1837
Boretti oven

3D-heteluchtverwarming, pyrolitische zelfreiniging, EPV-ovens of QuantumSpeed. Zomaar een greep uit de termen waarmee u te maken krijgt als u een nieuwe oven wilt. De oven is hoogstaand technisch vernuft geworden. En dat allemaal voor uw gemak en plezier. Want het enige dat u nog hoeft te doen, is de juiste ingredi�«nten mengen om de meest verrukkelijke gerechten op tafel te toveren.

Zelfreinigend
Wat is het meest onaangename van bakken? Precies: het reinigen van de oven. Gelukkig is daar iets op gevonden: de zelfreinigende oven. Te herkennen aan onder meer de fraaie namen pyrolitische zelfreiniging of ecoClean. Bij activeClean pyrolysereiniging is �©�©n druk op de knop voldoende om vuil bij hoge temperatuur te verbranden. Het as dat overblijft kan met een doek eenvoudig verwijderd worden. Daarnaast zorgen glazen binnendeuren en geavanceerde emaillesoorten ervoor, dat tijdens het bakproces vrijwel niets aankoekt. Gladde wanden maken tot slot het schoonmaken echt tot een fluitje van een cent.

Multifunctioneel
Ovens worden steeds compacter. En kunnen steeds meer. De grootste compacte bakoven met magnetron van Nederland heeft een inhoud van maar liefst 42 liter! Alle mogelijke verwarmingsmethoden en combinaties zijn in �©�©n apparaat ingebouwd. Van hetelucht, boven- en onderwarmte, grillen en warmhouden tot zelfs ontdooien. Of een combinatie met magnetron of stomen. Bij een aantal uitvoeringen kunnen vaak gebruikte instellingen in het geheugen worden opgeslagen. Zo weet u zeker dat uw gerechten er iedere keer weer even lekker gebakken uitkomen. Voor de supersnelle mens is er nu de QuantumSpeed, een inbouwoven die het gerecht, inclusief een smakelijk korstje, letterlijk bereidt met de snelheid van het licht! Behalve van conventionele warmtebronnen maakt deze oven namelijk gebruik van halogeenlicht. Uw diepgevroren pizza staat binnen 6 minuten heerlijk krokant op tafel.

Ergonomisch en veilig
Ovens worden ook steeds veiliger en ergonomischer. EPV daar draait het om. Dat staat voor Eenvoudig, Professioneel en Veilig. Eenvoudig is vooral het bedieningspaneel (digitale display) met duidelijke instructies, eenduidige functies en zelfs suggesties voor de in te stellen temperatuur. Uiterst gevoelige sensoren maken draaien aan knoppen overbodig. Het aanraken van indicaties op een glazen front volstaat om de oven te bedienen. En door het oplichten van de gekleurde bedieningsvlakken of symbolen kunt u precies zien welke functies u heeft ingesteld. Op de graad nauwkeurige temperatuurregeling en -beveiliging en braadautomaten voor het ontdooien, bereiden en snelbraden garanderen de professionaliteit. Tot slot zorgen veiligheidsuitschakelingen, kinderbeveiliging en grillelementen die in de bovenwand zijn verzonken voor meer veiligheid. Dat ook ergonomen meepraten bij het ontwerpen van een oven is bijvoorbeeld te merken aan de aanwezigheid van panoramavensters, uitrijdbare ovenwagens met zijwaarts uittrekbare bakplaten en ovens met draaideur. Overzichtelijk en beter voor uw rug.

Van klassiek tot 3D
Elk gerecht heeft zn ideale methode om bereid te worden. Hoe meer en gevarieerder u bakt en braadt, des te meer eisen zult u dus aan uw oven stellen. Houd hier bij de keuze van uw oven rekening mee. Onder- en bovenwarmte zijn nodig voor klassiek bakken en braden. Wilt u zeker weten dat uw cake niet uitdroogt? Dan is de verhoogde luchtvochtigheid van het nieuwe verwarmingssysteem boven- en onderwarmte speciaal ideaal. Met intensieve warmte worden uw pizzas, brood en diepvriesgerechten ongekend krokant. Heerlijk om bijvoorbeeld in het weekend uw ongesneden halfje bruin bakvers te maken. Voor gelijkmatige warmte via een ventilator zorgt de versie hete lucht. En u pakt het echt grootscheeps aan bij 3D-hetelucht. Maar liefst drie bakplaten kunnen tegelijk worden gebruikt.

De magnetron voor uw gemak
De magnetron combineert makkelijk met snel. De microgolven brengen de kleine deeltjes van het voedsel in beweging. Daardoor ontstaat wrijvingswarmte die ervoor zorgt dat het voedsel warm wordt en de smaak, vitaminen en voedingsstoffen bewaard blijven. Een draaiplateau verdeelt de microgolven optimaal en dat betekent sneller en gelijkmatiger ontdooien, opwarmen of garen. De meeste magnetrons zijn uitgerust met een timer waarbij u in combinatie met het vermogen de juiste bereidingstijd kunt instellen. Duurdere modellen hebben daarnaast vaak enkele automatische kook- en ontdooiprogrammas die gekoppeld zijn aan het gewicht van wat u klaar wilt maken. Koken in een magnetron is absoluut veilig. Allerlei veiligheidsvoorzieningen zorgen ervoor dat de microgolven niet uit de magnetron kunnen ontsnappen. Bovendien schakelt de magnetron automatisch uit als u de deur opent. Het benodigde vermogen van een magnetron is voornamelijk afhankelijk van wat u ermee wilt doen. De hogere vermogens zijn geschikt voor het verwarmen van vloeistoffen terwijl de lagere vermogens bedoeld zijn voor het verwarmen van gerechten. De meest moderne magnetrons hebben al een vermogen van maar liefst 1300 Watt.

Stoomoven: gezond en snel koken
Gerechten kunnen snel, maar vooral gezond en smaakvol worden bereid in een stoomoven. Olie en vet zijn overbodig en worden door stoom vervangen. Supergezond en bovendien blijven de vorm, kleur en smaak van het gerecht behouden. Er zijn twee typen stoomovens.In de eerste plaats de oven waarbij de ingredi�«nten onder hoge druk snel worden verhit. Een beetje de moderne vorm van de bekende snelkookpan. Er zijn echter ook stoomovens die drukloos werken, waardoor de ovendeur tijdens het gaarproces probleemloos geopend kan worden. Dat is vooral praktisch bij het klaarmaken van gerechten met verschillende bereidingstijden. U kunt er tussentijds eenvoudig een gerecht bijzetten. De binnenmaten van de meeste stoomovens zijn zo ruim bemeten dat meerdere maaltijden tegelijkertijd bereid kunnen worden. Terwijl bovenin vis of kip wordt gaargestoomd, kan onderin de groente worden bereid. Een voordeel van de stoomoven is ook dat de gerechten gedurende het stomen elkaar onderling niet in smaak be�¯nvloeden.

Bij een stoomoven speelt water uiteraard een belangrijke rol. Sommige modellen hebben een waterreservoir, andere modellen worden aangesloten op de waterleiding en hebben ook een afvoer nodig. Houd hier dus rekening mee als u uw nieuwe keuken aan het plannen bent.

Bron: Vereniging Confortabel Wonen

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners