Maximale ruimte, gecombineerd met optimaal bedieningsgemak en efficiënt energieverbruik.

AEG brengt met de MaxiKlasse-serie uit haar Neue Kollektion ovens op de markt die mensen met een passie voor koken op hun wenken zullen bedienen. De MaxiKlasse-ovens hebben een grotere inhoud en bakplaat dan standaard inbouwovens. Er kunnen niet alleen tegelijk meerdere gerechten gelijkmatig in bereid worden, maar ook grotere braadstukken, vissen van formaat of meerdere koekjes. De innovatieve functionaliteiten van de nieuwste ovens van AEG zorgen voor de efficiëntste bereiding van tal van gerechten. Een heerlijke smaak, een perfecte kleur en een knapperig korstje zijn gegarandeerd. Bovendien passen de MaxiKlasse-ovens door hun minimalistische vormgeving bij elke keukenstijl. Daarnaast is het design geheel in stijl met de overige apparatuur van AEG Neue Kollektion, waardoor de oven naadloos in de woon-/keukenruimte kunnen worden geïntegreerd.

Opvallend meer inhoud, grootst mogelijke bakplaat
De AEG MaxiKlasse-ovens hebben een behoorlijk grotere binnenruimte dan andere ovens. Met een capaciteit van 74 liter en een MaxiTray die 20% groter is dan een standaard bakplaat, kan er beduidend méér tegelijk in de oven worden klaargemaakt. Hoewel de breedte en de diepte van de binnenruimte ruim 4 centimeter groter zijn, nemen de buitenafmetingen niet meer ruimte in dan die van de standaard ovens.

Gelijkmatige verdeling hete lucht in gehéle ovenruimte
Omdat de MaxiKlasse-oven een grotere ruimte heeft dan standaard inbouwovens, is het AEG ThermiC Air-systeem ontwikkeld. Met dit systeem wordt de hete lucht overal in de ovenruimte gecirculeerd, waardoor de gerechten gelijkmatig worden bereid, ongeacht op welk van de vijf niveaus van de oven ze zijn geplaatst. Positieve bijkomstigheden zijn de korte opwarmtijden en een verlaging van 20% van de benodigde temperatuur. Bovendien blijkt uit meer dan 1.000 kooktests dat het AEG ThermiCAir-systeem de voedingskwaliteit met gemiddeld 12% verbetert in vergelijking met eerdere hetelucht systemen.

Zeer energiezuinig en zelfreinigend
Dankzij het ThermiC Air-systeem en het geoptimaliseerde isolatieconcept hebben AEG MaxiKlasse-ovens een energieverbruik dat 10% lager ligt dan vereist voor energieklasse A. De innovatieve Pyroluxe®Plus modellen krijgen het uitzonderlijke A-20% label, dat staat voor de hoogste energie-efficiëntie op de markt. Overigens zorgt Pyroluxe®Plus ervoor dat de oven zichzelf reinigt! Deze hoeft dus nooit meer door de gebruiker zelf schoon gemaakt te worden. Afhankelijk van het model MaxiKlasse-oven zijn er tot maar liefst drie reinigingsprogrammas mogelijk.

Bron: Uw Keuken.

Het Nederlandse topmerk ATAG introduceert als eerste een alternatief voor RVS inbouwapparatuur: de Grafietlijn. Deze innovatieve lijn wordt gekenmerkt door een intense donkere Grafiet kleur en een industriële vormgeving. De inbouwapparaten passen in zowel een strakke, moderne als in een landelijke, nostalgische keuken.

Vis en vlees blijven in de stoomoven mals en sappig en drogen niet uit. Aromas en smaak komen volledig tot hun recht en de kleur, structuur en knapperigheid van het gerecht blijven met stomen uitstekend bewaard. De stoomoven is dan ook niet voor niets bijzonder geliefd bij topkoks, want vergelijkbare mogelijkheden en resultaten zijn op een andere manier nauwelijks denkbaar!

Makkelijker kan haast niet Uw gerechten kunnen nooit meer verbranden, aardappelen koken niet stuk en groenten behouden hun bite. De instelling van een stoomoven is uiterst eenvoudig en u kunt - door gebruik te maken van de verschillende niveaus - zelfs een heel menu in één keer bereiden, zonder dat de smaken of aromas zich mengen!

Stomen gaat ook lekker snel. Er is praktisch geen verschil in bereidingstijd tussen stomen en koken. Stomen is dus echt een optie voor dagelijks gebruik, juist ook als u even snel een maaltijd wilt bereiden. Ook de volgende dag weer net zo lekker

Als u een gerecht in de (combi-)stoomoven opwarmt - regenereren heet dat - dan smaakt dat weer net zo lekker als toen u het bereidde. Dat is een groot voordeel in vergelijking met andere opwarmtechnieken; structuur en smaak van het gerecht veranderen niet!

Stoom afblazen
Vlak voordat een programma afloopt, opent de stoomoven automatisch een klepje waardoor de stoom in de oven met koele lucht wordt gemengd. Daardoor komt er bij het openen van de oven nog maar nauwelijks stoom vrij.

Bron: Vereniging Confortabel wonen

Het is licht, sterk, warm, krasbestendig, warmtewerend, bestand tegen veroudering, functioneel en ongevoelig voor vingerafdrukken: Titanium. Ideaal zo vindt Bauknecht, zeker voor haar topklasse keukeninbouwapparatuur. Het kwaliteitsmerk heeft de primeur dit hoogwaardig materiaal te introduceren in de keukenbranche. Bauknecht legt met haar unieke en exclusieve Titanium Line de nadruk op een warm, stijlvol design dat een innovatief alternatief is voor de gangbare edelstalen.

Duurzaam en vederlicht
Wie een product van titanium bezit, weet dat de oppervlakte niet slijt en dat het materiaal er na jaren nog als nieuw uitziet en de oorspronkelijke kleur behoudt. Titanium is ongevoelig voor krassen, hitte en zuren. Al deze voordelen zijn verenigd in de nieuwe Bauknecht-apparaten met de speciaal behandelde titaniumoppervlakken.

Titanium verovert keukenwereld
Dankzij de bestendigheid enerzijds en de mogelijkheden voor design anderzijds heeft titanium zijn waarde bewezen. Nieuw is dat ook de keukenwereld kennismaakt met titanium. Het donkere en warme front van de Bauknecht apparaten brengt harmonie en laat zich prima combineren met verschillende kleuren en materialen.

Hoogwaardige technologie van Bauknecht
Achter de gepolijste en elegante uitstraling van de Titanium Line vindt de consument hoogwaardige technologie, maximale functionaliteit en hoog comfort. In de Bauknecht Titanium Line zijn zowel een inbouwoven, combimagnetron, gaskookplaat als wandschouw verkrijgbaar.

Het ideale materiaal
Titanium heeft zijn reputatie als hoogwaardig materiaal meer dan verdiend. Het edelmetaal wordt overal gebruikt waar eisen aan materialen extreem hoog zijn: in de lucht- en ruimtevaart, bij motorsport maar ook in de medische techniek. Titanium is in tegenstelling tot edelstaal bij direct contact een warm materiaal. Ondanks zijn geringe gewicht is het veel harder en sterker dan staal of aluminium.

Verkrijgbaarheid
In Nederland is de Titanium Line verkrijgbaar bij de betere keukenspeciaalzaken.

KitchenAid lanceert Kitchen for Cooks-concept KitchenAid Nederland is definitief uit de startblokken. Met de introductie van de keuken-inbouwapparatuur, treedt het merk voor het eerst in zijn volle omvang naar buiten. Samen met zijn ambassadrices, topchef Yolanda van der Jagt en foodprofessional Nadia Zerouali, gaat KitchenAid het Kitchen for Cooks concept in Nederland op de kaart zetten. Kookfanaten kunnen vanaf nu hun passie voor koken combineren met het gebruiksgemak, professionele prestaties en elegantie van de KitchenAid keukenapparatuur.

Uw keuken schitterend ingericht met AEG De AEG inbouwapparaten passen qua design perfect bij elkaar. Welke combinatie u ook maakt, het zal altijd één stijlvol en functioneel geheel vormen. De veelzijdigheid van bijvoorbeeld AEG kookapparatuur maakt het u altijd mogelijk de meest ideale combinatie samen te stellen, die niet alleen een toegevoegde waarde creëert, maar ook past bij de stijl en de afmetingen van de door u gewenste keuken. De meeste consumenten kiezen voor roestvrij stalen of AluTec apparaten.

Afzuigkappen
De COMPETENCE afzuigkappen verzekeren u van een helder zicht en een frisse lucht Ons afzuigkappenassortiment is ook net zo veelzijdig. Wij bieden een groot aantal modellen, waarin u altijd een model zult vinden die aan uw wensen beantwoordt. En natuurlijk passen zij perfect bij de breedte van uw oven en kookplaat, of het nu 50 of 60 cm breed is. Tegelijkertijd functioneren de nieuwe modellen beter functioneren dan ooit.

Met duidelijke functies zoals elektronische instelling; u kunt nauwkeurig de gewenste stand intoetsen. Een eindeloos variëteit aan nieuwe vormen en materialen karakteriseren de huidige ontwikkeling van de moderne afzuigkappen. Combinaties met verschillende glasvormen en kleuren complementeren de uitstraling van de nieuwe design afzuigkappen. Een AEG afzuigkap sluit volledig aan bij de vormgeving van de inbouwapparatuur én bij uw keukeninterieur....of het nu een eiland-, vlakscherm-, onderbouw- of geïntegreerd model betreft.

Kookplaten
De nieuwe COMPETENCE kookplaten brengen voor u een radicale verandering De Competence range bestaat uit een nieuwe generatie kookplaten, die net zo modern en flexibel is als u wenst.. AEG maakt de kookplek tot een aantrekkelijk en uitstekend presterend hart van uw keuken. Ervaar de succesvolle synthese tussen technische innovatie en het uitzonderlijke design. Of het nu strak geïntegreerd of omlijst is met hoogwaardig staal of aluminium - de duidelijke designtaal van de AEG kookplaten overtuigen iedereen die oog heeft voor vormgeving.

Kies een type kookplaat die exact is afgestemd op uw behoeften. Voorzie een van de meest belangrijke plaatsen in uw huis van uitstekende kwaliteit en maximale gebruiksvriendelijkheid. Ontdek de vele voordelen van de keramische kookplaten en het unieke van inductiekoken. Al onze ontwikkelingen hebben gemeen, dat zij met u meedenken, zelfs wanneer u alles al heeft uitgeschakeld. Energie-, tijdbesparing en veiligheid kunnen zo gemakkelijk zijn!

Een gaskookplaat van roestvrij staal heeft een professionele uitstraling. Bovendien is roestvrij staal uiterst hygiënisch in het gebruik en blijft het jarenlang zijn uitstraling behouden.

Gas-op-glas: is mooi, blijft mooi
De AEG gas-op-glas kookplaten zijn voorzien van een facet rand aan de voorzijde en een roestvrij stalen rand aan de achterzijde. Deze kookplaten geven de keuken een exclusief karakter. Door het gladde oppervlak zijn ze gemakkelijk te reinigen, terwijl vuil minder snel zichtbaar wordt op de gas-op-glaskookplaten. Bovendien passen ze perfect bij het roestvrij staal of AluTec van de overige AEG inbouwapparaten.

Ovens
De nieuwe generatie kookapparatuur: AEG COMPETENCE Onze nieuwe ovens geven u de tijd voor het belangrijkste: het genieten van een heerlijke maaltijd.

De complete serie van nieuwe bedachte en ontworpen ovens bieden u een uitgesproken toegevoegde waarde. Zij combineren een grote flexibiliteit in installatiemogelijkheden met de top technologie - passende bij de toonaangevende kwaliteit van AEG. Echter, dat is nog lang niet alles: zij bieden ook meer functies, meer prestaties, meer mogelijkheden, meer controle.

U kunt bijna intuïtief alle functies ontdekken. Want op het bedieningspaneel zijn alle functietoetsen centraal gerangschikt en hun logische symbolen voorzien u van een duidelijke leidraad - een vragenloze bediening. U heeft een duidelijk overzicht en kunt u concentreren op wat belangrijk is: het bereiden van de maaltijd!

Deze heldere en efficiënte bediening wordt nog eens benadrukt door de zorgvuldige belijning van de nieuwe vormgeving. Het uitgesproken roestvrij stalen of AluTec design is tijdloos. En dat is waarom onze COMPETENCE ovens ook zodanig zijn vormgegeven dat zij elk keukeninterieur vervolmaken, jarenlang.

Combi magnetron
Het moderne leven kan zo druk zijn, maar pauzes blijven altijd welkom Met onze MICROMAT magnetrons, die volledig kunnen worden ingebouwd, bereidt u in zeer korte tijd heerlijk maaltijden.

Op het hoogste technologische niveau bieden zij u gevarieerde bereidingsmogelijkheden en programmas voor afwisselende menus. Zelfs het bereiden van een medium steak kan exact worden getimed met de grill, die u drie stappen biedt. De combinatiemogelijkheid van magnetron en grill is echter slechts één van de vele voordelen..

Een ander pluspunt is het ruime interieur: de AEG magnetrons zijn zo ruim bemeten, dat u er makkelijk rechtop een babyfles in kan zetten. Het grote panorama raam voorziet u van een perfect zicht op het interieur.

De finishing touch van de magnetron is het tijdloze strakke design, dat de AEG inbouwapparaten zo aantrekkelijk maakt - en uw keuken zo speciaal.

In elke keuken is er een plaats voor een AEG magnetron
Met een inbouwdiepte van slechts 30 cm, zijn de 17 liter modellen perfect te plaatsen in een standaard bovenkast van 50 of 60 cm. Het door AEG ontwikkelde ventilatiesysteem maakt het mogelijk de magnetrons en combimagnetrons zowel in een kolomkast als in een onderkast te plaatsen. Bovendien is voor de magnetrons van AEG geen apart inbouwraam nodig. Dit vereenvoudigt de installatie en voorkomt dat het op elkaar afgestemde design van de apparaten wordt verstoord.

Afwasautomaten
Uitstekende afwasautomaten van AEG. Stil, degelijk, voornaam en automatisch Een afwasautomaat die de stand van zaken perfect weergeeft en compromisloze resultaten aflevert ongeacht de belading. Een afwasautomaat die beschermt, waaraan u uw porselein, uw meest kostbare glasservies, uw babyflessen en u vuilste pannen, etc. kunt toevertrouwen Een afwasautomaat die u informeert als er een storing is en dan tijdelijk het afwasproces automatisch stil legt, indien dit nodig is. Een afwasautomaat die u garandeert het meest efficiënt van bronnen gebruik te maken: tijd, energie en water. Dat is de definitie van de uitstekende FAVORIT afwasautomaten.

Keuken | Soorten magnetrons Na een drukke dag als het eten snel op tafel moet staan, maar ook als je eens echt zin hebt om uitgebreid te koken, is de magnetron ideaal. Gerechten waarvan je altijd dacht dat ze onmogelijk te bereiden waren, zijn nu eenvoudig klaar te maken. Dankzij het bedienings gemak, de technische hoogstandjes en de verschillende kookfuncties van de magnetron. We kunnen de magnetrons indelen in drie groepen,


de solo-magnetron,

de combi-magnetron en

de oven met magnetron.

De solo-magnetron
Niet alleen de professionele keuken kan tegenwoordig geen dag meer zonder magnetron; ook in uw eigen keuken is dit apparaat nog maar moeilijk weg te denken. Voor wie een keukenhulp zoekt voor het bereiden van een snelle hap is de solo-magnetron hét aangewezen apparaat. Je kunt er echter nog veel meer mee, zoals ontdooien, een beker melk opwarmen, water voor een kopje thee koken, borden voorverwarmen en natuurlijk allerlei gerechten op een gezonde manier bereiden. Een ideale keukenhulp dus, waarvan de kleinere modellen zelfs in een bovenkastje kunnen worden ingebouwd.

De combi-magnetron
In tegenstelling tot een solo-magnetron kan een combi-magnetron - ook wel magnetron met ovenfunctie of oven met magnetronfunctie genoemd - ook bakken, stomen, grillen en crispen. Combi-magnetrons staan garant voor een plezierig koken met een fantastisch resultaat. Bovendien creëer je een hoop extra ruimte in de keuken door de verschillende kookfuncties in één apparaat te combineren.

De oven met magnetron
Elke oven met magnetron biedt weer andere mogelijkheden. De compacte oven met magnetron is een multifunctioneel apparaat voor de echte kookliefhebber. Belangrijk: dit bijzondere apparaat is niet hetzelfde als een combi-magnetron. Want bij de compacte oven met magnetron ligt de nadruk juist op de ovenfunctie. U hebt dus een volwaardige ruime oven in huis met diverse verwarmingsmethoden. Die oven kunt u efficiënt combineren met de magnetron-functie. Een appeltaart bijvoorbeeld, bakt u zo in 20 minuten niet alleen gaar maar ook heerlijk bruin!

Keuze afhankelijk van gezin en gebruik
Welk apparaat het meest voor u geschikt is, is afhankelijk van uw gezinssituatie, wat u er precies mee wilt doen en hoe vaak u het wilt gebruiken. Bent u een echte hobbykok die uitgebreid wil grilleren, stomen, crispen en bakken of wordt het voornamelijk een pizza of een kant-en-klaarmaaltijd? Een combi-magnetron heeft zoveel mogelijkheden dat al je kookwensen aan bod kunnen komen. Bovendien kan hij in relatief weinig tijd een volledige maaltijd bereiden. Belangrijk daarbij is het vermogen. Minimaal is zon 600 Watt gewenst, maar bij duurdere modellen kan dat oplopen tot wel meer dan 1.000 Watt. Hoe hoger het vermogen, hoe korter de bereidingstijd.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen


Fit blijven en genieten van lekker eten horen bij elkaar. Gezond, vers eten en pure smaken zijn de trend, net zoals bewust tijd nemen voor de maaltijd. Mét een gedekte tafel en kaarsen aan. Tijd voor elkaar, tijd voor het allerbeste uit de keuken! In no time. Dat lukt alleen met een stomerij in eigen keuken.

Zeven, het magische getal. Zeven zonden, zeven wereldzeeën en zeven wereldwonderen. Pelgrim voegt daar fijngevoelige keukentechniek aan toe met The Best of Seven, zeven apparaten van koffiemachine tot steamer.