3231
Gezond sous vide koken
Gepubliceerd: 09-11-2015 Laatste update: 20-04-2017

Als voorloper op het gebied van koken in combi-stoomovens staat Gaggenau voor de verdere ontwikkeling van gezonde bereidingswijzen. Aan het begin van het nieuwe jaar presenteert het merk een volautomatisch reinigingssysteem en een op de graad nauwkeurige temperatuurinstelling voor het sous-vide koken voor alle combi-stoomovens van de 400 serie met aansluiting op de watertoe- en afvoer. Als consequente aanvulling wordt de nieuwe vacumeerlade aangeboden. Deze is perfect voor het voorbereiden van levensmiddelen voor het gezonde sous-vide koken. Dit nieuwe product is vanaf voorjaar 2016 verkrijgbaar in een bij de bakovens 400 serie passend design.

Exclusieve culinaire cultuur en bewust genieten staan bij Gaggenau in het middelpunt. Met de vacumeerlade wordt het aanbod voor gezond koken op haute cuisine-niveau compleet”, aldus Sven Schnee, Head of Global Brand Gaggenau.

Intensieve smaakbeleving en lange houdbaarheid.
De voordelen van gevacumeerde levensmiddelen zijn bij meesterkoks al langer bekend. De ingrediënten worden zonder verlies van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen sous-vide – onder vacuüm – bereid. Bij een constante lage temperatuur van 50 tot 95 graden blijven de natuurlijke aroma's van de levensmiddelen volledig behouden. Kenners en genieters waarderen bovendien de onvergelijkelijke textuur van de gerechten. Niet alleen de smaak is beter, de gerechten zijn omdat de zuurstof is verwijderd ook langer houdbaar. Vers bereide sauzen, chutneys, jam en andere reeds geopende levensmiddelen in glazen potten blijven langer houdbaar dankzij het sluiten met onderdruk. Andere voordelen zijn de ruimtebesparende opslag en het tijdbesparende aromatiseren.

Ideale aanvulling voor de thuiskeuken.
Om op professionele wijze te vacumeren biedt Gaggenau de vacumeerlade aan in het design van de bakovens 400 serie in massief roestvrij staal achter glas en de kleur Gaggenau antraciet. De vacumeerlade heeft drie vacumeer- en sealniveaus. Met de vacumeerstand wordt bepaald hoeveel procent zuurstof aan de levensmiddelen wordt onttrokken. De sealniveau regelt de duur van het sealen. Hoe dikker het materiaal van de vacumeerzak, hoe langer moet deze worden geseald. Het apparaat kan worden gepland en geïntegreerd als een Gaggenau warmhoudlade en heeft een 14 cm hoge standaardnis nodig. De greeploze vacumeerlade is voorzien van touch-elementen en gemakkelijk intuïtief te bedienen. Toebehoren zijn vacumeerzakken in de afmetingen 240 x 350 mm en 180 x 280 mm. Nabestelligen zijn als speciale toebehoren via de vakhandel of de klantenservice verkrijgbaar.

Met de vacumeerlade onderstreept Gaggenau zijn competentie op het gebied van exclusieve culinaire cultuur met een professionele uitstraling voor de thuiskeuken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide