1304
Magnetrons
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 23-06-2023

De magnetron is een echte alleskunner op kookgebied. Snel en makkelijk zijn de kenmerken van deze onmisbare keukenhulp. De magnetron heeft zich ontwikkeld tot een multifunctioneel apparaat dat kan ontdooien, verwarmen en op hoog niveau kan koken. Bovendien bespaart de magnetron tijd; een appeltaart of cake is in een combi-magnetron zo gebakken. En dat biedt u ouderwets bakplezier. Geen wonder dat de moderne magnetron in steeds meer huishoudens te vinden is. Wanneer u voor de aanschaf van een magnetron kiest, is de belangrijkste vraag die u zich vooraf moet stellen: wil ik alleen kunnen koken of ook bakken? In het eerste geval kiest u voor de magnetron. foto aegmagnetron

In het tweede geval voor de combi-magnetron waarbij de microgolffunctie met een heteluchtsysteem, bovenen onderwarmte en/of grillfunctie wordt aangevuld. Dat betekent dat in deze combi-magnetron een mooi bruin korstje op uw gerecht komt. Al deze systemen zijn los van elkaar of tegelijkertijd te gebruiken. Wilt u dat uw magnetron een echte kookfunctie vervult, dan moet u voor een vermogen van minimaal 700 Watt kiezen. Hoe hoger het vermogen hoe korter de bereidingstijd. Er zijn al magnetrons met een vermogen van maar liefst 1300 Watt. Voor huishoudelijk gebruik is een magnetron met een vermogen van 900 Watt echter ruim voldoende.

Magnetrons in alle soorten en maten

Afgezien van deze twee hoofdtypen zijn er magnetrons in alle soorten en maten. En van eenvoudige handknoppenbediening tot en met geavanceerd en computergestuurd. Duidelijke displays met tiptoetsen en overzichtelijke symbolen maken het programmeren van uw magnetron tot een fluitje van een cent. Bovendien zijn de energieniveaus makkelijk in te stellen, zodat u voor iedere toepassing het beste resultaat verkrijgt. Duurdere modellen hebben daarnaast veelal automatische kook- en ontdooiprogrammas, die gekoppeld zijn aan het gewicht van wat u klaar wilt maken.

Ook zijn de meeste magnetrons met een timer uitgerust, waarbij u in combinatie met het vermogen de juiste bereidingstijd kunt instellen. Het biep, biep, biep waarschuwt u op duidelijke wijze dat u aan tafel kunt. Koken met een magnetron is gezond en het natuurlijke aroma van de gerechten blijft behouden. De apparaten zijn ideaal voor werkende mensen en gezinnen met kinderen. En natuurlijk voor iedereen die altijd goed en gezond wil eten. De magnetron een echte alleskunner op kookgebied De magnetron is een echte alleskunner op kookgebied. Snel en makkelijk zijn de kenmerken van deze onmisbare keukenhulp. De magnetron heeft zich ontwikkeld tot een multifunctioneel apparaat dat kan ontdooien, verwarmen en op hoog niveau kan koken.

Bron: vereniging comfortabel wonen

Lees ook: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide