1232
Magnetron, tips voor de aankoop

Houd bij de keuze van een magnetron rekening met de gezinssamenstelling en de functie waarvoor u hem wilt gebruiken: bent u een hobbykok of werkt u allebei en wilt u s-avonds snel een maaltijd klaarmaken? Is de combi-magnetron de enige oven in uw keuken? Let dan goed op de grootte van de oven.

Gebruikt u de combi-magnetron naast een andere oven, dan is het handig als de bakplaten uitwisselbaar zijn. Helaas is dat echter niet altijd mogelijk. Kijk bij de aankoop ook of er een duidelijke handleiding bij het apparaat zit. Hier hoort in ieder geval een overzichtelijke tabel in te staan voor het bepalen van tijd en vermogen voor het bereiden van de verschillende gerechten.

Let op of de huidige elektra-installatie voldoende is voor de aansluitwaarde van de (combi-)magnetron. Wellicht moet er in de meterkast iets aangepast worden. Het kookproces is beter te volgen als de bovenkant van de magnetron op ooghoogte wordt ingebouwd. En het is tevens een stuk beter voor uw rug!

Magnetrons zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren; houd er rekening mee dat bij lichte kleuren na verloop van tijd kleurverschil kan ontstaan. Wilt u een (solo)magnetron in een bovenkastje plaatsen, houd er dan rekening mee dat een bovenkastje vaak maar 30 cm diep is. Uiteraard beperkt u hierdoor de mogelijk - heden; de magnetron is ook minder diep en hierdoor past een wat grotere schaal er vaak net niet in.

Let op het bedieningsgemak; we zijn niet allemaal programmeur!

Bron: vereniging comfortabel wonen

Lees ook: 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners