1879
Siematic: PURE vs. URBAN
Gepubliceerd: 09-03-2016 Laatste update: 30-06-2017

Met de stijlgroep URBAN richt SieMatic zich tot fans van het levendige, onverwachte en inspirerende leven in de stad. Deze nieuwe keuken is er eentje vol contrasten, waarbij je losse elementen op maat kan combineren tot een karaktervol geheel. Spannend maar ook rustig, gedurfd en bescheiden – deze keuken voelt zich even thuis in een loft als in een gerenoveerd appartement of charmant rijhuis.

Midden in de natuur
Daarbij springt het groene accent meteen in het oog. Om je eigen moestuintje bij de hand te hebben, ontwierp SieMatic stijlvolle kruidenbakken met waterdichte inzetten in inox en afgewerkt met zachte Flock-kunststof onderaan. De houders kan je gemakkelijk uitnemen en op het werkblad zetten. Zo breng je, midden in de stad, een stukje buiten naar binnen en creëer je instant een warme overgang van keuken naar leefruimte.

Een persoonlijk accent
URBAN staat voor een open keuken die uitnodigt. Familie en vrienden koken en genieten gezellig mee en ontdekken eerlijke producten, verse ingrediënten… in de open regalen aan de voorkant van het eiland. Ook de open regalen in de achterwand vertellen jouw verhaal. Geef je keuken een persoonlijke toets met een leuk reissouvenir, sfeervolle foto’s of unieke decoratie. Van rommelmarktvondst tot designklassieker, al je ervaringen kan je hier kwijt.

Materialen met textuur
Ook wat materialen betreft, zoekt URBAN de natuur op: van een robuust werkblad uit graniet, 14 cm dik, tot regalen in donkerzwarte eik. SieMatic brengt ‘toon op toon’-combinaties en gaat ook contrasten niet uit de weg: lades in een lichte kleur versus een donker corpus of omgekeerd. Deze keuken brengt dynamiek en knipoogt, met een zachte gloed van gepolijst roestvrij staal, tegelijk naar de typische levendigheid in de stad. Meer dan ooit vormen losstaande elementen een flexibel geheel en kan je spelen met onconventionele combinaties.

Van ontbijt tot aperitief
Het flexibel design van URBAN – open en gesloten elementen, lichte en donkere materialen, verticale en horizontale structuren – zorgt voor een mooi afgestemde mix van tegenstellingen én staat voor een wereld van mogelijkheden. Samen ontbijten, koken, aperitieven… deze keuken is meer dan ooit de centrale leefplek in huis. Uitgerust met een laadstation voor tablets en smartphones en een geïntegreerde USB-aansluiting, leent URBAN zich trouwens even goed voor een dagje thuiswerk.

Ultradun werkblad en zijwanden
Met stijlconcept PURE zet SieMatic zijn vertrouwde minimalistische look verder. Blikvanger is een ultradun werkblad van 6,5 mm dat stijlvol doorgetrokken wordt naar even ranke zijwanden – uniek in de keukensector. Deze keuken oogt fris en strak, slim ontworpen ook om alles een plaats te geven. Het resultaat is een elegante industriële look, met inox in een hoofdrol voor zowel kasten als werkblad.

SieMatic-app
SieMatic trekt ook volop de kaart van technologische vernieuwing. Zo kan je je PURE-keuken uitrusten met een ingewerkte dampkap in de kookplaten. Of kan je bijvoorbeeld de ingebouwde ledverlichting onder de bovenkasten eenvoudig bedienen met een app.

Originele ontbijtkast
Op Batibouw laat SieMatic zien dat strak en sober perfect samengaan met sfeer. Deze tweede PURE-keuken vertrekt vanuit huiselijke gezelligheid. Een zwevend blok keukenkasten verwelkomt je op het eerste gezicht in de woonruimte. Een mooie integratie, waarbij achter deze sculpturale scheidingswand het hart van de keuken schuilt: een massief eiland, afgewerkt met houten panelen van 6,5 mm dikte, twee keer zo dun als de al extra fijne zijwanden van 13 mm. Twee ingenieus inschuivende deuren doen daarbij dienst als originele ontbijtkast. Alles bij de hand – je kan je espressomachine of broodrooster makkelijk opbergen – voor een energieke én stijlvolle start van de dag.

Wonenonline