3948
Nieuw design voor KitchenAid
Gepubliceerd: 04-03-2015 Laatste update: 03-07-2017

Net voor het eeuwfeest van KitchenAid krijgt de keuken-inbouwapparatuur van het internationale merk een nieuwe look. In het Brusselse Atomium werd het nieuwe design voor het eerst gepresenteerd. De vormgeving is van de hand van de Nederlandse ontwerper Sander Brouwer. Hij liet zich voor het ontwerp inspireren door de iconische Artisan-mixer uit 1919. Geschiedenis en innovatie zijn in de nieuwe KitchenAid inbouwapparaten samengebracht voor het creëren van de perfecte keuken waar eigentijds design en vakmanschap thuis zijn. Voor het nieuwe design grijpt KitchenAid terug naar de beginjaren van het eigen merk, met de iconische mixer en zijn typische logo. Het merk combineert de nieuwe look met natuurlijke kleuren en zin voor structuur en reliëf. Sander Brouwer, hoofd Design van KitchenAid heeft met zijn team twee jaar aan het ontwerp gewerkt. “Het was een hele uitdaging om tot een ontwerp te komen dat zowel bij de wensen van de Amerikaanse als Europese consument aansluit. Maar het is gelukt. Al zullen in Amerika de ovens en dus ook de knoppen wat groter zijn om met Thanksgiving de traditionele kalkoen te kunnen bereiden.”

Het nieuwe KitchenAid-design kenmerkt zich door de zes elementen:

1. Rood medaillon
Het Amerikaanse KitchenAid heeft bij het ontwerp van zijn producten altijd oog voor detail gehad. Dat zien we in de keuken-inbouwapparatuur van vandaag terug in het rode medaillon op de handgreep, gegraveerd met het KitchenAid-logo en het jaar waarin het merk op de markt kwam: 1919. Het rood is diep en vol van kleur, symbool voor de passie van KitchenAid om keukens te creëren waarin mensen graag experimenteren en hun culinaire kunsten delen met vrienden en familie.

2. Oppervlakken met textuur
Het nieuwe design maakt de KitchenAid-beleving nog tastbaarder. Zo zijn de handgrepen van de apparaten voortaan voorzien van een visgraat dat zorgt voor een zekere en veilige grip. Geen frivole decoratie dus, maar een slimme designoplossing geïnspireerd op professionele toestellen. Ergonomische details maken immers een groot verschil voor professionele chefs en fervente foodies die zich graag wagen aan een ingewikkelder recept.

3. Grote glasfronten
Waarom de oven in de keuken verbergen als net daar de culinaire magie plaatsvindt? KitchenAid heeft het glaspaneel van de ovendeur groter gemaakt en geaccentueerd met een chroomrand. Makkelijker en nog leuker dus om te controleren of die taart perfect goudbruin is…

4. Hoogwaardige materialen
Net zoals een perfecte mix van ingrediënten een hemels gerecht kan creëren, zo brengt de combinatie van zorgvuldig gekozen materialen een onweerstaanbaar design tot stand. Vertaald naar de nieuwe knoppen van de huishoudelijke toestellen: hedendaags chroom, de industriële look van geborsteld staal, een vleugje rood glazuur en een visgraatmotief voor een vaste greep.

5. Witte navigatie-display
De nieuwe witte navigatie-display van KitchenAid oogt modern, is duidelijk én gebruiksvriendelijk. De display geeft toegang tot alle professionele functies van de KitchenAid-toestellen, zoals deeg laten rijzen, patisserie of brood bakken.

6. Logo in reliëf
In de keuken van weleer droegen huishoudapparaten met trots een metalen logo. De nieuwe KitchenAid-collectie van grote apparaten knipoogt naar vroeger met een stijlvol plaatje met het KitchenAid-logo in reliëf. Zo drukt KitchenAid zijn stempel op ieders culinaire kunsten…

Het inbouwassortiment van KitchenAid strekt zich uit van ovens, steamers, kookplaten, koel- en wijnbewaarkasten tot vaatwassers en afzuigkappen. De producten zijn te koop bij keukenspeciaalzaken.

Het nieuwe design is vanaf april 2015 verkrijgbaar.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide