4079
RVS spoelbak roestvrij houden
Gepubliceerd: 20-08-2013 Laatste update: 25-04-2017

Veruit de meest verkochte Reginox spoelunit is van RVS (roestvaststaal). RVS is een metaallegering, waarin de belangrijkste elementen chroom en nikkel zijn. Dankzij het chroom glanst RVS en is RVS roestvast. Dat is overigens iets anders dan roestvrij. RVS kan wel degelijk roesten aan het oppervlak, maar alleen door langdurig contact met onedele metalen. Door de onderhoudstips in acht te nemen kunt u nog langer plezier hebben van uw spoelbak. Indien de spoelunit met zorg wordt behandeld, behoudt deze langdurig zijn kwaliteit en uitstraling.

Schoonmaken van uw RVS spoelbak
Voor dagelijks onderhoud wordt geadviseerd om schoon water te gebruiken met eventueel toevoeging van een zachte zeep. Ter verwijdering van koffie-, thee- en vetaanslag gebruikt u een vloeibaar reinigingsmiddel al dan niet voorzien van bleek (bijv. Cif). Indien u een schuursponsje gebruikt, dient u in de polijstrichting te poetsen.

Schade voorkomen: krassen en/of deuken
Doordat de spoelunit dagelijks wordt gebruikt, zijn lichte krassen en deuken aan de oppervlakte onontkoombaar. De spoelunit kan beschadigen wanneer deze te ruw behandeld wordt. Daarom dient voorzichtigheid in acht te worden genomen bij het leggen van voorwerpen in de unit of op het afdruipgedeelte. Daarnaast blijven beschadigingen beperkt door zo min mogelijk met voorwerpen over het materiaal te schuren. Vermijd hitte door hete pannen nooit rechtstreeks op het afdruipgedeelte of in de spoelunit te plaatsen. Gebruik bij voorkeur een onderlegger in of op de spoelunit.

Vermijd chemische stoffen
De kwaliteit van de spoelunit ondervindt schade wanneer deze wordt blootgesteld aan sterke chemicaliën. Indien de oppervlakte lange tijd wordt blootgesteld aan sterke chemicaliën kan er een oxidatieproces ontstaan, waardoor het materiaal (RVS) kan gaan roesten. Het wordt aanbevolen om de spoelunit niet in aanraking te laten komen met de volgende chemicaliën: Soldeerwater (S 39), verfafbijtmiddelen, kwastreinigers, metaalslijpsel, middelen voor het verwijderen van de voegwas van tegels en plavuizen, afvoerontstoppers, zilverreiniger (blauwe vloeistof) en ontwikkel- en fixeerartikelen.

RVS en milieu
Rvs is het meest gebruikte materiaal bij Reginox en bestaat voor 70 tot 80% uit gerecycled staal. Staal dat overblijft uit de productie, keert voor 95% terug in de maatschappij dankzij inzameling en hergebruik.

Meer informatie: Reginox
Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide