Dornbracht breidt zijn omvangrijke collectie voor de keuken uit met nieuwe spoelbakken van geglazuurd staal. Deze zijn verkrijgbaar in zwart, wit en zandkleur. Daarnaast breidt de toonaangevende fabrikant zijn collectie van roestvrijstalen spoelbakken uit met nieuwe, gepolijste varianten. Met zijn spoelbakken biedt Dornbracht de mogelijkheid van een individueel en dynamisch ontwerp van het keukenblok vanuit één enkele bron en versterkt daarmee zijn kundigheid op dit gebied.

Silestone® lanceert Integrity Top, een nieuw spoelbakmodel, waarvan de rand op het werkblad rust en uit één stuk Silestone® is vervaardigd.Silestone® lanceert Integrity Top, een nieuw spoelbakmodel, waarvan de rand op het werkblad rust en uit één stuk Silestone® is vervaardigd.

In New York, hoofdstad van de wereld, draait het leven om stijl, luxe en comfort. Precies dát kenmerkt ook de New York van Reginox: een stijlvol diepgetrokken spoelbak zonder las- en vouwnaden. In superstrak design - met een binnen- en buitenradius van 10mm. De diepgetrokken ‘comfort plug’ afvoer zorgt voor een nóg strakker uiterlijk en voor de optimale hygiëne.

Keramische materialen staan al heel lang bekend als natuurlijke materialen die voldoen aan hoge eisen op het gebied van hygiëne. Dat maakt deze materialen ook zo interessant voor gebruik in de keuken. Franke vervaardigt sterke spoeltafels van Fraceram keramiek.
 
Wat is Fraceram keramiek
De keramische spoeltafels van Franke zijn vervaardigd uit Fraceram. Door zijn bijzondere hardheid onderscheidt Fraceram zich van traditioneel keramiek. Fraceram keramiek krijgt zijn bijzondere hardheid door de unieke samenstelling van grondstoffen. Deze samenstelling bestaat uit veldspaat, porseleinaarde, leem en kwarts die bewerkt worden bij een temperatuur van 1200 °C. Tot slot wordt er een glazuurlaag, in de gewenste kleur, aangebracht. Deze zorgt voor een duurzame glans en een gelijke gladheid over het volledige oppervlak. De sterke spoeltafels van Fraceram keramiek kunnen daardoor zelfs worden gebruikt als snijplank.
 
Accenten in kleur
Fraceram is verkrijgbaar in zes kleurvaste accentkleuren. In de glanzende uitvoering is er keuze uit wit, magnolia, grafiet en onyx. In de matte uitvoering kun je kiezen uit parelgrijs of antraciet. Genoeg keuze om te combineren met elk materiaal en kleur keukenwerkblad en keukenfront

Een mooie keuken, een opgeruimd aanrecht kan lelijk wordt ontsierd met een rondslingerend onhygiënisch vaatdoekje. Echter praktisch gezien wil je dat vaatdoekje altijd onder handbereik hebben. Dankzij Magisso is de vaatdoek uit het zicht maar nog steeds binnen handbereik.

Met zijn modern, rechtlijnig design, is de BLANCO ZENAR XL 6 S één van de succesvolle modellen uit het spoeltafelprogramma van BLANCO. De vlakke rand zorgt mee voor de tijdloze esthetische look van de spoelbak. Aan de andere kant overtuigt ZENAR XL 6 S op functioneel vlak, door zijn bijzonder ruime bak en afdruipvlak. Deze elegante spoeltafel is nu ook verkrijgbaar in keramiek met de PuraPlus afwerking, die eenvoudig te onderhouden is. BLANCO breidt het aanbod keramische spoelunits voor een onderkast van 60 cm breed uit door het toevoegen van een aantrekkelijke spoeltafel met een extra grote bak. Met zijn eigentijds, eenvoudig design, is BLANCO ZENAR XL 6 S vooral bedoeld voor ontwerpers, architecten en aannemers die op zoek zijn naar een strak, esthetisch compromis en discrete functionaliteit.

De BLANCO ZENAR XL 6 S is beschikbaar in acht kleurschakeringen, die perfect afgestemd zijn op de huidige trends in de wooninrichting. De nieuwe kleur magnolia vervolledigt het kleurenpallet voor keramische spoelunits van BLANCO. Magnolia is glanzend, straalt elegantie en sereniteit uit, en positioneert zich tussen de kleuren wit mat en jasmijn. De nieuwigheid binnen de CombiColours kleuren is zoals altijd gecreeërd met veel zorg en oog voor detail. Dit is tastbaar bewijs van de specifieke vaardigheden van BLANCO. Daar de CombiColours kleuren altijd modern ogen, hebben ze een uitzonderlijke duurzaamheid en kunnen ze op verscheidene manieren gebruikt worden. Dat is ook de reden waarom de harmonieuze en lichte kleur magnolia zo eenvoudig te combineren is met bijna alle andere kleurtinten. De verhouding tussen hout en magnolia zorgt voor een expressief effect en het creërt zachte contrasten tussen donkere, roodachtige houtdecors. Magnolia is heel succesvol te combineren met keukenmeubelen met glanzende afwerking. In samenspel met een matte look zorgt het eerder voor interessante contrasten. De mengkraan BLANCO Linus-S - ook beschikbaar in de nieuwe kleur magnolia - is perfect afgestemd op deze nieuwe spoelunit in keramiek. Het gebruiksgemak en comfort van de BLANCO Zenar XL 6 S wordt nog versterkt door enkele optionele accessoires, zoals de glazen snijplank, het multifunctioneel inzetbakje en de elegante afloopbedekking BLANCO SensorControl (BSC).

Voor iedereen die van een kleurrijke keuken houdt, komt Franke Kitchen Systems met keramische spoelbakken. Deze nieuwe toevoeging aan het assortiment kan in allerlei verschillende kleuren geleverd worden. Zo kun je altijd kiezen voor een kleur die helemaal past bij jouw keukeninterieur.

Arte, maatwerkleverancier van o.a. keukenbladen introduceert een eigen lijn roestvrijstalen spoelbakken die ook nog eens gunstig zijn geprijsd. De nieuwe spoelbakken vormen een ideale aanvulling op het huidige Arte-assortiment en zijn vanaf heden verkrijgbaar.

RVS-spoelbakken zijn tijdloos en passen in ieder werkblad. Of het nu gaat om een werkblad van graniet, composiet, keramiek of het ultracompacte Dekton. Naast de bekende merken levert Arte nu ook eigen RVS-spoelbakken. De nieuwe strakke vierkante RVS-spoelbakken zijn verkrijgbaar in zowel onderbouw als vlakinbouw. De spoelbakken zijn uitgerust met een roestvrijstalen buitenmantel, aflopende bodem, afsluitbare korfplug en overloop. De uitsparingen in het werkblad worden met de grootste precisie in de maatwerkfabriek gemaakt. Breed assortiment Arte-spoelbakken
Naast RVS maakt Arte in haar eigen maatwerkfabriek ook diverse stenen- en tegeltjesspoelbakken. De tegeltjesspoelbakken combineren de nostalgische uitstraling met de voordelen van de moderne spoelbak. De markante tegelspoelbak kan besteld worden in maar liefst negen kleuren. De stenen, verlijmde spoelbakken biedt Arte in twee uitvoeringen aan: met vlakke bodem en aflopende bodem waarbij de versie met aflopende bodem ook een overloop heeft. De stenen spoelbakken kunnen ingebouwd worden in werkbladen gemaakt van composiet of graniet.

Standaard spoelbakken en kranen zijn voor personen die in een rolstoel zitten lastig in het dagelijks gebruik. Daarom heeft Franke Kitchen Systems speciaal voor hen het Argos care center ontwikkeld, een spoelbak die minder diep is dan een gebruikelijke spoelbak en daardoor ideaal voor minder validen. Daarnaast presenteert Franke de Onice kraan die voorzien is van een lange hendel en daardoor vanuit een rolstoel makkelijker te bedienen is.

De ruime, ondiepe spoelbak van het Argos care center is tien centimeter diep, terwijl de gebruikelijke diepte van een spoelbak minimaal vijftien centimeter is. Daarnaast bevat de spoelbak een klein, ondiep uitstortbakje dat het leeggieten van glazen en pannen een stuk eenvoudiger maakt. Ook voor personen die moeilijk ter been zijn, is de ondiepe spoelbak een handige hulp in de keuken.

De afvoerplug is eenvoudig te bedienen met de Easy Touch drukknopbediening. Dit systeem is vergelijkbaar met dat van een balpen: de afvoer is open als de knop is ingedrukt. Deze knop bevindt zich bovendien vooraan op de spoelbak en is daarmee gemakkelijk bereikbaar.

De Onice kraan past door zijn stijlvolle, chromen design perfect bij het Argos care center. En de extra lange hendel is ideaal voor gebruik vanuit een lagere positie. “Door de toevoeging van het Argos care center en de Onice kraan aan ons productportfolio, bieden we nu ook een oplossing op maat aan voor rolstoelgebruikers,” aldus Frans Colen, Marketing & Communicatie Manager bij Franke Nederland. “Bovendien passen beide producten zowel in de moderne als meer klassieke keuken.”

Keramische keukenspoelbakken zetten spannende accenten in de keuken en bieden voordelen; van individuele kleurkeuze tot en met hygiënische aspecten. Met de nieuwe opbouw- en de vlakke inbouwvariant completeert Duravit het tijdloze, rechthoekige Vero programma.

De vlakke Vero inbouwspoelbak harmonieert met bijna alle werkbladmaterialen en biedt daarbij ruimte voor individualiteit. Voor kraan en waste-bediening zijn meerdere posities mogelijk.

De rechtlijnige en praktisch opbouwbak Vero toont, door de geringe hoogte van slechts 12 mm, karakter zonder al te veel op te vallen. De afgeronde hoeken verlenen de spoelbak een zachte belijning die kenmerkend is voor het tijdloze design.

De snijplank uit Epicurean maakt de nieuwe spoelbakken compleet en biedt tegelijkertijd ook een extra werkplek. Vloeistoffen of kleine afvalrestjes worden vanaf de snijplank direct in de spoelbak geschoven. Daarbij is het antibacteriële Epicurean oppervlak net zo krasbestendig als hout, maar laat zich wel hygiënischer reinigen. Alle Vero keukenspoelbakken zijn 445 mm. Grote pannen of schalen kunnen gemakkelijk in de royale bak worden afgewassen. Naast klassieke kleuren als wit, matwit en crema mat completeren de donkere tinten antraciet mat en zwart het kleurenpallet.

Bij een spoelbak in de keuken gaat de eerste gedachte vaak uit naar een exemplaar van rvs. Er is echter meer dan alleen rvs, bijvoorbeeld composiet of beton. Of wat te denken van een betegelde retro-spoelunit? Een stenen spoelbak zie je doorgaans terug in keukens met een nostalgische, landelijke uitstraling. Het materiaal van het keukenblad, bijvoorbeeld graniet, kun je terug laten komen in de bodem of je kiest voor tegeltjes in een afwijkende kleur.

Stenen spoelbakken worden uitgevoerd met een vlakke of aflopende bodem. Waar in een vlakke bodem water blijft staan, stroomt het water in een aflopende bodem makkelijker weg. Hiervoor is een speciale aflopende (envelop)bodem ontwikkeld.

Veruit de meest verkochte Reginox spoelunit is van RVS (roestvaststaal). RVS is een metaallegering, waarin de belangrijkste elementen chroom en nikkel zijn. Dankzij het chroom glanst RVS en is RVS roestvast. Dat is overigens iets anders dan roestvrij. RVS kan wel degelijk roesten aan het oppervlak, maar alleen door langdurig contact met onedele metalen. Door de onderhoudstips in acht te nemen kunt u nog langer plezier hebben van uw spoelbak. Indien de spoelunit met zorg wordt behandeld, behoudt deze langdurig zijn kwaliteit en uitstraling.

Schoonmaken van uw RVS spoelbak
Voor dagelijks onderhoud wordt geadviseerd om schoon water te gebruiken met eventueel toevoeging van een zachte zeep. Ter verwijdering van koffie-, thee- en vetaanslag gebruikt u een vloeibaar reinigingsmiddel al dan niet voorzien van bleek (bijv. Cif). Indien u een schuursponsje gebruikt, dient u in de polijstrichting te poetsen.

Schade voorkomen: krassen en/of deuken
Doordat de spoelunit dagelijks wordt gebruikt, zijn lichte krassen en deuken aan de oppervlakte onontkoombaar. De spoelunit kan beschadigen wanneer deze te ruw behandeld wordt. Daarom dient voorzichtigheid in acht te worden genomen bij het leggen van voorwerpen in de unit of op het afdruipgedeelte. Daarnaast blijven beschadigingen beperkt door zo min mogelijk met voorwerpen over het materiaal te schuren. Vermijd hitte door hete pannen nooit rechtstreeks op het afdruipgedeelte of in de spoelunit te plaatsen. Gebruik bij voorkeur een onderlegger in of op de spoelunit.

Vermijd chemische stoffen
De kwaliteit van de spoelunit ondervindt schade wanneer deze wordt blootgesteld aan sterke chemicaliën. Indien de oppervlakte lange tijd wordt blootgesteld aan sterke chemicaliën kan er een oxidatieproces ontstaan, waardoor het materiaal (RVS) kan gaan roesten. Het wordt aanbevolen om de spoelunit niet in aanraking te laten komen met de volgende chemicaliën: Soldeerwater (S 39), verfafbijtmiddelen, kwastreinigers, metaalslijpsel, middelen voor het verwijderen van de voegwas van tegels en plavuizen, afvoerontstoppers, zilverreiniger (blauwe vloeistof) en ontwikkel- en fixeerartikelen.

RVS en milieu
Rvs is het meest gebruikte materiaal bij Reginox en bestaat voor 70 tot 80% uit gerecycled staal. Staal dat overblijft uit de productie, keert voor 95% terug in de maatschappij dankzij inzameling en hergebruik.

Meer informatie: Reginox
Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Waar denkt u dat u de meeste tijd doorbrengt in de keuken? Juist, boven de spoelbak. Gaat u maar na: afspoelen, omspoelen, afgieten, water pakken, handen wassen… Er is bijna geen handeling in de keuken waarvoor u geen spoelbak nodig heeft. Tegelijkertijd is de spoelbak het meest ondergewaardeerde onderdeel bij de aankoop van een keuken. Een spoelbak is een spoelbak denkt u? Zeker niet, alleen al de montage is een verhaal op zich. Opbouw, vlakbouw, onderbouw, frontbouw is de manier waarop de spoelbak zich verhoud ten opzichte van het werkblad. Een spoelbak kan met het randje op het werkblad vallen of erin verzonken worden.

Hij kan ook ónder het werkblad worden gebouwd en tot slot – voornamelijk in nostalgische keukens – uitstekend aan de voorzijde. Voor welke vorm van montage u ook kiest, het is belangrijk dat vocht en voedselresten zo in de bak geveegd kunnen worden zonder dat er iets achterblijft in randjes of kiertjes.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Vrijstaande kook- en werkeilanden zijn populair in de keuken. Ze zijn toegankelijk en bieden flexibel en veelzijdig kookplezier. Voor Duravit heeft Sieger Design met Kiora Z een nieuwe spoelbak gecreëerd die comfortabel werken aan beide zijden mogelijk maakt.

Kiora Z is een aanvulling op het reeds bestaande Kiora spoelbakprogramma. Het biedt veel bewegingsvrijheid en plaats om aan te werken en te spoelen. De spoelbak is centraal gesitueerd en omgeven door twee even grote afdruipvlakken welke aflopen naar de centrale bak zodat het water altijd van beide kanten in de spoelbak loopt.

Passend bij deze spoelunit levert Duravit een vaatwasmachine bestendige snijplank uit Epicurean.

Omdat keramiek reuk en smaakneutraal is, kunnen alle voedingsmiddelen zonder problemen worden toebereid. Alle producten behouden hun eigen aroma. Alle Duravit spoelbakken worden uit een speciaal keramiek vervaardigd DuraCeram© welke zich kenmerkt door een uitstekende kwaliteit. Verkrijgbaar in de kleuren wit en Pergamon en de nieuwe kleur Crema mat en fluweelwit, maar ook in donkere nuances Antraciet mat en zwart.

Geraffineerd variabel: het beproefde materiaal keramiek zet in combinatie met hout, edelstaal, glas en lak spannende accenten in de keuken. In het bijzonder bij spoelbakken biedt keramiek vele voordelen. Snijden, schoonmaken, schillen of afwassen, de werkzaamheden aan deze werkplek zijn veelzijdig. Omdat het dagelijks wordt gebruikt en derhalve vaak met levensmiddelen in aanraking komt, moet het schoon en bacterievrij zijn. Functioneel design, kleuraanbod en de hygiënische aspecten, zijn voordelen van keramiek die voor zichzelf spreken.

Natuurlijke grondstoffen, natuurlijke uitstraling Keramiek is een natuurproduct. De basis, waaruit keramiek wordt gegoten, noemt men slik. Dit bestaat uit de natuurlijke grondstoffen klei , kaolien, kwarts en veldspaat. De grondstoffen maar zeker ook het glazuur zorgen voor een glad, naadloos oppervlak. Dit voelt niet alleen aangenaam aan, maar het is ook gemakkelijk te reinigen. Kalkafzettingen en vuil kunnen zich niet hechten. Eenvoudig reinigen met water.

Geur- en smaakneutraal Verse levensmiddelen moeten voor de bereiding worden afgewassen. Ook kleine snij- en schilklusjes worden vaak direct bij de gootsteen uitgevoerd. Omdat keramiek geur- en smaakneutraal is, laten de voedingsmiddelen zich zonder zorgen wassen, bewaren en bereiden. Het aroma blijft onveranderd.

Bestand Keramiek is afgestemd op de eisen van de keuken. Ten opzichte van snijden of krassen toont het materiaal zich ongevoelig. Zelfs tegen zuren, logen en oplossingsmiddelen zijn deze keramische spoelbakken resistent. Door bijzonder hoge bestendigheid valt het speciale keramiek DuraCeram van Duravit op. De fabrikant vervaardigd zijn complete assortiment uit deze gepatenteerde grondstof. Spoelbakken uit DuraCeram worden bij extreem hoge temperaturen gebrand en ontwikkelen daardoor een extra hardheid.

Kleurecht De keuze uit klassieke kleuren zoals wit en pergamon completeert Duravit met de donkere tinten kastanje, antraciet mat en zwart. Onafhankelijk van de kleurkeuze heeft men lang plezier van de spoelbak want keramiek is kleurecht.

Functioneel Design – gemakkelijk werken De veelzijdige spoelbakken uit keramiek bieden voor iedere behoefte een passende oplossing. De wasbakken uit de Starck K serie van Duravit springen niet alleen optisch in het oog. De maten van deze spoelbakken zijn zo ontwikkeld, dat ze passen met de gastronomische systeemschalen. Met behulp van snijplanken ontstaan bovendien twee in hoogte verschillende werkplekken. De keukenspoelbak Kiora vormt met de verschuifbare werkplank uit Epicurean een echt set. Een rugvriendelijk accessoire voor een goede werkhouding aan het aanrecht.

Rechtlijnig en tijdloos is het design van Vero. De keramische onderbouwbak bewijst zich in de praktijk als bijzonder praktisch. Vloeistoffen of etensresten worden van de werkplek direct in de wasbak geschoven. Hout, natuursteen of graniet. Vero is met ieder werkbladmateriaal te combineren

Nieuw en revolutionair is het jongste keukensysteem van WMF. De naam is active kitchen. Een goede keuze, want de keuken wordt hiermee actiever gebruikt dan ooit. Pannen, vergiet en alle andere zaken die regelmatig in de weg staan, verdwijnen van het aanrecht. Alleen de pot of pan waar op dat moment in wordt gewerkt, staat op het werkblad. Het lijkt magic maar blijkt techniek. Een speciale profiellijst boven het aanrecht houdt bijvoorbeeld de au bain-marie schaal even bij het oor. Net zolang tot ook daar weer in wordt gekokkereld. Het resultaat is een altijd opgeruimd werkblad tijdens het koken. En er is nog meer.

Nieuw is ook de designgootsteen. Het gat in het aanrecht waar tot nu toe niemand aandacht voor had, is nu een juweeltje van multifunctioneel design. De zacht afgeronde uitsparing oogt meteen als een fijne werkkom. Maar het vernuft zit in het feit dat deze het WMF-vergiet exact omvat. Zo neemt ook het uitdruipende vergiet niet langer ruimte in op het aanrecht. In plaats daarvan staat deze te blinken in de uitlekkom naast de spoelbak. Het is de uitkomst van samenwerking tussen WMF en Franke, gerenommeerd specialist in roestvrijstaal.

active kitchen introduceert de profiellijst boven het aanrecht waarin - bijvoorbeeld - de greep van een roerkom klikt. Maar eigenlijk klikt al het keukengereedschap met de active kitchen. Zo kan de snijplank actief in horizontale positie aan de wand hangen. Na het koken en tijdens de afwas blijft de profiellijst actief. Afdrogen hoeft niet meer en het uitlekwater loopt vanzelf weg in de spoelbak.

Voor wie nog ruimte over heeft in de lijst is het een ideaal systeem van opbergen. Middels rekken, haken, bakjes, etcetera, krijgen alle mogelijke keukenhulpjes een plekje. En... de snijplank wordt in dit geval niet horizontaal maar verticaal opgehangen.

Er zijn zowel enkele als dubbele profiellijsten verkrijgbaar. Het systeem is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij edelstaal (18/10). Behalve schalen, vergiet, snijplank, opbergplank, afdruiprek, diverse bakjes en haken, zijn er ook accessoires verkrijgbaar als koffiefilterhouder en keukenrolhouder.

Voor het eerst ontwerpt Phillipe Starck een spoelbak voor de keuken. Een spoelbak is een centrale werkplek in de keuken en stelt hoge eisen aan de kwaliteit en functionaliteit. Hier mag uitstekend design niet ontbreken.

Haar basisvorm is streng vierkant en beschikt over een opstaande rand. Heldere lijnen, royale afzetvlakken en een comfortabele bakgrootte.

De binnenmaat van 430x310x190 mm biedt een grote actieradius. Met behulp van snijplanken ontstaan bovendien twee verschillende hoge werkplekken. Voor een perfect schoonmaken, zijn de hoeken van de keramische spoelbak een beetje naar binnen afgerond.

De spoelbak is verkrijgbaar in de maten 1000x510 mm en in 900x510 mm. Naar wens kan het afzetgedeelte links of rechts gesitueerd worden. Naast deze modellen zijn er nog extra varianten, waarbij het afzetgedeelte ontbreekt, ten gunste van een doorlopend spoelbak met de binnenmaten 775x310x190 mm. De spoelbakkenfamilie, met de naam Starck K, is leverbaar in wit, pergamon, antraciet en kastanje - de kleur van het keramiek blijft ook bij intense lichtinval duurzaam behouden, want het materiaal is absoluut kleurvast. Alle varianten zijn ook voor vlakke inbouw beschikbaar.

Meer informatie bij: Duravit Nederland,

LED-verlichtingskader voor de onderbouwbakken RADEA en LINEA. Uit een kleurenspectrum van wit tot violet kan met behulp van een afstandsbediening iedere gewenste kleur worden ingesteld zodat een heel gezellige stemming of ultramoderne sfeer in de keuken ontstaat.

De LED-verlichting is vast in het acrylglas geïntegreerd en werkt op laagspanning (24 Volt). De montage van de verlichtingsmodule zit tussen de onderbouwspoelbak en het werkblad.

Verkoopadviesprijs: € 497, -- incl. afstandsbediening.

Reginox heeft onlangs haar nieuwe lijn designkranen geïntroduceerd. Reginox heeft aan haar kranenprogramma 8 nieuwe design kranen van de hoogste kwaliteit toegevoegd.

Reginox hanteert dan ook een garantietermijn van 5 jaar en biedt full-service op de kranen.

Op de internationale beurs ISH in Frankfurt introduceerde Duravit zijn eerste keukenspoelbakken, ontworpen door Philippe Starck. Nu breidt Duravit zijn lijn van keramische spoelbakken uit met de Cassia. De vormgeving van deze spoelbakken is van Phoenix Design. Moderne, open keukens vormen een centrale leefruimte in huis. Er wordt gekookt, afgewassen en veel tijd doorgebracht met familie en vrienden. De spoelbak is een zeer zichtbaar element, dat voortdurend in gebruik is. De kwaliteit van de spoelbak is daarom van groot belang. Phoenix Design creëerde voor Duravit een harmonieus totaalbeeld dat zich voegt naar elke keukenstijl. In het ontwerp van de Cassia staan een goede waterafvoer en hoge functionaliteit dan ook centraal – en dat alles met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Door de vloeiende, sobere vormgeving is de Cassia eenvoudig schoon te houden. Echt een favoriet in de keuken!

Vloeiende vormen – comfortabel werken
Bij de vormgeving heeft Phoenix Design handig gebruik gemaakt van de glans van het materiaal keramiek. Het resultaat: ongedwongen, hoogwaardige en functionele vloeiende vormen. Opvallende kenmerken zijn het fijne, doorlopende profiel, de vlakke vloeiende vorm en het royale vlak. Het afdruipvlak is ook zeer geschikt voor het schoonmaken van etenswaren en het bereiden van gerechten. Om die reden is het vlak helemaal glad gehouden. Doordat het vlak licht helt, loopt het water - afhankelijk van het model - naar het afdruipbakje of naar de spoelbak. De combinatie van de rechthoekige vorm en het designelement levert een comfortabele, grote spoelbak op, waarin u moeiteloos grote pannen of een bakblik kunt afwassen. Op de rand van de spoelbak bevindt zich een opstaande rand, die extra bescherming biedt tegen opspattend water. Om de spoelbak maximaal te kunnen vullen, hebben de modellen met anderhalve en twee spoelbakken geen overloop in de zijkant van de spoelbak, maar een smalle, iets lager gelegen overloopbrug tussen de bakken. Zo kan het water netjes via de bak ernaast weglopen.

Degelijk en flexibel in elke ruimte
De keukenspoelbak Cassia is verkrijgbaar in drie inbouwvarianten. Het maakt geen verschil of de spoelbak nu rechts of links moet zitten: door de centrale plaatsing van het armatuur, de overloop en de excentrische bediening kan de spoelbak op alle manieren worden ingebouwd. Zelfs een relatief smalle onderbouw van 50 cm is groot genoeg voor het slim ingedeelde kleine model. Het middelste model heeft een grote spoelbak en een klein afdruipbakje. Dit model past in een onderbouw van 60 cm breed. De grote spoelbak heeft twee bakken en kan op een onderbouw van 80 cm geplaatst worden. De overloop van dit model zit in het midden, op de 10 cm brede overloopbrug. Door deze slimme vondst kunt u kleine hoeveelheden vloeistof, bijvoorbeeld een restje saus, hygiënisch weg laten lopen als beide bakken in gebruik zijn. Op het gebied van bergruimte geldt voor alle drie de modellen hetzelfde: bij een werkblad met een gangbare dikte van 3 cm kan zelfs onder het afdruipvlak een afwasmachine worden ingebouwd. Zo wordt alle ruimte optimaal benut!

DuraCeram: speciaal voor de keuken
In het dagelijks gebruik in de badkamer heeft keramiek al lang bewezen dat het een robuust materiaal is. In de keuken worden echter nog hogere eisen gesteld. Daarom heeft Duravit DuraCeram ontwikkeld, een gepatenteerde speciale substantie die anders is dan de fijne vuurklei die meestal wordt gebruikt voor keukenspoelbakken. DuraCeram heeft een hogere slagvastheid en is door zijn hoogwaardige kwaliteit perfect voor toepassingen in de keuken. Phoenix Design voelde zich uitgedaagd om de bijzondere eigenschappen van keramiek uit te buiten: "We hadden ons voorgenomen om de spoelbak hoogwaardiger te maken en een relatie te leggen met servies of vergelijkbare hoogwaardige keukenaccessoires die je graag gebruikt of op tafel zet. Werken met keramiek is fascinerend: je kunt vormen creëren die eruitzien alsof ze met de hand gemaakt zijn. Tegelijkertijd stralen ontwerpen in keramiek ook helderheid en precisie uit, zonder technisch aan te doen."

Meer informatie is verkrijgbaar bij: Duravit Nederland

Als wereldwijd marktleider op het gebied van de productie en distributie van kwarts en natuursteen, streeft Cosentino® voortdurende innovatie na. Onlangs introduceerde het Spaanse bedrijf binnen het Silestone®-programma de noviteit Integrity, de eerste spoelbak integraal gemaakt uit Silestone® kwarts.

Met de Water Zones presenteert Dornbracht een volledig nieuw concept voor de leefruimte keuken. Ze maken een scheiding van de verschillende functionele bereiken, zoals dat in een professionele keuken gebruikelijk is, voor het eerst ook mogelijk voor particuliere keukens.

Kemie toonde op de MOW-beurs ook de nieuwe spoelunit Inox Massive. "De reacties van het publiek op onze nieuwe spoelbak waren louter positief", vertelt Kroeze. "Onze spoelbak onderscheidt zich van andere spoelbakken vanwege de manier van inbouwen.

In tegenstelling tot onderbouwspoelbakken of geïntegreerde (inleg-)spoelbakken, loopt de overgang van keukenblad naar spoelbak over zonder dat er een overgang zichtbaar is. Praktisch, strak en oogstrelend. De bodem van de spoelbak is van roestvrij staal. Deze spoelbak is leverbaar in natuursteen, Ceramistone en Cosmostone.