559
De voordelen van een robotstofzuiger in huis
Gepubliceerd: 06-03-2023

Kun je wel wat hulp gebruiken in het huishouden? Misschien omdat jij je tijd liever aan iets anders besteed? Dan is een robotstofzuiger misschien iets voor jou. Dit handige apparaat maakt het huis schoon terwijl jij op de bank Netflix zit te kijken. Overweeg je om zo’n handig hulpje aan te schaffen? Er zijn genoeg redenen waarom je een robotstofzuiger moet kopen. Dit zijn de voordelen van een robotstofzuiger in huis. 

1. Tijd besparen

We hebben het tegenwoordig allemaal druk. Het huishouden schiet er dan soms ook nog wel eens bij in. Een robotstofzuiger bespaart je een hoop tijd die jij weer aan andere dingen kunt besteden. Je huis blijft netjes en schoon terwijl jij je kunt focussen op andere taken. 

2. Maakt schoon als je niet thuis bent

Ook als je niet thuis bent, kun je de robotstofzuiger gewoon aanzetten. Je huis wordt dus gewoon schoongemaakt terwijl jij aan het werk bent of naar de supermarkt bent. Aangezien sommige robotstofzuigers een programmeerfunctie hebben, kun je zelf instellen wanneer het apparaat begint met stofzuigen. 

3. Je hoeft minder stof te zuigen

Een robotstofzuiger is helaas geen complete vervanger van de normale stofzuiger. Het apparaat kan namelijk niet overal bij, denk bijvoorbeeld aan de trap, hoekjes en aan de bovenkant van plinten. Maar als je een robotstofzuiger in je huis hebt, hoef je wel een stuk minder vaak te stofzuigen. Je kunt dit taakje dus best een keer een weekje overslaan. Met een robot geef je het grootste deel van het werk uit handen. 

4. Stofzuigen onder meubels

Stof hoopt zich snel op, vooral op plekken waar je niet makkelijk bij kunt. Maar de robotstofzuiger komt juist wel op plekken die jij niet kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld onder de bank of onder een kast. Let er wel op dat stofzuigers verschillen in hoogte. Zorg er daarom voor dat jij een variant kiest die precies onder je meubels past.

5. Ideaal als je huisdieren hebt

Met huisdieren in huis lijk je maar niet van de haren af te komen. Een robotstofzuiger is dan ook ideaal als je een kat of hond hebt. Een variant met een grote borstel aan de onderkant is perfect voor als je veel te maken hebt met dierenharen.

6. Op afstand bedienbaar

Een robotstofzuiger kun je in veel gevallen op afstand bedienen met een speciale app. Dus ben je het apparaat vergeten aan te zetten? Dan kun je dit alsnog doen, ook al ben je al op je werk. Bovendien is het mogelijk om de stofzuiger naar een specifieke plek in huis te sturen via de app. 

Wat is de beste robotstofzuiger?

Ben je overtuigd? Wil je graag een robotstofzuiger aanschaffen? Deze handige hulp maakt het huishouden iets makkelijker. Er zijn tegenwoordig een hoop verschillende modellen op de markt gebracht. Deze hebben diverse formaten, borstels en programma’s. Maar wat is nu de beste robotstofzuiger voor jou? Op Thuisraad.nl vind je een lijst met de beste robotstofzuigers van dit moment. 

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Nieuw: de gratis Wonenonline.nl schoonmaakguide. 84 pagina's met werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken. Hebben? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Schoonmaakguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide