7745
Siematic keuken design
Gepubliceerd: 22-01-2015 Laatste update: 30-06-2017

Door haar assortiment op te delen in drie stijlgroepen – Pure, Classic en Urban – laat SieMatic haar talent voor designkeukens nogmaals zien. Spannende materialen en intrigerende contrasten komen knap samen, telkens met een eigen accent. De drie stijlgroepen vinden elkaar in een tijdloze elegantie. Te ontdekken op Batibouw (hal 11, stand 311) waar nieuwe fronten, een ultradun werkblad en warme kleuren de architectuur in de keuken van 2015 vorm geven.

SieMatic Pure, elementaire eenvoud
SieMatic vat haar elegante, minimalistische keukens voortaan onder de noemer Pure. En dat gaat verder dan louter strakke lijnen of sobere designs. De elementaire eenvoud van SieMatic wordt over de hele wereld begrepen en gewaardeerd: met gevoel gekozen kleuren, dynamische nissen, een precieze afwerking tot in detail… De ruimteconcepten combineren grafische vormen met huiselijke elegantie en creëren zo een schat aan creatieve mogelijkheden, mét een blijvende waarde.

• 6,5 mm, de nieuwe afmeting in front, werkblad en greep
Op Batibouw springen de nieuwe frontpanelen meteen in het oog, een eigentijds vervolg op het pure keukendesign waar SieMatic om bekendstaat. Heel trendsettend zijn de dunne lijnen die een verfijnd kader vormen van 6,5 mm. Deze ranke vormgeving trekt SieMatic ook door naar het werkblad – 6,5 mm dik, uniek – en de grepen. Er zijn twee nieuwe modellen: een slanke, volledig ingewerkte greep en een robuustere variant voor meer contrast.

• Intimistische kleur Umbra
Met Lotus reikte SieMatic fans van witte keukens al een heldere oplossing aan. De nieuwe kleur Titan White gaat nog een stap verder met extreem wit, voor een stralende keuken. Ook nieuw binnen het volledige kleurenpalet – SieMatic ColorSystem – zijn Nutmeg, de zachte bruintint van nootmuskaat, en Umbra, een sobere maar intimistische donkere kleur. Drie nieuwkomers die de waaier van elegante kleuren extra cachet geven. Op Batibouw komt het minimalistisch effect van Puregoed tot zijn recht, in een combinatie van gezellig Umbra met zwarte matte eik.

• MultiMatic Aluminium, voor een perfect totaalbeeld
Zijn handigheid heeft MultiMatic al langer bewezen: dit flexibel interieursysteem geeft je tot 30% extra kastruimte. De accessoires – elegant ontworpen en in een handomdraai zonder gereedschap te bevestigen – geven alles in je keuken een eigen plaats. Zo berg je gemakkelijk deksels van pannen op, hou je een helder overzicht op de voorraden en zoek je niet langer naar kleine keukenbenodigdheden. Na de aluminiumkleurige lades en inlegbodems brengt Siematic nu de MultiMatic-accessoires uit in een aluminium editie, waaronder ook heel wat slimme nieuwigheden. Perfect om het totaalbeeld te vervolledigen én nog meer individuele oplossingen te creëren.

SieMatic Classic, oude en nieuwe waarden verweven
Klassiek, in een nieuwe compositie. Zo kan je de stijl van SieMatic Classic omschrijven. In deze wereld van klassieke designs hoef je trouwens geen traditionalist te zijn. Want ook voor eigentijdse fans van klassiek vertaalt SieMatic het enthousiasme voor het ambachtelijke en authentieke naar een tijdloze elegantie. Dat betekent ook spelen met stijlen, tegenstrijdige elementen combineren en oude en nieuwe waarden op elkaar afstemmen.

• Metaalglans
Voor de nieuwe designtaal Classic vertrekt SieMatic opnieuw vanuit materialen. Metalen als goudbrons en nikkel geven je keuken een eigen interpretatie. Tel daarbij de glansschakeringen – van zijdeglans tot geborstelde oppervlakken – en je kan smaakvol de kaart van contrasten trekken. De keuken van morgen is dan ook niet meer louter in één tint, maar speelt verschillen in kleur en ook materiaal origineel uit.

• Nobele accenten
Voor SieMatic betekent Classic ook een perfecte combinatie van meesterlijk vakmanschap en moderne industriële productie. Dat vertaalt zich naar meubels tot in de puntjes afgewerkt, architecturale details en edele materialen. Op Batibouw toont SieMatic enkele blikvangers, zoals een glazen vitrinekast met ultrafijne verticale lamellen (6,5 mm), glanzende fronten en plinten in nikkel.

SieMatic Urban, mix van materialen
Stedelijk design typeert de derde en laatste stijlgroep, SieMatic Urban. In een notendop: een mix van elementen en een combinatie van materialen, verschillende niveaus in de keuken… maar ook hier staat tijdloze elegantie centraal. De primeur vanSieMatic Urban is voorbehouden voor LivingKitchen in Keulen (19 tot 25 januari). De Belgische première is op Batibouw te bewonderen!

Wonenonline