, waardoor een prachtig samenspel met het keukenblad ontstaat. Ook zijn er speciale spoelunits verkrijgbaar voor composietbladen, in dezelfde hoge kwaliteit en kleuren als de keukenbladen zelf. Een naar eigens wens betegelde retro-spoelunit is eenvoudig in te bouwen en te combineren met keukenbladen van diverse materialen. En als alternatief voor een spoelbak in keramische uitvoering, kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een in Ceramic White uitgevoerde unit van Cosmostone Stuk voor stuk producten die zijn ontstaan door trends en nieuwe technieken te combineren en die zorgen voor een bijzonder fraai en eigentijds eindresultaat.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

De spoelbak is, samen met het keukenblad, het meest gebruikte deel van de keuken. Een spoelbak moet dan ook aan hoge eisen voldoen. Een goede spoelbak, vlakinbouw of onderbouw, sluit perfect aan op het keukenblad waardoor u geen last heeft van opstaande randen of richels. Het water veegt u eenvoudig van het aanrecht de bak in en vuil krijgt geen kans zich in de kieren te nestelen.

Voor iedere keuken en wens is wel een passende spoelbak leverbaar, Een enkele, dubbele of anderhalve bak, met of zonder afdruipblad, rond, rechthoekig of vierkant. En dat is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. Verder zijn er voor vrijwel elke spoelbak accessoires leverbaar zoals snijplanken, draadkorven en afdruipschalen.

En er is meer dan rvs...
Tegenwoordig zijn er zelfs spoelbakken van modern vormgegeven beton. De vierkante vorm en de dikke wanden geven deze spoelbak een mooi robuust uiterlijk, waardoor een prachtig samenspel met het keukenblad ontstaat. Ook zijn er speciale spoelunits verkrijgbaar voor composietbladen, in dezelfde hoge kwaliteit en kleuren als de keukenbladen zelf. Een naar eigens wens betegelde retro-spoelunit is eenvoudig in te bouwen en te combineren met keukenbladen van diverse materialen. En als alternatief voor een spoelbak in keramische uitvoering, kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een in Ceramic White uitgevoerde unit van Cosmostone Stuk voor stuk producten die zijn ontstaan door trends en nieuwe technieken te combineren en die zorgen voor een bijzonder fraai en eigentijds eindresultaat.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen