2147
TEAM 7 lanceert loft keuken
Gepubliceerd: 17-04-2014 Laatste update: 25-04-2017

Urban country keuken combineert traditie en vernieuwing

De Oostenrijkse onderneming TEAM 7, toonaangevend Europees fabrikant van veelvuldig bekroond designmeubilair in natuurhout, nam traditiegetrouw ook in 2014 met talrijke nieuwigheden deel aan de Eurocucina beurs die tweejaarlijks plaatsvindt. Hout speelt zoals altijd de hoofdrol. Op een stand van 300 m2 werden ook combinaties getoond met andere elegante materialen in frisse kleuren die de ambachtelijke traditie, creativiteit en innovatieve techniek bij de houtverwerking op hun best laten uitkomen.

In het middelpunt van de belangstelling stond de nieuwe loft keuken, een moderne interpretatie van de klassieke landhuiskeuken. De loft keuken is perfect aanpasbaar aan de particuliere noden van om het even welk interieur en werd gepresenteerd in wilde notelaar, met werkblad in cement en rookglas; een schitterende materialencombinatie voor kookkunstenaars die houden van hout en lekker eten. De loft keuken had het gezelschap van de vao en de k7, twee succesvolle keukens van TEAM 7. Op Eurocucina werd de vao voor het eerst gepresenteerd in een wit geoliede eiken versie met werkblad in chocoladebruin keramiek en bronskleurig glas, en de k7 in notelaar met granieten werkblad dat elektronisch in de hoogte verstelbaar is.

Met zijn unieke materialencombinaties en klassevolle indelingsmogelijkheden heeft TEAM 7 van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de talrijke vormen, functies en gebruiksmogelijkheden van hout te demonstreren. Alle TEAM 7 hout wordt volledig duurzaam verwerkt en natuurlijk veredeld, en toegepast in ontwerpen die zich onderscheiden door sober functioneel design van een grote schoonheid.

"Nadat we 2013 afsloten met een omzet van tachtig miljoen euro en een groei van twee procent, konden we bij dit evenement in Milaan - een hoogtepunt in de internationale designwereld - uiteraard niet afwezig blijven", legt CEO Georg Emprechtinger uit. "Dit jaar zochten we een nieuwe uitdaging. We hebben ons hout gecombineerd met nieuwe materialen, frisse kleuren en technische nieuwigheden. Dit bewijst hoe belangrijk ambachtelijke kwaliteit voor ons merk is, net als ons vermogen om esthetiek en design te verbinden."

loft keuken | Design Sebastian Desch
„De loft keuken is een moderne landhuiskeuken voor de kookliefhebber die houdt van hout en die ambacht en natuurlijke materialen naar waarde weet te schatten“, verduidelijkt designer Sebastian Desch. Enerzijds verleent de klare lijnvoering en de discrete afkanting de keuken een strakke en pure uitstraling, anderzijds zijn de constructieve, sterke houtverbindingen aan de buitenkant een eerbetoon aan het traditionele, hoogstaande ambacht – tegelijk urban en klassiek.

Met indelingsmogelijkheden van eenvoudige rijkeuken tot woonkeuken met kookeiland biedt loft perfecte oplossingen voor elke behoefte en woonsituatie. In combinatie met de aanbouwbare loft eettafel met geïntegreerde besteklade of uittrekblad wordt de loft keuken een eetkamer en verzamelplek voor de hele familie. Verdere flexibele vormgevingsmogelijkheden openen zich door een open rek dat zowel voor het kookeiland als voor rijkeukens kan worden ingeschakeld. Technische details zoals de gedempte schuifdeur van de bovenkasten of de led-verlichting maken loft tot een moderne keuken met veel werkcomfort. Functionele extra‘s zoals het optioneel in het granieten werkblad integreerbare slagersblok met sapgoot in kernhout benadrukken de dagelijkse bruikbaarheid. Als nissysteem inzetbare of vrij op het werkblad staande boxen uit roestvrij staal of een van de zeven houtsoorten van TEAM 7 zijn ideaal voor verse kruiden, kookspullen, specerijen of een messenblok.

De loft keuken verbindt de natuurlijke, gunstige karakteristieken van hout met hoogwaardige ambachtelijke details en doorgedreven functionaliteit.Wonenonline