Küppersbusch introduceert binnen haar collectie keukenapparaten een compleet vernieuwde combi steamer. Een stoomoven met alle eigenschappen van een normale heteluchtoven en de extra stoomfunctie.

In de steamer van Küppersbusch wordt het eten op een zeer gezonde wijze bereid. Rijst, groenten, aardappelen, vis, kip en vlees kunnen heel gezond en mager worden gestoomd maar ook is de oven geschikt voor het regenereren van maaltijden, dit is een gezonde en snelle (9 min.) manier van opwarmen, zo blijven alle vitamines bewaard en ziet het gerecht er goed uit van kleur en structuur. Er zijn diverse programmas voor vis, vlees, groenten en voor ontdooien.

Ook taarten, cakes, pizzas en dergelijke kunnen perfect worden bereid en doordat er extra stoom kan worden toegediend droogt er geen gerecht meer uit en blijft het extra lang vers.

Daarnaast is de oven uitgerust met allerlei unieke functies en bevat hij een gourmet stomen dat reeds 20 voorgeprogrammeerde recepten bevat.

Er is keuze uit verschillende modellen en uitvoeringen. Verkoopadviesprijs van de EKDG 6900.1PW bedraagt € 4199,00.
Küppersbusch ontwikkelde een inspirerend receptenboekje dat gratis kan worden gedownload van de website: www.kuppersbusch.nl.
Küppersbusch geeft 2 jaar garantie en bij aankoop van 4 of meer Küppersbusch inbouwapparaten 5 jaar.

Magnetrons: gemak dient de mens Een uitspraak van een kind van deze tijd: Mijn moeder kookt biep, biep, biep. Zonder twijfel weet u gelijk dat in dit huishouden de magnetron een belangrijke plaats inneemt. En terecht want de magnetron is een alleskunner op kookgebied. Snel en makkelijk zijn de kenmerken van deze onmisbare keukenhulp.

Bruin korstje
In de loop der jaren heeft de magnetron zich ontwikkeld tot een multifunctioneel apparaat dat kan ontdooien, verwarmen en op hoog niveau kan koken. Bovendien bespaart de magnetron tijd. Een appeltaart of cake is zo gebakken. En dat biedt u ouderwets bakplezier. Geen wonder dat de moderne magnetron in steeds meer huishoudens te vinden is. Wanneer u voor de aanschaf van een magnetron kiest, is de belangrijkste vraag die u zich vooraf moet stellen: wil ik alleen kunnen koken of ook bakken? In het eerste geval kiest u voor de solo magnetron. In het tweede geval voor de combimagnetron waarbij de microgolffunctie met een heteluchtsysteem en/of grillfunctie wordt aangevuld. Dat betekent ook in de combimagnetron mooie bruine korstjes op uw gerechten. Al deze systemen zijn los van elkaar of tegelijkertijd te gebruiken. Wilt u dat uw magnetron een echte kookfunctie vervult dan moet u voor een vermogen van minimaal 750 Watt kiezen. Hoe hoger het vermogen hoe korter de bereidingstijd. Er zijn al magnetrons met een vermogen van maar liefst 1300 Watt.

Traploos instellen
Afgezien van deze twee hoofdtypen zijn er magnetrons in alle soorten en maten. En van eenvoudige handknoppenbediening tot en met geavanceerd en computergestuurd. Duidelijke displays met tiptoetsen en overzichtelijke symbolen maken het programmeren van uw magnetron tot een fluitje van een cent. Bovendien zijn de energieniveaus traploos in te stellen zodat u voor iedere toepassing het beste resultaat verkrijgt. Duurdere modellen hebben daarnaast veelal automatische kook- en ontdooiprogrammas die gekoppeld zijn aan het gewicht van wat u klaar wilt maken. Ook zijn de meeste magnetrons met een timer uitgerust waarbij u in combinatie met het vermogen de juiste bereidingstijd kunt instellen. Het biep, biep, biep waarschuwt u op duidelijke wijze dat u aan tafel kunt.

Veilig
Heel eenvoudig gezegd werkt een magnetron door voedsel via microgolven in beweging te brengen. De wrijvingswarmte die daardoor ontstaat zorgt ervoor dat het voedsel warm wordt en de smaak, vitaminen en voedingsstoffen bewaard blijven. Koken in de magnetron is dus niet minder gezond dan op traditionele wijze uw maaltijd bereiden. De huidige magnetrons zijn voorzien van een draaiplateau voor een zo optimaal mogelijke verspreiding van de microgolven. Gerechten en levensmiddelen worden hierdoor sneller en gelijkmatiger ontdooid, opgewarmd of gegaard. Koken in de magnetron is niet alleen veilig voor uw gezondheid, ook de microgolven kunnen u niet deren. Allerlei veiligheidsvoorzieningen zorgen ervoor dat deze niet uit de magnetron kunnen ontsnappen. Bovendien wordt de werking automatisch uitgeschakeld als u de deur opent. Er is dus geen enkele reden om het uzelf niet een beetje makkelijker te maken.

Bron: Vereniging Confortabel Wonen

Houd bij de keuze van een magnetron rekening met de gezinssamenstelling en de functie waarvoor u hem wilt gebruiken: bent u een hobbykok of werkt u allebei en wilt u s-avonds snel een maaltijd klaarmaken? Is de combi-magnetron de enige oven in uw keuken? Let dan goed op de grootte van de oven.

Bosch brengt meer kleur in de keuken met het nieuwe ColorGlass programma voor inbouwapparatuur. Het kleurenprogramma zorgt voor meer flexibiliteit in de keukenplanning en geeft de keuken een persoonlijk karakter. Naast roestvrij staal introduceert Bosch inbouwapparaten in de kleurvarianten: zwart, wit, Quarz en Satin Brown.

Een oven die alleen maar kan bakken, dat is eigenlijk een achterhaald apparaat. Een beetje oven helpt u tegenwoordig met koken en met schoonmaken. En deze handige keukenhulpjes - nee, de afwas doen ze helaas nog niet - zien er ook nog eens goed uit!

Ovens hebben steeds meer mogelijkheden en dat komt uw gerechten ten goede. En het levert u ook nog eens tijdwinst op. Kiezen tussen een traditionele onder- of bovenverwarming, of een (turbo)hetelucht oven, dat hoeft niet meer. Met de multifunctionele meersystemen ovens heeft u het allebei. U kunt de systemen apart of gelijktijdig gebruiken. Door deze combinatie heeft de oven meer vermogen en is sneller voorverwarmd. U kunt uw multifunctionele oven ook uitbreiden met een magnetron of grill, zonder dat het u meer ruimte kost. Maken al deze mogelijkheden uw oven niet ingewikkeld in bediening? Nee, veel ovens hebben namelijk een handige display waarop u precies kunt lezen wat u moet doen. Zo blijft het een simpel en gebruiksvriendelijk apparaat.

Mooi schoon
Schoonmaken, dat kan een oven tegenwoordig zelf. Dat werkt zo: de oven warmt zichzelf op tot 500 graden Celsius, waardoor alle etensresten verbranden. Na afkoeling kunt u de as simpelweg met een doek verwijderen. Het summum van schoonmaak gemak. De oven is dus verworden tot een sterk staaltje keukentechniek. Maar aan de buitenkant zie je dat er niet aan af. Voorheen was het een trend de oven zoveel mogelijk weg te moffelen in de keuken. De ovens van tegenwoordig zijn vaak zo mooi vormgegeven dat dit design juist gezien mag worden.

Kluns wordt kookwonder
Niet iedereen is gezegend met een talent voor kokkerellen. Voor de mindere kookgoden onder ons zijn er "volautomatische" systemen. Deze ovens nemen u echt al het werk uit handen. U kiest een van de verschillende ingeprogrammeerde receptcategorieën, bijvoorbeeld hartige taart, vis of kip. De oven schakelt zelf de tijd en het aantal graden in. En voor een extra krokant korstje zet u gewoon even de crispfunctie aan. Vijf minuten voor het einde van de bereidingstijd zet de oven zelf de grill aan. En dat geeft een mooi en lekker goudbruin resultaat.

Handig en Veilig
Vroeger zat een oven standaard onder de kookplaat. Die tijd is voorbij. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een oven op ooghoogte. Zo hoeft u minder vaak te bukken en spaart u uw rug. Deze inbouwovens zijn dikwijls uitgerust met een draaideur in plaats van een klapdeur. De deur draait zijdelings, zodat u niet meer over de hete klapdeur heen hoeft te kijken. De draaideuren zijn zowel links- als rechtsdraaiend, zodat ze in ieder keukenontwerp passen. Niet alleen op ergonomisch gebied zijn de moderne ovens flink verbeterd. Ze zijn ook nog eens veiliger geworden. Zo zijn er ovens met dubbelglas, waardoor de deur van de oven veel minder heet wordt. Veel ovens hebben tegenwoordig roosters met een speciale knik, waardoor ze in de rails worden gezekerd. U kunt het rooster wel gemakkelijk in en uit de oven schuiven, maar niet per ongeluk naar buiten laten glijden. Wel zo handig én veilig.

Goed op stoom
De stoomoven neemt snel in populariteit toe. Het heeft dan ook een paar grote voordelen. Dat kleur, smaak en vitamine door het stomen optimaal bewaard worden, is inmiddels bekend. Maar stomen biedt meer: snelheid, gemak en nauwkeurigheid. In de oven kun je alles klaarmaken: aardappelen, groenten, vlees, rijst. En het kan ook nog eens allemaal tegelijk. Bij het traditionele koken moet u bij de kookplaat blijven om alles in de gaten te houden. Bij de stoomoven kunt u, nadat u de juiste tijd en temperatuur hebt ingesteld, gewoon wat anders gaan doen. Stomen kan op twee manieren: met hoge druk (120 graden) en drukloos (100 graden). Bij hoge-druk-stomen kan de bereidingstijd aanzienlijk worden verkort. En nog een voordeel: met de stoomoven kunt u heel nauwkeurig de temperatuur instellen voor optimaal resultaat. Voorbeeld: vis gaart het best op 85 graden. De vis blijft dan sappig, maar valt niet uit elkaar. In restaurants al vele jaren in gebruik, maar nieuw op de consumentenmarkt zijn stoomovens gecombineerd met een heteluchtfunctie. Ideaal om een maaltijd te verwarmen, zonder dat de structuur of de smaak van het eten wordt aangetast.
Bron: Vereniging Confortabel Wonen

De magnetron is een echte alleskunner op kookgebied. Snel en makkelijk zijn de kenmerken van deze onmisbare keukenhulp. De magnetron heeft zich ontwikkeld tot een multifunctioneel apparaat dat kan ontdooien, verwarmen en op hoog niveau kan koken. Bovendien bespaart de magnetron tijd; een appeltaart of cake is in een combi-magnetron zo gebakken. En dat biedt u ouderwets bakplezier. Geen wonder dat de moderne magnetron in steeds meer huishoudens te vinden is. Wanneer u voor de aanschaf van een magnetron kiest, is de belangrijkste vraag die u zich vooraf moet stellen: wil ik alleen kunnen koken of ook bakken? In het eerste geval kiest u voor de magnetron. foto aegmagnetron

De conventionele oven is met name geschikt voor een traditionele manier van braden. Onder en boven in de oven bevinden zich verwarmingselementen die elektrisch worden verhit. Samen met de grill is deze onder- en bovenverwarming uitermate geschikt voor knapperig gebraden vlees of de bereiding van platte gerechten zoals pizzas en taarten.

Bij de nieuwe ovens van Siemens staat het gebruiksgemak voorop. De ovens beschikken over een reeks eigenschappen waarmee bakken en braden nog intuïtiever en gemakkelijker wordt. Zo zijn de ovens uitgerust met een TFT-kleurendisplay, waardoor de ovens nog meer aan duidelijkheid winnen. Dankzij de softClose-deuren en een stopmechanisme voor de uitschuifbare rails zijn de ovens duidelijk prettiger in het gebruik. Een geheel nieuwe functie is hete lucht eco, een manier van verhitten die 30% zuiniger werkt dan de grenswaarde van zuinigheidsklasse A.

Horen, zien en voelen
De eerste oven met stille klep Van keukenkasten kennen we de dempingsfunctie van lades waardoor ze geruisloos dichtvallen. Voor ovendeuren is dat echter een nieuwe eigenschap. Met de softClose-functie van Siemens vallen deze nu ook fluisterzacht dicht. Een ander pluspunt bij het gebruik is het nieuwe stopmechanisme van de uitschuifbare rails. De rails worden daardoor in de uitgetrokken stand vastgezet. Zo kan de ene bakplaat worden uitgenomen en een andere teruggeplaatst zonder dat de rails aan één kant verschuift.

Bakken zoals altijd, besparen zoals gewenst
Ook voor energiebesparing hoeft het gebruiksgemak niet op het tweede plan te komen. Met de functie hete lucht eco heeft Siemens een manier van verhitten ontwikkeld die voor een groot aantal toepassingen geschikt is en daarbij bovendien stroom bespaart. Uit eigen onderzoek blijkt dat in keukens de meest gebruikte manier van verhitten hete lucht is. Meestal wordt daarbij slechts op één niveau gebakken of gebraden. Voor dit gebruik op één hoogte heeft Siemens nu de functie hete lucht eco ontwikkeld om stroom te besparen. Dat heeft als voordeel dat het stroomverbruik 30% lager is dan de grenswaarde voor zuinigheidsklasse A. In plaats van de hiervoor vereiste 0,99 kWh verbruiken de nieuwe ovens van Siemens met hete lucht eco slechts 0,66 kWh* en besparen zo een derde van de stroomkosten vergeleken met normale hete lucht

Eenvoudig, professioneel en veilig, daar draait het om. Eenvoudig is vooral het bedieningspaneel (digitale display) met duidelijke instructies, eenduidige functies en zelfs suggesties voor de in te stellen temperatuur. Een enkele druk op een knop of het aanraken van indicaties op een glazen front volstaat om de oven te bedienen en door het oplichten van de gekleurde bedieningsvlakken of symbolen kunt u precies zien welke functies u heeft ingesteld. Op de graad nauwkeurige temperatuurregeling en -beveiliging, braadautomaten voor ontdooien, bereiden en snelbraden garanderen de professionaliteit. En tot slot zorgen veiligheidsuitschakelingen, kinderbeveiliging en grillelementen die in de bovenwand zijn verzonken voor meer veiligheid.

Summum op het gebied van gemak, ergonomie en veiligheid is de oven met uitrijbare ovendeur. Daarbij trekt u de bakplaten en roosters eenvoudig naar u toe in plaats van dat u moet bukken en de hete bakplaten apart moet uittrekken. Hierdoor kunt u de gerechten gemakkelijk en op een zeer veilige manier van de bakplaten nemen.

De meeste ovens bieden tegenwoordig een gebruiksvriendelijk dialoogvenster, al dan niet met symboolindicatie, waarmee programmas volautomatisch kunnen worden ingesteld. U klikt op het gewenste programma, voert het gewicht in en drukt op start. Klaar is Kees! Veelal is het dialoogvenster ook voorzien van indicaties voor bijvoorbeeld de verwarmingsmethode en de (actuele) temperatuur, de kinderbeveiligingstoets, de veiligheidsuitschakeling en nog veel meer.

Als u vaak met eigen recepten werkt, is een interactief besturingssysteem ideaal voor u. U kunt dan kiezen uit uw favoriete taal en daarin tientallen eigen recepten invoeren. Met de infotoets roept u vervolgens, naast informatie over ondermeer de temperatuur, ook tips op voor het gebruik van het geschikte serviesgoed of accessoires. Het nieuwste van het nieuwste is een oven die beschikt over een automatisch sensorsysteem dat de juiste temperatuur, tijd en ovenfunctie kiest voor elke manier van bereiding. Daarbij kan de oven kiezen uit maar liefst 11 verschillende bereidingsmethoden. U selecteert het gerecht en de soort bereiding. Vervolgens weegt de oven het gerecht en berekent welke temperatuur en bereidingstijd daarvoor nodig zijn en op welk niveau het gerecht het beste in de oven kan worden geplaatst. Tot slot geeft de oven een seintje als het gerecht klaar is en schakelt zichzelf uit.

Bron: Vereniging comfortabel wonen