2422
ATAG QuliMax
Gepubliceerd: 03-09-2012 Laatste update: 19-06-2017

Fit blijven en genieten van lekker eten horen bij elkaar. Gezond, vers eten en pure smaken zijn de trend, net zoals bewust tijd nemen voor de maaltijd. Mét een gedekte tafel en kaarsen aan. Tijd voor elkaar, tijd voor het allerbeste uit de keuken! In no time. Dat lukt alleen met een stomerij in eigen keuken.

Ten onrechte staat een verantwoorde en vitaminerijke maaltijd bij veel gezinnen synoniem aan urenlang kokkerellen en ingewikkelde recepten. Uitgebreid koken is voor velen prima voor het weekend als er gasten zijn, maar minder geslaagd op doordeweekse, drukbezette dagen. De jongste kooktrend, koken met stoom, maakt korte metten met dat dilemma. Koken met stoom is snel, eenvoudig en gezond. Nieuw is QuliMax, de eerste oven die stoomt, bakt, braadt en grilt tegelijk!

Koken met stoom past helemaal bij de visie op koken van nu, maar heeft een verrassend rijke traditie. Al duizenden jaren geleden begreep men in China dat de kooktechniek gezonder, makkelijker en smaakvoller was dan andere bereidingswijzen. Na de introductie van de stoomoven in de professionele keuken, ontdekken nu ook steeds meer consumenten de gezonde voordelen van het koken met stoom.

Wereldkampioen koken, de Nederlandse meesterkok Toine Smulders verwent in zijn toprestaurant Villa Copera de gasten bij voorkeur met gerechten uit de stoomoven. Precies daarom is Smulders als expert door ATAG bij QuliMax betrokken. Zijn Vlaamse collega-meesterkok Peter Coucquyt doet dat bij de zuiderburen. Ook hij is vol van koken op stoom. Hij noemde het recent zelfs een way of life. "Het is een natuurlijke manier van koken met garantie voor optimale smaak, behoud van vitamines en maximale voedingswaarden."

Combi-stoomoven QuliMax verstaat de kunst van stomen, bakken en grillen in één beweging. Dankzij de dubbele stoomgeneratie - het twinsteamsysteem - is de oven razendsnel op temperatuur én stoom. In no-time kan het gerecht erin worden geschoven. De bereidingstijd van taarten, ovenschotels, groenten, brood, vis, kip, etc. is door het turbovermogen en combinatie van warmte en stoom, aanzienlijk korter dan gebruikelijk. En precies die techniek is het geheim! Smaak, vitaminen, kleur en bite blijven behouden, aromas komen volledig tot hun recht. Ook bij het opwarmen van tevoren gemaakte gerechten. Condities die de topkok en chef de cuisine thuis aanspreken!

De ovenfunctie van QuiliMax levert optimale resultaten door onder- en bovenwarmte en een ventilator. Deze blaast de warme lucht gelijkmatig rondom het gerecht waardoor het mooi gelijkmatig warm wordt. Appeltaarten krijgen een krokante bodem, luchtige binnenkant en een mooie kleur, vlees blijft na het bakken heerlijk sappig van binnen. Groenten die traditioneel in een pannetje water garen en daarmee smaak en vitamines verliezen blijven in de stoomoven fris, knapperig en kleurrijk. Met het grill element kan het gerecht gegratineerd worden. Ook het grillen van kip, zalm, groenten en brood is mogelijk.

Meesterkoks zijn weg van de combi stomen/bakken/braden/grillen. Om te koken met de ATAG QuliMax hoeft echter niemand meesterkok te zijn. Met 40 automatische programmas worden diverse bereidingsmethoden gestart: grillen, bakken, braden, stomen, ontdooien of combinaties van deze functies. QuliMax is voorzien van een slim steam clean programma. Reinigen is een fluitje van een cent!

QuliMax mag een allrounder wat betreft vermogen en prestaties genoemd worden, maar ook vanwege zijn formaat. Met een inhoud van 36 (!) liter is het mogelijk om te stomen met twee ovenschalen tegelijk. Bijgeleverd worden een anti aanbakplaat, grillrooster, twee geperforeerde gastronorm schalen en gastronormrek.

ATAG staat voor kwaliteit en functionaliteit. Met toegepaste innovaties en een herkenbaar design verovert het merk steeds meer terrein. Van oorsprong geldt ATAG als de autoriteit op het gebied van kookplaten en ovens.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide